ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه گفت که ایالات متحده فعلا برنامهای برای برگزاری دور دیگری از مذاکرات با ایران ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود تاکید کرده است، ایران طی هفتهها و ماههای گذشته بارها خواستههای فراتر از توافق هستهای موسوم به برجام را مطرح کرده است.
ند پرایس تصریح کرد که طرح هرگونه خواستی فراتر از چارچوب برجام میتواند نشانه فقدان جدیت و تعهد از سوی ایران باشد.
بیشتر در این باره: رابرت مالی: مذاکره هستهای دوحه فرصتی بود که ایران از دست دادایران و آمریکا با میانجیگری اروپا چهارشنبه 'گذشته در دوحه قطر مذاکرات غیرمستقیمی را برگزار کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز سهشنبه تاکید کرد که این مذاکرات «هیچ پیشرفتی» نداشت.
وی در ادامه از این که ایران به «ابتکار» اتحادیه اروپا پاسخ مثبت نداد ابراز تاسف کرد.
ند پرایس با اشاره به این که در مرحله کنونی عدم پیشرفت به مثابه عقبگرد است، گفت که زمان در وضعیت فعلی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که توافق برای همیشه روی میز قرار نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری دور تازهای از مذاکرات ایران و آمریکا در دوحه گفت: «ما از تلاش های اتحادیه اروپا در این زمینه تشکر میکنیم، اما در حال حاضر برنامهای برای برگزاری مذاکرات دیگری با ایران نداریم.»
خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه گزارش داده بود که اتحادیه اروپا در تلاش است تا احتمالاً پس از سفر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به خاورمیانه، در اواسط ماه جاری میلادی زمینه برگزاری دور دیگری از مذاکرات احیای برجام را فراهم کند.
در همین حال، حسین امیرعبداللهیان روز سهشنبه در توییتی از تماس تلفنی با جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر داده است.
وزیر امور خارجه ایران نوشته است که توافق «تنها بر مبنای درک مشترک و رعایت منافع متقابل» ممکن است.
حسین امیرعبداللهیان در ادامه تصریح کرده است، «آمریکا باید مشخص کند خواهان توافق است یا به دنبال تکرار یکطرفه خواستههای خود است.هر دو، همزمان با هم ممکن نیست.»
در همین زمینه، علی اکبر صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبهای در خصوص آینده برجام ابراز امیدواری کرده است این توافق احیا شود.
علی اکبر صالحی هشدار داده است اگر «در این زمینه تعلل کنیم، دوباره وارد کلاف سردرگمی میشویم که باز کردنش با خداست و ملت باز باید سختی و مشقت بسیار تحمل کنند.»
مذاکرات برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام بین ایران و کشورهای باقیمانده در برجام همراه با آمریکا در وین به دنبال روی کار آمدن دولت جو بایدن آغاز شد، اما این مذاکرات از سه ماه پیش متوقف شده بود.
ایران از زمان آغاز مذاکرات احیای برجام از سال گذشته حاضر نشده است به صورت مستقیم با آمریکا بر سر این توافق هستهای مذاکره کند.
از زمان توقف مذاکرات احیای برجام تنشها بر سر پرونده هستهای ایران افزایش یافته که نشانههای آن از جمله صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه تهران به دلیل عدم همکاری با آژانس و واکنش ایران در غیرفعال کردن دوربینهای نظارتی آژانس است.