انتقاد رئیس کمیسیون بهداشت از انتشار خبر نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از پیگیری رسانه‌ها درباره خبر نابینا شدن ۹ نفر پس از عمل جراحی آب مروارید در بیمارستانی در تهران به شدت انتقاد کرد.

حسینعلی شهریاری روز شنبه اول دی‌ماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «درست است که این اتفاق افتاده و اتفاق خیلی بدی هم بوده، اما قرار نیست که هر روز همه خبر منتشر کنند».

او با بیان اینکه موضوع مربوط به بیش از یک ماه پیش است گفت مشابه چنین اتفاقات قبلا هم افتاده «اما نمی‌دانم چرا این بار رسانه‌های خارجی هم به آن پرداخته‌اند... این نشان می‌دهد که پشت این جریانات اتفاقات دیگری هست».

رسانه‌های ایران از چندی پیش خبر داده‌اند که ۹ نفر از کسانی که ۱۷ مهرماه در مرکز چشم‌پزشکی نگاه عمل جراحی آب مروارید داشتند پس از بروز علائمی مانند درد، آبریزش و تهوع، بینایی چشم عمل‌شده را از دست دادند.

علی نیلی، مدیر بیمارستان نگاه، عفونت چشم ۹ بیمار در یک روز را تایید کرد و در گفت‌وگو با وبسایت فراز این موضوع را «اتفاق غیرعادی» خواند.

او گفت که از ابتدای امسال تا آن روز بیش از ۱۳ هزار عمل جراحی در این بیمارستان انجام شد که از بین آنها تنها دو نفر دچار عفونت شده بودند.

رئیس بیمارستان نگاه «عمدی بودن حادثه» را یکی از احتمالات عنوان کرد و گفت دوربین‌های مداربسته راهروها مواردی «غیرعادی» ثبت کرده‌اند که «تصاویر به نیروهای قضایی تحویل داده شد».

همچنین حسین کرمانپور، سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه «ماجرا مربوط به چند ماه گذشته است»، بدون ارائه جزئیات به ایلنا گفت «پیگیری قضایی درباره این مسئله انجام شده است».

در همین حال وبسایت تابناک به شدت از اظهارات رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس انتقاد کرده و نوشته است که او و همچنین وزیر پیشین بهداشت و یک نماینده دیگر مجلس از پزشکان بیمارستان نگاه هستند و «عمده پزشکان این مرکز از سهامداران اصلی آن محسوب می‌شوند».

رئیس سازمان نظام پزشکی ایران نیز در واکنش، حادثه نابینا شدن ۹ نفر در پی عمل جراحی آب‌مروارید در بیمارستان‌ نگاه را مربوط به «دو ماه پیش» دانست و اعلام کرد که عفونت بیمارستانی در همه دنیا رخ می‌دهد.

محمد رئیس‌زاده روز یکشنبه دوم دی ماه به قدمت ۲۵ ساله مرکز انجام عمل آب‌مروارید اشاره کرد و مدعی شد که میانگین عفونت بیمارستانی در این مرکز از میانگین کل کشور پایین‌تر است.

او سپس این حادثه را یک «روال شناخته شده دانست» و گفت که جراحی همچون رانندگی است «اگر اتوبوسی با وجود همه تمهیدات، چپ کند و افراد فوت شوند هر چند حادثه تاسف باری رخ داده، اما روالی شناخته شده است».

آقای رئیس‌زاده با این حال از افراد آسیب‌دیده عذرخواهی کرد و گفت آنها «اگر» به نظام پزشکی شکایت کنند این سازمان «بر اساس اصل بی‌طرفی و با جدیت و موازین علمی با خاطیان برخورد می‌کند».