مرکز پژوهشهای انرژی خورشیدی و هیدروژنی در آلمان با انتشار گزارشی گفته است که شمار خودروهای برقی مورد استفاده در جهان طی سال گذشته نسبت به ۲۰۲۲ جهشی ۵۰ درصدی نشان میدهد.
این گزارش که روز یکشنبه ۷ مرداد در سایت این نهاد پژوهشی مرتبط با انرژیهای پاک منتشر شده، میافزاید پارسال ۴۲ میلیون خودرو برقی در جادههای جهان فعال بودند و بیش از نیمی از این خودروها در چین هستند.
شمار خودروهای برقی در چین تا پایان سال ۲۰۲۳ حدود ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه برآورد شده است که ۶۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است.
ایالات متحده آمریکا با ۴٫۸ میلیون خودرو برقی در مقام دوم و آلمان با ۲٫۳ میلیون خودرو برقی در مقام سوم قرار دارند.
بریتانیا و فرانسه نیز مقامهای بعدی جهان را از نظر شمار خودروهای برقی مورد استفاده کسب کردهاند.
بیشتر در این باره: آژانس بینالمللی انرژی از افزایش ادامهدار فروش خودروهای برقی در جهان خبر داداردیبهشت ماه امسال آژانس بینالمللی انرژی نیز گزارش داده بود که در سال گذشته ۱۴ میلیون خودرو برقی جدید در جهان به فروش رفت که شش برابر سطح فروش در سال ۲۰۱۸ است.
رشد خرید خودروهای برقی در جهان کماکان روند صعودی دارد و در سهماهه ابتدایی امسال نیز سه میلیون خودرو برقی در جهان به فروش رفت که ۲۵ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.
وضعیت ایران و همسایهها
در ایران هنوز زیرساختهای لازم برای استفاده از خودروهای برقی وجود ندارد و در حالی که مقامات جمهوری اسلامی مدعی واردات ۱۰ هزار خودرو برقی هستند، گزارشی از ترخیص آنها از گمرک و فروش به مردم منتشر نشده است و از طرفی آمارهای گمرکی نیز نشان میدهد خودروهای وارداتی از نوع هیبریدی هستند، نه تمام برقی.
در همین زمینه سایت «اقتصاد نیوز» چهارم مردادماه با انتشار گزارشی از وضعیت «مبهم» واردات خودروهای برقی نوشت که در کنار کسری برق، نبود زیرساختهای شارژ خودروی برقی نیز یک چالش پیش رو برای استفاده از خودروهای برقی در کشور است.
وضعیت مبهم استفاده از خودروهای برقی در ایران در حالی است که پارسال ۳٫۶۶ میلیارد دلار خودروی برقی و هیبریدی در کشورهای عرب خلیج فارس به فروش رفت و انتظار میرود این رقم تا پنج سال آینده به ۹ میلیارد دلار بالغ شود.
در ترکیه نیز طی پنج ماه ابتدایی امسال نزدیک ۲۸ هزار خودروی برقی به فروش رفته که ۲۵۷ درصد بیشتر از دور مشابه پارسال است.
جمهوری آذربایجان نیز برای تشویق شهروندانش برای خرید خودروی برقی، مالیات و عوارض گمرکی واردات خودروهای برقی را صفر کرده و پارسال ۱۴ هزار دستگاه واردات خودروی برقی داشت که ۱۷ برابر سال ۲۰۲۰ است.
در نیمه ابتدایی امسال نیز این کشور همسایه شمالی ایران ۱۰ هزار خودرو برقی وارد کشور کرده که معادل یک چهارم کل واردات خودرو کشور است.