مذاکره عراقچی و روانچی با اشمید در وین

عباس عراقچی و هلگا اشمید در مذاکرات اتمی در سال ۱۳۹۳

دو عضو تیم مذاکره اتمی ایران روز یک شنبه، ۱۵ آذر، با هلگا اشمید، معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، درباره متن قطعنامه گروه ۵+۱ برای بسته شدن پرونده ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی مذاکره کردند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، قرار است روز دوشنبه نشست کمیسیون مشترک ایران و گروه ۵+۱ در وین با حضور معاونان وزیران خارجه هفت کشور تشکیل شود.

براساس این گزارش پیش نویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای گروه ۵+۱ که بنا است با هدف حل و فصل ابعاد نظامی احتمالی پیشین برنامه اتمی ایران یا «پی.‌ام. دی» به شورای حکام آژانس ارائه شود، موضوع اصلی این نشست خواهد بود.

درهمین حال عباس عراقچی گفت که «بخش مهمی» از دیدار روز یک شنبه او و مجید تخت روانچی، دیگر عضو تیم مذاکره اتمی ایران، با هلگا اشمید، به بررسی پیش‌نویس این قطعنامه گذشت.

به گفته آقای عراقچی، در بخش دیگری از این جلسه اجرای توافق اتمی وین مرور و «تصمیم‌هایی گرفته شد که همه چیز به سمت اجرایی شدن برجام پیش برود.»

روز شنبه نیز حمید بعیدی نژاد، رئیس هیات کار‌شناسی تیم مذاکره اتمی ایران، خبر داده بود که «مذاکرات فشرده» کار‌شناسان در وین، برای تنظیم پیش‌نویس قطعنامه گروه ۵+۱، از روز پنج شنبه آغاز شده است.

آقای بعیدی‌نژاد روز یک شنبه گفت: «شورای حکام صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تایید خواهد کرد و از‌‌ همان روز روند عادی‌سازی موضوع هسته‌ای ایران شروع خواهد شد.»

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، در گزارش خود از ابعاد نظامی احتمالی پیشین برنامه اتمی ایران یا «پی.‌ام. دی» اعلام کرده که جمهوری اسلامی دستکم تا انتهای سال ۲۰۰۳ میلادی برای ساخت چاشنی انفجاری هسته‌ای تلاش کرده، اما این فعالیت‌ها از حد مطالعات امکان‌سنجی و مطالعات علمی فرا‌تر نرفته است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در عین حال تأیید کرده که پس از سال ۲۰۰۹ نشانه معتبری از فعالیت مرتبط با ساخت سلاح‌های هسته‌ای در ایران پیدا نکرده است.

اعضای تیم مذاکره اتمی ایران ضمن ابراز خرسندی از این گزارش ابراز امیدواری کرده‌اند که پرونده ایران در شورای حکام آژانس بسته شود.

ایالات متحده ساعاتی پس از انتشار گزارش آژانس از آمادگی خود برای بستن پرونده ایران در شورای حکام آژانس خبر داده بود.

با این حال رومن نادال، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، هفته گذشته گفت که آژانس باید پیشینه فعالیت‌های ایران را دقیقاً روشن کند و برای همه ابهامات در این خصوص، پاسخ‌های ریز لازم را ارائه کند.

اگر یکی از اعضای شورای حکام، از جمله فرانسه، از گزارش آژانس درباره پیامدی ایران ابراز ناخشنودی کند، ممکن است آغاز اجرایی شدن توافق نهایی هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی که تیرماه به دست آمد، با تعویق جدی روبه‌رو شود.

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در قطعنامههای خود که اولین آن ۲۱ شهریورماه ۸۲ صادر شد، بار‌ها از برنامه اتمی ایران ابراز نگرانی کرده بود.