یک روز پس از تمدید بازداشت الکسی ناوالنی با رای دادگاهی در مسکو، یک نهاد وابسته به این چهره سرشناس اپوزیسیون روسیه اطلاعاتی جدید را در رابطه با داراییهای مرموز ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری این کشور، افشا کرد.
به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، این تحقیقات درباره عمارتی اعیانی در منطقه اختصاصی خلیج «گلندژیک» در دریای سیاه است که مدتهاست به «کاخ پوتین» معروف است.
ارزش این عمارتِ حدودا ۱۸ هزار هکتاری، دست کم صد میلیارد روبل (یک میلیارد و ۳۴۵ میلیون دلار) برآورد شده است.
بر اساس گزارش تحقیقی که توسط «بنیاد مبارزه با فساد»ِ الکسی ناوالنی تهیه شده است، این عمارت شامل گلخانهای به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع، یک آمفیتئاتر، چند ساختمان مسکونی و یک «تونل ویژه» است که به ساحل منتهی میشود.
رئیسجمهوری روسیه هرگونه ارتباط با این عمارت گرانقیمت را رد کرده است.
در گزارش تصویری بنیاد ناوالنی که روز سهشنبه ۳۰ دی در یوتیوب منتشر شد، این عمارت به عنوان «بزرگترین راز» ولادیمیر پوتین توصیف شده است که در «امنیتیترین» منطقه روسیه قرار دارد و بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ بنا شده است.
در سال ۲۰۱۰، سرگئی کلسنیکوف، تاجر روس با انتشار نامهای سرگشاده به دیمیتری مدودوف، رئیسجمهوری وقت روسیه، از ساخت این عمارت اعیانی با سرمایهگذاری پوتین پرده برداشت و بلافاصله از روسیه گریخت.
گزارش بنیاد ناوالنی میگوید این عمارت هماکنون به نام شرکتی موسوم به «بینوم» است اما در واقع، متعلق به خود پوتین است.
اتحادیه اروپا دیپلماسی را به تحریم روسیه ترجیح میدهد
در همین حال، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز تمایل برای سفر به مسکو و ملاقات با مقامات کرملین میگوید در مورد بازداشت الکسی ناوالنی، منتقد سرسخت پوتین، اعمال تحریمها علیه روسیه تنها گزینه ممکن نیست و این موضوع از طریق دیپلماسی و مذاکره مستقیم نیز قابل پیگیری است.
جوزپ بورل روز سهشنبه ۳۰ دی در گفتوگو با خبرگزاری رویترز افزود: «ما مخالف (اعمال) فشار نیستیم، اما فشار باید گام به گام اعمال شود».
آقای بورل با بیان اینکه اعمال تحریمهای بیشتر همواره امکانپذیر است، گفت: «اما تحریم به خودی خود خط مشی نیست. تحریم وسیله است و جدا از اعمال تحریم، باید پیگیر دیدار و مذاکره و بیان دیدگاهها بود».
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین گفت که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، از او برای سفر به مسکو دعوت کرده است و شرایط فعلی بیش از همیشه ضرورت انجام چنین سفری را ایجاب میکند.
نزدیک به شش سال از تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی علیه روسیه به دلیل دخالت در بحران اوکراین و الحاق شبهجزیره کریمه به خاک آن کشور میگذرد. این تحریمها بخشهای انرژی، مالی و تسلیحاتی روسیه را هدف قرار دادهاند.
پاییز امسال، اتحادیه اروپا در اقدامی تنبیهی در راستای محکوم کردن سوءقصد به جان الکسی ناوالنی، تحریمهای جدیدی را علیه مقامهای روس نزدیک به رئیس جمهوری روسیه اعمال کرد.
اواخر تابستان گذشته، آقای ناوالنی در پی مسمومیت با گاز اعصاب نوویچوک تا پای مرگ رفت و بلافاصله جهت مداوا و سپری کردن دوران نقاهت از روسیه به آلمان منتقل شد. او ولادیمیر پوتین را آمر مسمومیت خود میداند اما کرملین بارها این اتهام را رد کرده است.
کرملین در عین حال که کشورهای غربی را به «مداخله» در امور داخلی خود متهم کرده است، میگوید برای تحریمهای بیشتر در رابطه با بازداشت ناوالنی هیچ ارزشی قائل نیست.
بازداشت این چهره برجسته اپوزیسیون روسیه که شامگاه ۲۸ دی در فرودگاه مسکو، در پی بازگشت او از آلمان به کشورش اتفاق افتاد، واکنش دولتهای اروپایی و نهادهای مدافع حقوق بشر را به دنبال داشته است.
کشورهای غربی بلافاصله خواستار آزادی فوری آقای ناوالنی و همچنین اعمال تحریمهای تازه علیه حکومت روسیه شدند.
در جریان دادگاهی که روز دوشنبه برای رسیدگی به پرونده الکسی ناوالنی برگزار شد، قاضی حکم بازداشت او را تا ۳۰ روز آینده تمدید کرد.
پس از این جلسه کوتاه دادرسی، آقای ناوالنی در پیامی تصویری خطاب به هوادارانش، از آنها خواست برای اعتراض به خیابانها بیایند و از مقاومت دست نکشند.
بیشتر در این باره: ناوالنی از مردم روسیه خواست برای اعتراض به خيابانها بياينداداره زندانهای روسیه در بیانیههای اخیر خود مدعی شده است که الکسی ناوالنی در موارد متعددی حکم حبس تعلیقی خود در ارتباط با پرونده اختلاس سال ۲۰۱۴ را نقض کرده است.
حکم حبس تعلیقی آلکسی ناوالنی سالها پیش به جرم اختلاس صادر شده است.
منتقد سرسخت پوتین و سیاستهای کاخ کرملین بارها ارتکاب چنین جرمی را رد کرده و گفته است که اتهامات این پرونده با «انگیزه سیاسی» به او نسبت داده شده است.