کره شمالی تمدید تحریم‌های آمریکا را «اقدامی شدیدا خصمانه» توصیف کرد

در این تصویر از آوریل سال ۲۰۱۸ شماری از سربازان ارتش کره شمالی در محل بنای یادبود رهبران پیشین کشور، پدربزرگ و پدر کیم جونگ‌اون، دیده می‌شوند

وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای، تمدید تحریم‌های ایالات متحده علیه پیونگ‌یانگ در رابطه با برنامه اتمی و موشکی آن را، «اقدامی فوق‌العاده خصمانه» توصیف کرده و می‌گوید «تسلیم نمی‌شود».

سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در این بیانه که در خبرگزاری رسمی آن کشور منتشر شده، از مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده نیز انتقاد کرده‌است.

این سخنگو با اشاره به اظهارات آقای پومپئو که تحریم‌های آمریکا بیش از ۸۰ درصد از اقتصاد کره شمالی را دربرگرفته، پرسیده «آیا هدف آمریکا این است که گستره تحریم‌ها را به صد در صد برساند؟».

وزارت خارجه کره شمالی می‌گوید تمامی این اقدامات نشان می‌دهد که واشینگتن قصد دارد پیونگ‌یانگ را «به زانو در بیاورد»؛ آن‌هم در حالی‌که با وجود توافقات میان دو کشور برای حرکت در مسیر پاکسازی اتمی شبه‌جزیره کره، تحریم‌ها کاهش نیافته، بلکه افزایش یافته‌است.

خبرگزاری کره شمالی به‌نقل از رهبر آن کشور می‌گوید «ما تشنه رفع تحریم‌ها نیستیم» و افزوده «کشور ما نه تسیلم تحریم‌های آمریکا می‌شود و نه کشوری‌ست که ایالات متحده قدرت حمله به آن را داشته باشد».

کاخ سفید آمریکا هفته پیش شش فرمان اجرایی در پیوند با تحریم‌های اعمال‌شده علیه برنامه‌های موشکی و اتمی کره شمالی را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

رهبران آمریکا و کره شمالی، دونالد ترامپ و کیم جونگ‌اون، سال پیش در جریان دیداری تاریخی در سنگاپور، بر سر حرکت به سوی پاکسازی اتمی شبه‌جزیره کره به توافقی کلی دست یافتند.

از آن زمان دو طرف با فراز و نشیب‌هایی به مذاکرات کاری ادامه دادند تا دیدار دوم بین ترامپ و کیم در هانوی، پایتخت ویتنام، که در اسفند سال پیش صورت گرفت، اما نتیجه‌ خاصی نداشت.

از اظهارات رسمی، تحلیل‌ها و گزارش‌ها این‌طور بر می‌آید که ایالات متحده خواستار غیر اتمی شدن کره شمالی در درجه نخست یا گام نخست، و سپس رفع تحریم‌هاست. کره شمالی اما خواستار روندی گام‌به‌‌گام است.

پیونگ‌یانگ در سال‌های اخیر نه تنها صاحب زرادخانه سلاح‌های اتمی شده، بلکه توانایی خود در ساخت و توسعه موشک‌های بالیستیک را نیز به‌طور چشم‌گیری افزایش داد‌ه‌است. این کشور با تحریم‌های بسیار گسترده، و در عین حال مشکلات مختلف دیگر مانند خشکسالی روبه‌رو است.

اسفند سال پیش رویترز گزارش داده بود سندی را دیده که حاوی هشدار حکومت کره شمالی در مورد وقوع بحران غذا در این کشور به دلیل «افزایش دمای هوا، خشکسالی، سیل، و تحریم‌های سازمان ملل» است.

پیش از انتشار بیانیه اخیر از سوی وزارت خارجه کره شمالی، رهبر آن کشور از نامه‌ای که اخیرا از دونالد ترامپ دریافت کرده، ابراز «خرسندی» کرده بود و رسانه‌های رسمی پیونگ‌یانگ نیز متحوای نامه را «فوق‌العاده» توصیف کرده بودند.

با وجود برخی خوشبینی‌ها از احیای مذاکرات اتمی میان آمریکا و کره شمالی، مدیر آژانس اطلاعات ملی آمریکا، روز دوشنبه گفته بود کیم جونگ‌اون، آماده خلع سلاح هسته‌ای نیست. پیونگ‌یانگ اما می‌گوید خواستار پاکسازی «شبه‌جزیره کره» از جنگ‌افزارهای اتمی‌ست. شبه‌جزیره کره در برگیرنده هر دو کشور در شمال و جنوب آن است در میانه دریای ژاپن، دریای شرق چین، دریای زرد و تنگه کره.

خبرگزاری رسمی کره شمالی، رویترز، اسوشیتدپرس/ت