کویت سفیر کره شمالی را اخراج کرد

ایالات متحده ازهمه کشورها و از جمله دولت‌های روسیه و چین خواسته برای جلوگیری از فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی دست به «اقدام مستقیم» بزنند.

در ادامه کشمکش ها بر سر آزمایش های موشکی کره شمالی روز یکشنبه کویت اعلام کرد، روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود با کره شمالی کاهش می دهد. همزمان وزیر خارجه آلمان هم خواستار درپیش گرفتن سیاست راهبردی دوگانه در برابر کره شمالی شد.

به گزارش خبر گزاری فرانسه کویت از سفیر کره شمالی در این کشور خواسته است تا طی یک ماه کویت را ترک کند.

یک مقام بلند پایه کویتی که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته است که کویت سطح روابط دیپلماتیک خود با کره شمالی را پائین می آورد و از ۹ دیپلمات کره شمالی تنها چهار نفر در کویت حق اقامت و کار خواهند داشت.

به نوشته خبرگزاری فرانسه این تصمیم کویت دوهفته پس از دیدار شیخ صباح الا حمد الصباح امیر کویت با مقام های آمریکائی در واشینگتن اعلام می شود.

به گفته این منابع «سوچانگ سیک» سفیر کره شمالی در کویت طی چند هفته آینده به همراه دیگر دیپلمات‌های این کشور، کویت را ترک می‌کنند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع خبر خود می نویسد، کویت اجازه کار و روادید کارگران کره شمالی شاغل در کویت را دیگر تمدید نخواهد کرد. گفته می شود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کارگر کره شمالی در شیخ نشین کویت کار می کنند.

کویت همچنین اعلام کرده است سطح روابط بازرگانی خود با کره شمالی و پرواز ها از خاک این کشور به کره شمالی را کاهش خواهد داد.

از سوی دیگر روز یکشنبه در برلین اعلام شد که زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان که شنبه شب وارد پکن شده است روز یکشنبه در دیدار با همتای چینی خود، آزمایش های موشکی اخیر کره شمالی را به بحث می گذارد.

وزیر خارجه آلمان روز یکشنبه پس از دیدار با همتای چینی خود گفت، روشن است که باید در برابر کره شمالی سیاست راهبرد دوگانه، فشار و گفت و گو، به کار گرفته شود.

به گفته وزیر خارجه آلمان تحریم های سازمان ملل علیه کره شمالی، درواکنش به آزمایش های موشکی اخیر این کشور، باید با قاطعیت و بطور کامل اجرا شود. همزمان اما ورود به یک فرایند گفت و گوی سیاسی مورد نیاز با کره شمالی تدارک دیده شود تا بتوان در دست یابی به غیر اتمی کردن شبه جزیره کره موفق بود.

ایالات متحده ازهمه کشورها و از جمله دولت‌های روسیه و چین خواسته برای جلوگیری از فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی دست به «اقدام مستقیم» بزنند.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای گفته است «چین مهم‌ترین صادرکننده نفت به کره شمالی‌ست. روسیه بزرگ‌ترین بازار کار برای کارگران اجباری کره شمالی‌ست».

پیونگ‌یانگ روز جمعه ۲۴ شهریور، چهار روز پس از دور تازه‌ای از تحریم‌های سازمان ملل، برای دومین بار ظرف مدتی کمتر از یک ماه موشک دیگری را از فراز خاک ژاپن به سوی آب‌های اقیانوس آرام شلیک کرد.

به گفته مقامات دولت ژاپن، این موشک از آسمان هوکایدو واقع در شمال عبور کرده و در حدود دو هزار کیلومتری شرق ژاپن در اقیانوس آرام فرود آمده است.

منابع نظامی کره جنوبی نیز می‌گویند که این موشک مسافتی حدود سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر را طی کرده که برای رسیدن به گوام بخشی از قلمرو آمریکا در اقیانوس آرام که کره شمالی آن را تهدید کرده کافی است.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد اقدام کره شمالی در شلیک یک موشک بالستیک دیگر را محکوم کرد و آن را نقض جدی قطعنامه‌های شورای امنیت این سازمان خواند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، استفان دوژاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه ۲۴ شهریور گفت که آقای گوترش از رهبران کره شمالی خواسته است که «از انجام آزمایش‌های بیشتر خودداری کنند و به قطعنامه‌های شورای امنیت در این‌باره پایبند بمانند و اجازه بدهند که فضا برای ازسرگیری گفت‌وگوهای جدی حول موضوع خلع سلاح هسته‌ای مساعد شود».

تحریم‌های اخیر شورای امنیت ممنوعیت صادرات پارچه از کره شمالی و محدود کردن صادرات نفت آن کشور را شامل می‌شود.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، می‌گوید هدف نهایی کشورش دستیابی به «توازن قوا با آمریکا» ست.

خبرگزاری دولتی کره شمالی بامداد شنبه اظهارات رهبر این کشور را نقل کرد که در آن گفته است: «هدف نهایی ما برقراری توازن قوای واقعی با آمریکا ست» تا حاکمان آن کشور «دیگر جرأت نکنند از گزینه نظامی سخن بگویند».

ساعتی پس از انتشار این سخنان، سفیر چین در آمریکا تأکید کرد کشورش هرگز کره شمالی را به عنوان یک قدرت اتمی به رسمیت نخواهد شناخت.