نازنین بنیادی، از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت در توئیتی اعلام کرد که از ائتلاف «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» معروف به «منشور مهسا» کنارهگیری کرده است.
او با اشاره به «فراز و نشیبهایی» که پس از پیوستن به «شورای همبستگی» از سر گذرانده است، نوشت: «حال که از این شورا به صورت کامل خارج شدم، به مانند همیشه برای استقرار حکومتی دموکراتیک و سکولار بر پایه اعلامیه جهانی حقوق بشر در کنار مردم ایران خواهم بود».
خانم بنیادی فروردین امسال حساب کاربری خود را در توئیتر بسته بود. او پس از افتتاح مجدد حساب کاربریاش در این شبکه اجتماعی، خبر کناره گیری خود از «منشور مهسا» را اعلام کرد.
پیش از این نیز حامد اسماعیلیون روز دوم اردیبهشت امسال در بیانیهای با عنوان «گزارشی به مردم»، رسما از «منشور مهسا» کنارهگیری کرده بود.
اختلافات میان اعضا ظاهرا زمانی آغاز شد که شاهزاده رضا پهلوی، یکی از امضاکنندگان «منشور همبستگی»، از عدم اجماع میان دیگر امضاکنندگان آن بر سر پیوستن نامزدهای پیشنهادی خود به منشور خبر داد.
کنارهگیری نازنین بنیادی از منشور در حالی است که او روز ششم اردیبهشت امسال همراه با شیرین عبادی، مسیح علینژاد و عبدالله مهتدی، دیگر اعضای ائتلاف «همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران»، با انتشار پیامی بر «ادامه اتحاد» خود تاکید کرده بودند.
شش چهره شناختهشده مخالف جمهوری اسلامی شامل رضا پهلوی، شیرین عبادی، حامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد، عبدالله مهتدی و نازنین بنیادی در ۱۹ اسفند پارسال، منشوری با عنوان «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» منتشر، و هدف از آن را «ایجاد همدلی برای پیروزی انقلاب 'زن زندگی آزادی' و سرنگونی جمهوری اسلامی و رسیدن به ایران آزاد و دموکراتیک» اعلام کردند.
ایده انتشار این منشور پیشتر در نشستی با عنوان «آینده جنبش دموکراسی ایران» در دانشگاه جورج تاون در واشینگتن مطرح شد، نشستی که شاهزاده رضا پهلوی، حامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد و نازنین بنیادی در آن حضور یافتند و شیرین عبادی، عبدالله مهتدی، گلشیفته فراهانی و علی کریمی با پیامهای ویدئویی خود به آن پیوستند.
با این حال در فهرست امضا کنندگان منشور یاد شده، نام گلشیفته فراهانی و علی کریمی غایب بود.
تقریبا همزمان با رونمایی از منشور مهسا، پنج حزب و سازمان «جمهوریخواه» ایرانی مخالف جمهوری اسلامی در راستای همافزایی نیروهای سیاسی برای سرنگونی این حکومت، ائتلافی را با عنوان «همگامی برای جمهوری سکولار-دموکرات در ایران» تشکیل دادند.