عبور موشک کره شمالی از حریم هوایی ژاپن؛ توکیو: انزجارآور بود

مردی در ایستگاه قطار سئول در حال تماشای اخبار مربوط به کره شمالی‌ است.

در پی تازه‌ترین آزمایش موشکی کره شمالی، که با عبور موشک از حریم هوایی ژاپن همراه بود، مقام‌های آمریکا، ژاپن و کره جنوبی از افزایش فشارها و نشان دادن «واکنشی‌ قوی» به پیونگ‌یانگ سخن گفته‌اند.

به گفته دفتر نخست‌وزیر ژاپن، شینزو ابه، نخست وزیر این کشور، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، توافق کرده‌اند بر تلاش‌های خود برای وارد کردن فشارهای بیشتر بر کره شمالی بیفزایند.

آقای ابه، آزمایش اخیر کره شمالی را «تهدیدی شدید» توصیف کرده و گفته «این اقدام انزجارآور، اقدامی بی‌سابقه و جدی» است.

نخست‌وزیر ژاپن در عین حال خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد شده‌است.

شورای امنیت به‌تازگی قطع‌نامه‌ای را در پیوند با آزمایش‌های نظامی کره شمالی تصویب کرده که تحریم‌های تازه‌ای را علیه پیونگ‌یانگ اعمال می‌کند. اجرایی‌شدن کامل تحریم‌ها ممکن است به طور قابل‌توجهی از درآمد خارجی کره شمالی بکاهد. شورای امنیت، آزمایش‌های بالیستیک و هسته‌ای از سوی کره شمالی را منع کرده‌است.

همزمان با گفته‌های نخست‌وزیر ژاپن، رئیس ستاد مشترک ایالات متحده و همتای او در کره جنوبی نیز گفت‌وگو، و توافق کرده‌اند دو طرف باید «واکنشی شدید» نشان داده و از جمله به پیگیری «تدابیر نظامی»، اقدام کنند.

مون جه‌این، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، نیز از ارتش این کشور خواست ظرفیت‌ها و آمادگی‌های دفاعی خود، برای مقابله با حمله احتمالی از طرف کره شمالی را «نشان دهد».

سخنگوی آقای مون به خبرنگاران گفت قرار است یک جنگنده اف ۱۵ با پرتاب بمب‌های مارک ۸۴ در نزدیکی نقطه مرزی دو کشور، این ظرفیت‌های دفاعی را به نمایش بگذارد.

پرتاب موشک، یا تمرینات محدودی هوایی یا نظامی، پس از آزمایش‌های موشکی کره شمالی، موضوع تازه‌ای نیست و سابقه دارد.

تازه‌ترین آزمایش موشکی کره شمالی صبح هفتم شهریور ماه انجام شد؛ این‌ بار موشک پرتاب‌شده، پیش از آن‌که از هم جدا شده و در آب‌های اطراف ساحل ژاپن فرود آید، از فراز خاک آن کشور عبور کرد.

مقام‌های ژاپنی می‌گویند این موشک نزدیک به ۲۷۰۰ کیلومتر را طی کرده و به ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری رسیده‌است. با این حساب، به احتمال زیاد از موشک‌های بالیستیک میان-دوربردی است که پیونگ‌یانگ در اردیبهشت‌ماه آزمایش کرده بود. این دسته از موشک‌ها به احتمال زیاد از قابلیت رسیدن به خاک آمریکا برخوردار هستند.

پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده، گفته است آزمایش تازه تهدیدی را متوجه شمال قاره آمریکا نمی‌کند.