آغاز دور تازه مذاکرات؛ «موانع برای توافق با ايران عمدتا سياسی است»

همزمان با آغاز دور ديگری از مذاکرات هسته ای ايران و آمريکا در سوييس، جان کری، وزير امور خارجه آمريکا گفته است، موانع پيش رو برای دستيابی به توافق برای حل مناقشه هسته ای ايران نه فنی بلکه سیاسی هستند.

جان کری در گفت وگو با شبکه تلويزيونی «سی بی اس» در روز يکشنبه ۱۵ مارس (۲۴ اسفند) تصريح کرده است: اکنون بيشتر اختلاف ها (بر سر) تصميم های سياسی هستند که می بايست در راستای تحقق وعده اثبات صلح آميز بودن برنامه هسته ای (ايران) به جهان اتخاذ شوند.

وزير امور خارجه آمريکا با اين حال تاکيد کرده است که ايران تاکنون به «تمامی تعهدات خود» که در توافق موقت ژنو در سال ۲۰۱۳ پذيرفت، پايبند بوده است.

جان کری همچنين در خصوص پيامدهای نامه ۴۷ سناتور جمهوريخواه به علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی گفته است که هنوز مشخص نيست اين نامه مذاکرات کنونی هسته ای را به مخاطره انداخته است يا نه.

پيشتر ۴۷ سناتور جمهوريخواه سنای آمريکا در نامه سرگشاده ای به علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی گفته بودند هرگونه توافق با دولت باراک اوباما تنها تا پايان دوران رياست جمهوری وی ادامه خواهد داشت.

اين در حالی است که ميچ مک کانل، رهبر اکثريت جمهوريخواه در سنای آمريکا، روز يکشنبه هشدار داد که باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا در آستانه «توافقی بسيار بد» با ايران است. وی همچنين گفته است که کنگره آمريکا تلاش خواهد کرد که چنين توافقی را مورد بازبينی قرار دهد.

قرار است جان کری، وزير امور خارجه آمريکا و محمد جواد ظريف، وزير امور خارجه ايران مذاکرات خود را برای دستيابی به يک توافق نهايی برای حل و فصل مناقشه هسته ای ايران روز يکشنبه در لوزان سوييس از سر بگيرند.

اين در حالی است که دور تازه مذاکرات هسته‌ای ايران و گروه ۱+۵ با مذاکرات علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران و ارنست مونيز، وزير انرژی آمريکا، آغاز شده است.

گزارش ها حاکی است که عباس عراقچی، معاون وزير امور خارجه ايران و وندی شرمن، معاون سياسی وزير امور خارجه آمريکا در اين مذاکرات حاضر بوده‌اند.

ايران و گروه ۱+۵ تا ماه ژوئن فرصت دارند تا به يک توافق نهايی دست يابند. پيشتر قرار بود تا ۲۴ ماه مارس جاری دو طرف به توافقی کلی (سياسی) دستيابند.