ماموران نظامی از گردشگران خارجی حفاظت می کنند

بزودی وطی چند ماه آينده ماموران مجهز به اسلحه، باتوم ، دستبند و پوشش نظامی تمام گردشگران خارجی که بصورت انفرادی و يا در قالب تورهای گردشگری وارد ايران می شوند را همراهی خواهند کرد.

بزودی وطی چند ماه آينده ماموران مجهز به اسلحه، باتوم، دستبند و پوشش نظامی تمام گردشگران خارجی که بصورت انفرادی و يا در قالب تورهای گردشگری وارد ايران می شوند را همراهی خواهند کرد. اين ماموران همچنين وظيفه دارند تا حجاب زنان گردشگر در ايران را نيز کنترل کنند.


سردار عباسعلی روحی ، فرمانده يگان ويژه حفاظت از ميراث فرهنگی ضمن اعلام اين خبر گفت: ۲۲۰۰ مامور زن و مرد با عنوان «ماموران ويژه گردشگری» تورهای مسافرتی و گردشگران خارجی را همراهی می‌کنند تا مبادا چالش‌های امنيتی بعضی استان‌ها تهديدی برای حضور گردشگران خارجی در کشور باشد.


فرمانده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اينکه پيش از اين نيروی انتظامی مايل بود خود ناظر چنين طرحی باشد، گفت: در ساختار يگان بايد نيروهای حرفه‌ای ديده شود که هماهنگی‌های آن با ستاد کل نيروهای مسلح انجام شده و پس از رايزنی‌های فراوان با وزارت کشور و نيروی انتظامی مجوز ۲۲۰۰ نفر مامور حفاظت از گردشگر اخذ شده است و بايد پيگير برگزاری جلساتی با سازمان مديريت باشيم تا اين نيروها را بتوانيم بزودی به کار بگيريم.


آقای روحی روز ۳۰ ارديبهشت در نشست خبری خود با خبرنگاران رسانه ها درباره علت اجرای اين طرح گفت: تهديداتی که در سال های گذشته گردشگران با آن مواجه شده اند، سبب شده تا سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری به فکر ايجاد چنين نيروهايی بيفتد. همچنين در بعضی از مناطق ايران که مشکل امنيت وجود دارد حضور اين ماموران ضرورت پيدا می‌کند.


هم اکنون تعدادی از سربازان زيرمجموعه نيروی انتظامی در شهرهای توريستی ايران به عنوان «پليس گردشگری» فعاليت می کنند
فرمانده يگان حفاظت سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری

فرمانده يگان ويژه حفاظت از ميراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به اين انتقاد که لباس فرم و اسلحه در گردشگران بدگمانی و احساس ترس ايجاد می‌کند، گفت: «لباس نظامی ، اقتدار و امنيت ايجاد می‌کند و حضور ماموران با اسلحه، ۳۰ تا ۴۰ درصد از بروز ناامنی جلوگيری می‌کند. البته در نقاط ديگری از ايران که امنيت حاکم است ماموران متخصص گردشگری با لباس شخصی همراه تورهای ايران‌گردی هستند.»


به گفته آقای روحی هم اکنون تعدادی از سربازان زيرمجموعه نيروی انتظامی در شهرهای توريستی ايران به عنوان «پليس گردشگری» فعاليت می کنند که پس از آموزش و استقرار ۲۲۰۰ نيروی نظامی يگان حفاظت از ميراث فرهنگی و گردشگری، «پليس گردشگری» ديگر فعال نخواهد بود.


اين اظهارات سردار عباسعلی روحی درحالی است که پيش از اين بسياری از کارشناسان ميراث فرهنگی و گردشگری مشکلات امنيتی ،محدوديت های موجود در کشور و همچنين برخورد نيروی انتظامی با گردشگران خارجی را يکی از دلايل نگرانی گردشگران برای سفر به ايران و کاهش درآمد از صنعت توريسم عنوان کرده بودند.


وظايف ماموران حافظ گردشگران


فرمانده يگان ويژه حفاظت از ميراث فرهنگی و گردشگری همچنين درباره وظايف وچگونگی حفاظت از گردشگران خارجی توسط نيروهای ويژه اين سازمان گفت: «بخشی از ماموران حفاظت از گردشگران قرار است در کيوسک ها و مراکز پرتردد گردشگران حاضر شوند و بخشی ديگر به همراه تورهای مسافرتی به نقاط ناامن سفر کنند. اين نيروهای ويژه وظيفه حفاظت از گردشگران را به عهده دارند وهمچنين به آنها در مورد نوع پوشش اسلامی هم تذکر می دهند.


اين مقام مسول در سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری همچنين حدود حجاب گردشگران را حدود ارزشهای کشور دانست و گفت: «حجاب زنان گردشگر نيز در مناطقی که حساسيت خاص روانی در مردم وجود دارد توسط اين نيروها کنترل می‌شود. البته اين منافی برخورد نيروی انتظامی با گردشگران بدحجاب نيست و نيروی انتظامی خود وظيفه اش را اجرا می کند.»


حجاب زنان گردشگر نيز در مناطقی که حساسيت خاص روانی در مردم وجود دارد توسط اين نيروها کنترل می‌شود
یک مقام سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری

آقای روحی همچنين گفت: ممکن است حفظ امنيت گردشگران خارجی تهديدی برای عدم حضور آنها در ايران باشد، اما با اطمينان از فراهم آمدن شرايط امن اين تهديد برطرف می‌شود.


از سوی ديگردرحالی که وظايف نيروهای ويژه حفاظت از گردشگران شباهت های فراوانی با نيروی انتظامی و ماموران مبارزه با بدحجابی دارد ، سردار روحی روز يکشنبه درنشست خبری خود با خبرنگاران تاکيد کرد که «اين ماموران ويژه ، پليس نيستند و فقط وظيفه حمايت از گردشگران خارجی را بر عهده دارند و با لباس مقتدر نظامی (نيروی انتظامی) با وسايل مدرن در استان‌های خطرناک و مراکزی که احتمال خطر وجود دارد تورها را همراهی می‌کنند.»


درهمين حال اما سردار روحی از خريد سلاح و مهمات برای يگان حفاظت از گردشگران خارجی نيز خبر داد و گفت:امکانات انتظامی (سلا‌ح) ، باتوم و دستبند تا يک ماه آينده به همه نيروهای يگان حفاظت تعلق می‌گيرد تا اقدامات کنترلی عملی شود.


اين تصميم تازه سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری برای جذب و گسترش امنيت صنعت توريسم درکشور درحالی اتخاذ و لازم الاجرا شده است که بنا بر آمارهای ارايه شده از سوی رسانه های داخلی و همچنين برخی از نمايندگان مجلس هفتم ورود گردشگران خارجی به کشور طی دو سال گذشته به شدت کاهش يافته است.


ايران با بيش از يک ميليون و ۲۰۰ هزار اثر و جاذبه تاريخی، فرهنگی و طبيعی يکی از کشور های مورد توجه گردشگران خارجی است که بنا برگفته کارشناسان صنعت گردشگری در صورت حذف محدوديت ها و ايجاد امنيت برای گردشگران می تواند به يکی از قطب های بزرگ گردشگری در دنيا تبديل شود که سالانه ميليون ها دلار درآمد را نصيب کشور کند.