کره شمالی در واکنش به تحریم‌های سازمان ملل تهدید به «اقدامات عملی» کرد

رژه ارتش کره شمالی در فروردین ماه گذشته

خبرگزاری رسمی کره شمالی به نقل از حزب حاکم بر آن کشور می‌گوید، پیونگ‌یانگ در واکنش به تحریم‌ها و اقدامات سازمان ملل «آماده دست‌زدن به اقدامات بی‌رحمانه راهبردی و عملی» است.

تازه‌ترین واکنش کره شمالی، صبح روز سه‌شنبه ۱۷ مرداد، پس از آن بیان شده که پیونگ‌یانگ یک روز پیش از آن هشدار داده بود تا زمانی که تهدیدی از سوی ایالات متحده وجود داشته باشد، حاضر به مذاکره نیست.

در بیانیه‌ای که در خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر شده، آمده است «دشمنان نباید فراموش کنند که ما آماده‌ایم تا با بسیج کامل ملت، بی‌رحمانه دست به اقداماتی راهبری و عملی بزنیم».

در بیانیه‌ای جداگانه، پیونگ‌یانگ، کره جنوبی را نیز تهدید کرده و گفته این کشور «نباید فراموش کند که ما می‌توانیم جزیره‌های خط غربی و سئول را به دریای آتش تبدیل کنیم».

آب‌های غرب شبه‌جزیره کره پیش از این نیز محل تنش‌ها و درگیری‌های بوده‌است. در ماه مه گذشته، خبرگزاری رسمی کره شمالی از کیم جونگ‌اون، رهبر آن کشور، که از دو جزیره ساحل غربی دیدار می‌کرد، نقل کرده بود که دولتش در نظر دارد طرح نقشه حمله به کره جنوبی را آماده کند. در جریان توپ‌باران یک جزیره مرزی در کره جنوبی در سال ۲۰۱۰، دو سرباز و دو غیرنظامی کشته شده بودند. این حمله و واکنش کره جنوبی به آن در آن سال‌ها، برای مدتی به نگرانی از درگیری وسیع در شبه‌جزیره کره انجامیده بود. سئول، پایتخت کره جنوبی، نیز کم‌تر از ۶۰ کیلومتر با منطقه حائل در مرز دو کره فاصله دارد.

در تازه‌ترین تحولات پس از آزمایش‌ تازه موشکی در کره شمالی و تحریم‌های شدیدی که شورای امنیت سازمان ملل علیه پیونگ‌یانگ وضع کرد، رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز با جان کلی، رئیس دفتر و رکس تیلرسون، وزیر خارجه خود گفت‌وگو کرده است. همزمان وزیران خارجه کره جنوبی و ژاپن نیز بر «افزایش» همکاری برای مقابله با آنچه «تهدید مشترک» علیه هر دو کشور نامیده شده، تاکید کرده‌اند.

جزئیات گفت‌وگو میان ترامپ، کلی و تیلرسون، مشخص نشده، اما سخنگوی کاخ سفید می‌گوید این گفت‌وگوی تلفنی یک‌ساعته در مورد کره شمالی و ادامه سفر وزیر خارجه ایالات متحده در جنوب‌شرق آسیا، صورت گرفته‌است. کنگ کیانگ‌ها، وزیر خارجه کره جنوبی و تارو کونو، هم‌تای ژاپنی او نیز توافق کرده‌اند که روابط توکیو و سئول را بهبود بخشیده و دیدار سران دو کشور نیز از سر گرفته شود. با این همه وزیر خارجه کره جنوبی، با اشاره به اختلافات باقی‌مانده از زمان جنگ جهانی، گفته هنوز بین دو کشور «مشکلات سختی» وجود دارد.

خانم کیانگ‌ها و آقای کونو، ساعتی پیش از دیدار دوجانبه، در مانیل، در دیداری مشترک با رکس تیلرسون، هم‌تای آمریکایی خود شرکت کرده بودند که آن نیز در اصل در پیوند با کره شمالی بود.