جیانی اینفانتینو با احراز اکثریت نسبی آرا در کنگره فوق العاده فیفا، سمت ریاست مهمترین فدارسیون ورزشی در جهان را به خود اختصاص داد.
وقتی موج بازداشتهای سران عالی رتبه فیفا آغاز شد، هیچکس حتی خود اینفانتینو هم تصورش را هم نمیکرد که صندلی بلاتر، به دبیرکل یوفا برسد.
عزل بلاتر، محرومیت میشل پلاتینی رییس کل یوفا و ریزش چشمگیر آرای شاهزاده اردنی باعث شد جیانی اینفانتینو که برنامههای تبلیغاتیاش را با انگیزه بالا و کاملاً حساب شده و هدفمند پیگیری میکرد، به ریاست ارگان جهانی فوتبال برسد.
روسای فدراسیون فوتبال ۲۰۷ کشور عضو فیفا در زوریخ گردهم آمدند تا پس از ماهها تنش و رسوایی در عالیترین سطوح این ارگان، رئیس جدیدی را به عنوان جایگزین سپ بلاتر انتخاب کنند.
در پایان دور اول رای گیری،اینفانتینو که سوئیسی-ایتالیایی است و به اغلب زبانهای مهم دنیا مسلط است، با ۸۸ رای در صدر ایستاد اما چون به حد نصاب نرسید، انتخابات با هر چهار کاندیدا به دور دوم کشید.
برای پیروزی در دور اول، نفر برنده به ۱۳۸ رای از کل آرای ماخوذه نیاز داشت که هیچکس حتی ۹۰ رای هم اخذ نکرد تا برای اولین بار از سال ۱۹۷۴، انتخابات به دور دوم بکشد.
در دور دوم، فرد برنده به نصف به علاوه یک رای نیاز داشت. نامزدها حالا نیازمند حداقل ۱۰۴ رای برای ریاست فیفا بودند که در نهایت اینفانتینو با ۱۱۵ رای، بالاتر از شیخ سلمان که ۸۸ رای به دست آورد، به عنوان رئیس فیفا انتخاب شد.
در این دور، علی بن حسین اردنی فقط چهار رای به دست آورد و ژروم شامپانی هم بدون رای ماند.
اینفانتینو با حمایت یوفا، توانست طی سفرهای متعدد به کشورهای مختلف از جمله ایران، آرای روسای فدراسیونها را جلب کند. برنامه او برای مشارکت کشورهای صاحب فوتبال در مدیریت این رشتههای ورزشی، جذابیت فراوانی برای حامیانش داشت. در حالی که شیخ سلمان چون خود از کشوری نه چندان مطرح در فوتبال میآمد، نمیتوانست مدعی ارائه چنین برنامهای باشد.
افزایش تیمهای جام جهانی از ۳۲ به ۴۰، طرح دیگری است که اینفانتینو مدنظر دارد. او در توضیح این وعده انتخاباتی در کنفرانس خبری تهران گفت طی هر دوره، برخی تیمهای معتبر اروپایی از راهیابی به جام جهانی باز میمانند و در قالب جدید، بخت بیشتری برای حضور در جام و افزایش کیفی این رقابتها خواهند داشت.
فیفا از بدو تاسیس تاکنون هشت رییس داشته و حالا اینفانتینو نهمین رییس است. انتخاب او تایید بلاتر را هم در پی داشته. اولین مدیر فدراسیون جهانی فوتبال روبرت گوئرین از فرانسه بود که سال ۱۹۰۴ به این مسئولیت رسید.
دانیل بورلی وولفال از انگلستان ۱۲ سال به کرسی ریاست فیفا تکیه زد. سپس ژول ریمه از فرانسه برای ۳۳ سال مدیریت فوتبال جهان را به عهده گرفت که بیشترین مدت زمان بین تمام روسای فیفاست. ریمه تا سال ۱۹۵۴ در این مسئولیت بود و نقش چشمگیری در فراگیر شدن محبوبیت جهانی این رشته ورزشی ایفا کرد.
رودلف سیلدرایرس بلژیکی فقط یکسال رییس فیفا بود و آرتور دروری از انگلستان هم شش سال. استنلی راس از انگلستان ۱۳ سال و پس از او ژائو هاوه لانژ از برزیل به مدت ۲۴ سال بر فوتبال جهان حکمرانی کردند. پس از آنها نیز بلاتر سوئیسی از ۱۹۹۸ تا همین ماههای اخیر مسئولیت فیفا را به عهده داشت.