دومين روز مذاکرات شش جانبه برای متقاعد کردن کره شمالی به دست برداشتن از برنامه سلاح هسته ای، با پيشرفت چندانی همراه نبود.
مذاکرات شش کشور آمريکا، چين، کره شمالی، کره جنوبی، روسيه و ژاپن بر سر برنامه هسته ای کره شمالی، روز سه شنبه نيز در پکن ادامه يافت.
با آن که مذاکرات با پيشرفتی همراه نبود، اما کريستوفر هيل نماينده آمريکا در مذاکرات شش جانبه، همين نکته که اصولا اين مذاکرات جريان دارد را مثبت ارزيابی کرد.
کره شمالی اکنون خود را يک قدرت هسته ای می داند و خواسته های خود را در اين مذاکرات که پس از ۱۳ ماه توقف بار ديگر آغاز شده، افزايش داده است.
کره شمالی به ازاء خلع سلاح هسته ای، خواهان لغو همه تحريم های سازمان ملل متحد و تحريم های مالی آمريکا است.
چين که ابتکار آغاز مذاکرات شش جانبه با کره شمالی در سال ۲۰۰۳ را داشت، همه طرف های مذاکره کننده را به صبوری بيشتر دعوت کرده است.
معاون وزارت امور خارجه چین
وو داوی معاون وزارت امور خارجه چين در باره اهميت مذاکرات جاری گفت: «اين مذاکرات از اهميت حياتی برخوردار است».
با اين حال شان مک کورمک سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا روز دوشنبه گفت کره شمالی بايد زودتر تصميم بگيرد که آيا می خواهد در مسير ادغام در جامعه جهانی گام بردارد يا مسير انفعال هر چه بيشتر.
اظهار نظر کريستوفر هيل نيز نشان داد که آمريکا حاضر نيست زمان بی انتهايی را صرف مذاکرات کند.
آقای هيل به اين نکته اشاره کرد که اگر کره شمالی به خواسته های طرف های مذاکره کننده که کنار گذاشتن برنامه هسته ای است عمل نکند، آمريکا ممکن است از مذاکره کنار بکشد و به دنبال اعمال تحريم ها و مجازات های بيشتر شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه کره شمالی باشد.
آقای هيل افزود مساله اين نيست که ما صبور نيستيم، مساله اين است که «نياز به ديدن نتيجه داريم».
تمرکز چين بر توافقی است که در سپتامبر سال ۲۰۰۵ حاصل شد. طبق اين موافقت نامه، کره شمالی برنامه سلاح هسته ای خود را به ازاء دريافت تضمين امنيت کنار خواهد گذاشت.
ايالات متحده آمريکا سال گذشته چند شرکت را در ارتباط با پول شويی و جعل اسکناس به نفع کره شمالی، مورد تحريم قرار داد.