ادعای تازه قوه قضائیه: در اصفهان، معترضان تیراندازی می‌کردند

سخنگوی قوه قضائیه ایران روز سه‌شنبه، ۱۶ آذرماه، مدعی شد که جز افرادی که «تیراندازی مسلحانه» داشتند، همه افراد بازداشت‌شده در جریان اعتراضات اصفهان آزاد شده‌اند.

ذبیح‌الله خداییان در حالی ادعای «تیراندازی» از سوی شماری از معترضان اصفهانی را مطرح کرده که بر اساس ویدئوها و تصاویر منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، ده‌ها تن از معترضان پیر و جوان به دلیل اصابت گلوله ساچمه‌ای زخمی شدند و بینایی خود را از دست دادند.

در همین ویدئوها و عکس‌ها می‌توان نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی جمهوری اسلامی را در حال تیراندازی به سوی معترضان دید.

گزارش‌ منابع رسمی پزشکی و حقوق بشری نیز موضوع جراحت به چشم بر اثر اصابت گلوله ساچمه‌ای و از دست رفتن بینایی یک یا هر دو چشم در این استان را تائید می‌کند.

آقای خداییان بدون اشاره به این موضوع تنها گفت: «۱۳۰ نفر بازداشت شده بودند و قرار برایشان صادر شده بود و برخی بلافاصله آزاد شدند و دیروز هم اکثر آنها آزاد شدند. جز افرادی که تیراندازی مسلحانه داشتند، بقیه با قرار کفالت و وثیقه آزاد شده بودند.»

بیشتر در این باره: تشکیل شعبه ویژه‌ برای رسیدگی به اتهامات بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اصفهان

سخنگوی قوه قضائیه ایران در عین حال «دشمن» را به «نفوذ» در «صفوف مردم» اصفهان که دست به اعتراض آرام زده بودند متهم کرده و گفت: «تجمع مسالمت‌آمیز و شعور مردم اصفهان، دشمنان را عصبانی کرد و باعث شد تحت تاثیر دشمنان افرادی در صفوف مردم نفوذ کنند و دست به اغتشاش بزنند.»

وی مدعی شده که «خود مردم اصفهان وارد عمل شدند و با کمک نیروی انتظامی» به «اغتشاشات» خاتمه دادند.

ادعاهای وی در شرایطی مطرح شده که تصاویر متعددی از ضرب و شتم کشاورزان سالمند اصفهانی اعم از زن و مرد منتشر شده و در ویدئوهایی، برخی کشاورزان به صراحت می‌گویند که نیروهای یگان ویژه، بسیج و نیروی انتظامی بودند که در جریان اعتراضات دست به خشونت و تخریب زدند.

صداوسیمای جمهوری اسلامی ابتدا تجمع و اعتراضات کشاورزان اصفهانی به مدیریت منابع آبی در این استان را پوشش می‌داد و سعی می‌کرد به مقایسه آن با اعتراضات آبان ۹۸ بپردازد.

اما وقتی کشاورزان از مردم این استان خواستند به اعتراض آنها در بستر خشکیده زاینده‌رود بپیوندند و جمعیت بسیار گسترده شد، نگرانی‌های حاکمیت در زمینه احتمال طرح شعارها و مطالبات ضدحکومتی افزایش یافت.

پس از آن بود که خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی مدعی شد شماری از معترضان در خیابان‌ها از نظر سن و ظاهر، کشاورز به نظر نمی‌رسند.

رویه همیشگی جمهوری اسلامی وارد کردن اتهام خشونت به معترضان از هر قشری و «نفوذ ضدانقلاب و دشمن» میان معترضان است.

آنها کشته‌ و زخمی‌ شدن معترضان و تظاهرکنندگان را نیز به «دشمن نفوذی» نسبت می‌دهند.

روز دوشنبه اسماعیل کوثری، نماینده مجلس، نیز تیراندازی در اعتراضات را به «ضدانقلاب» نسبت داده بود.

احتمال می‌رود به دلیل وجود ده‌ها زخمی از ناحیه چشم، مقام‌های امنیتی و قضایی تصمیم گرفته باشند، با طرح این ادعا، از نیروهای خود سلب مسئولیت کنند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری میزان، ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.