سازمان عفو بینالملل میگوید تاکنون بیش از یک میلیون نفر در ۲۰۰ کشور مختلف جهان عریضهای را برای آزادی نسرین ستوده، وکیل ایرانی و مدافع حقوق بشر، امضا کردهاند.
از بازداشت نسرین ستوده یک سال میگذرد و عفو بینالملل میگوید که قصد دارد امروز، ۲۳ خرداد، همزمان با یکسالگی این دستگیری، عریضه درخواست آزادی او را به طور هماهنگ به سفارتخانههای جمهوری اسلامی در سراسر جهان تحویل دهد.
خانم ستوده که از برندگان جایزه آزادی اندیشه پارلمان اروپاست سال گذشته در منزل خود بازداشت شد.
نسرین ستوده به اتهامهای «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت موثر در گروهک غیرقانونی و ضد امنیتی کانون مدافعان حقوق بشر، لگام (حذف اعدام) و شورای ملی صلح، تشویق مردم به فساد و فحشا و فراهم آوردن موجبات آن و ظاهر شدن بدون حجاب شرعی در محل شعبه بازپرسی، اخلال در نظم و آسایش عمومی و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» جمعاً به ۳۳ سال حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است. با این حال طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در ایران از این مدت ۱۲ سال آن «قابلیت اجرا دارد».
فیلیپ لوتر، مدیر شاخه خاورمیانه و آفریقای شمالی بخش پژوهش و پشتیبانی عفو بینالملل، با انتشار بیانیهای در مورد وضعیت نسرین ستوده گفت که بازداشت این وکیل ایرانی «عمق سرکوبگری توسط مقامات ایرانی را در صحنه جهانی افشا کرده است.»
آقای لوتر افزود: «امروز پیامی روشن به آنها [مقامهای جمهوری اسلامی] میفرستیم: اینکه دنیا کارهای شما را میبیند و کارزار ما تا زمانی که نسرین ستوده آزاد نشده ادامه خواهد داشت.»
نسرین ستوده چندی پیش در نامهای که از زندان نوشت خبر دادکه مقامهای قضایی از اینکه او وکالت دختران خیابان انقلاب را برعهده گرفت خشمگین شدند و علاوه بر اینکه آن را «از مصادیق فساد و فحشا محسوب و بابت آنها ۱۲ سال حبس» تعیین کردند، قاضی پرونده نیز در اشاره به این پرونده «واژهای زشت به کار برد که در جای خود قابل تعقیب کیفری است».
صدور احکام جدید برای نسرین ستوده با واکنش گسترده سازمانهای حقوق بشری، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا روبهرو شد و آنها از تهران خواستند تا فوراً خانم ستوده را آزاد کند.