پرتاب یک موشک «احتمالاً بالستیک» از سوی کره شمالی؛ ایالات متحده محکوم کرد

مقام‌های دفاعی کره جنوبی و ژاپن گفتند که کره شمالی روز چهارشنبه ۱۵ دی احتمالاً یک موشک بالستیک به سمت آب‌های شرقی این کشور شلیک کرده است.

در بیانیه این مقامات همچنین آمده که مقام‌های اطلاعاتی کره جنوبی و ایالات متحده در تلاش برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بیشتر در مورد این پرتاب هستند.

کمی پس از اعلام این خبر یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده پرتاب موشک بالستیک کره شمالی در روز چهارشنبه را محکوم می‌کند و افزود که این اقدام ناقض چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و تهدیدی برای همسایگان پیونگ یانگ است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این سخنگو که نام او اعلام نشده است گفت: «ما متعهد به رویکرد دیپلماتیک در قبال کره شمالی هستیم و از آن‌ها می‌خواهیم وارد گفت‌وگو شوند».

این سخنگو همچنین افزود که تعهد ایالات متحده برای دفاع از کره جنوبی و ژاپن «قاطع» است.

بامداد چهارشنبه اعضای تیم امنیت ملی ریاست‌جمهوری کره جنوبی در یک کنفرانس ویدئویی اضطراری نگرانی خود را از پرتاب موشک ابراز کردند و گفتند که از سرگیری مذاکرات با کره شمالی برای حل تنش‌ها مهم است.

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، نیز به خبرنگاران گفت: «واقعاً برای ما مایه تاسف است که کره شمالی از سال گذشته تاکنون به شلیک موشک ادامه داده است».

بیشتر در این باره: رهبر کره شمالی با وجود وضعیت وخیم اقتصادی این کشور بر تقویت «توان نظامی» تاکید کرد

نخست‌وزیر ژاپن افزود: جزئیات بیشتر در مورد پرتاب کره شمالی از جمله محل فرود موشک و این‌که آیا به کسی آسیبی وارد شده‌است یا خیر، هنوز به دستش نرسیده است.

فومیو کیشیدا گفت به مقامات این کشور دستور داده است که مسئله ایمنی کشتی‌ها و هواپیماها را در منطقه‌ای که موشک مظنون حرکت و سقوط کرده است، بررسی کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نخستین پرتاب یک موشک از سوی کره شمالی پس از حدود دو ماه است و می‌تواند نشانه آن باشد که پیونگ یانگ علاقه‌ای به پیوستن مجدد به مذاکرات خلع سلاح‌هسته‌ای به این زودی ندارد و ترجیح می‌دهد بر روی تقویت زرادخانه تسلیحاتی خود تمرکز کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، و لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، قرار است پنج‌شنبه برای گفت‌وگوهای امنیتی منظم با همتایان ژاپنی خود ملاقات کنند.

دولت جو بایدن بارها اعلام کرده است که آماده گفت‌وگو با کره شمالی است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز و آسوشیتدپرس/پ.پ/ک.ر