سفیر آمریکا: کره شمالی هر لحظه ممکن است دست به آزمایش هسته‌ای جدیدی بزند

رهبر کره شمالی به هنگام بازدید از برنامه هسته‌ای نظامی این کشور (عکس سال ۲۰۱۷)

سونگ کیم، سفیر آمریکا در اندونزی و نماینده ویژه واشینگتن در امور کره شمالی، روز سه‌شنبه ۱۷ خرداد گفت که پیونگ یانگ ممکن است هر لحظه دست به آزمایش هسته‌ای جدیدی بزند.

به گزارش رویترز، آقای کیم در جاکارتا افزود که کره شمالی تمایلی به بازگشت به میز مذاکرات نشان نداده است.

به گفته وی، کره شمالی در سال جاری میلادی، شمار زیادی موشک بالیستیک را آزمایش کرده و سخنان مقامات پیونگ یانگ از برنامه‌هایی برای کاربرد سلاح‌های تاکتیکی هسته‌ای نشان دارد.

آمریکا از مدتی قبل ابراز نگرانی کرده است که کره شمالی برای انجام هفتمین آزمایش هسته‌ای خود آماده شده است.

کیم سونگ گفت که کره شمالی روز ۱۵ خرداد هشت فروند موشک بالیستیک را از مناطق مختلف این کشور شلیک کرد، که بیش‌ترین پرتاب در یک روز بود.

بیشتر در این باره: کره جنوبی و آمریکا در پاسخ به کره شمالی، موشک‌های بالستیک پرتاب کردند

از آغاز سال ۲۰۲۲ تا حال، کره شمالی ۳۱ فروند موشک را «آزمایش» کرده است. تنها در سال ۲۰۱۹، یک سال پیش از دوران قرنطینه کرونا بود که کره شمالی ۲۵ فروند موشک را شلیک کرده بود.

وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا، که به سئول، پایتخت کره جنوبی سفر کرده، بامداد ۱۷ خرداد در جریان یک رزمایش مشترک هوایی آمریکا و کره جنوبی، گفت در صورتی که کره شمالی به آزمایش هسته‌ای دست بزند، به آن واکنش «سریع و قاطع» نشان داده خواهد شد.

ارتش‌های آمریکا و کره جنوبی در جریان رزمایش خود در برابر رویدادهای احتمالی مرتبط با کره شمالی، غیر از شلیک هشت فروند موشک، جنگنده‌های پیشرفته را به پرواز درآوردند. این اقدام به نشان دادن قاطعیت این دو قدرت هم‌پیمان در برابر کره شمالی تعبیر شد.

۱۶ فروند بمب‌افکن کره جنوبی شامل هواپیماهای رادارگریز اف‌۳۵-ای و چهار فروند جنگنده اف‌۱۶ آمریکایی در رزمایش هوایی بر فراز بخش شمالی دریای چین شرقی، میان چین و شبه جزیره کره، به پرواز درآمدند.

خانم شرمن گفت٬ ما از کره شمالی می‌خواهیم تا از اقدامات تحریک‌آمیز و مغایر با ثبات دست بکشد و راه دیپلماسی را انتخاب کند.

اما در حالی که نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی گفت انتظار می‌رود که در صورت دست زدن کره شمالی به آزمایش جدید هسته‌ای، پای شورای امنیت سازمان ملل متحد به میان آید، چین و روسیه در شورای امنیت بر سر تحریم‌های بیش‌تر علیه کره شمالی در برابر آمریکا ایستاده‌اند.

آقای سونگ از رویه چین و روسیه که تشدید تحریم‌ها علیه کره شمالی را وتو کرده‌اند، ابراز تاسف کرد.

در همین حال، این مقام ارشد آمریکایی گفت باید امیدوار بود که چین سرانجام در متقاعد کردن کره شمالی به خلع سلاح هسته‌ای نقش مثبتی ایفا کند.

نماینده ویژه آمریکا گفت یکی از نگرانی‌ها این است که زمانی که کره شمالی شاهد عدم پاسخ‌گویی شورای امنیت است، به انجام «اقدامات تحریک‌آمیز بیش‌تر تشویق شود».

آخرین آزمایش هسته‌ای کره شمالی پنج سال پیش انجام شده بود. کارشناسان بعید ندانسته‌اند که حکومت کیم جونگ اون برای اثبات دوباره توان هسته‌ای نظامی خود در صدد تکرار آزمایش اتمی نظامی برآید.

با این حال، از چهار هفته پیش که یون سه‌ئوک یول در مقام رئیس جمهوری کره جنوبی سوگند خورد، کره شمالی به ناگهان تحرکات نظامی خود را، شامل پرتاب موشک‌های بالیستیک، گسترش داد.

رئیس جمهور جدید کره جنوبی با تشکیل نشست شورای عالی امنیت ملی در سئول بر آمادگی کشورش در برابر تحرکات همسایه شمالی تاکید کرده است.

با استفاده از رویترز، ف.ر