گزارش ها حاکی است که درپی بارش «باران اسیدی» در برخی از مناطق استان خوزستان، معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفته است که سه هزار و ۹۰ نفر به دلیل «مشکل تنفسی ناشی از بارش باران» در روز چهارشنبه ششم آبان به بیمارستانهای این استان مراجعه کردند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، ایرج نظری، معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت که از این تعداد دو هزار و ۹۹۲ نفر به صورت سرپایی درمان شدند و بقیه نفر نیز بعد از مدتی از بیمارستان ترخیص شدند.
به گفته آقای نظری، تاکنون «هیچ آماری» مبنی بر فوت مراجعه کنندگان به بیمارستانهای استان خوزستان بر اثر مشکل تنفسی ناشی از باران گزارش نشده است.
گفتههای آقای نظری در حالی بیان شده است که براساس گزارش وب سایت محلی «بروال»، نگهبان انبار یک شرکت در منطقه «کوی نبوت» اهواز بر اثر «مشکلات تنفسی ناشی از بارانِ» چهارشنبه شب جان خود را از دست داده است.
براساس این گزارش، این فرد به تنهایی نگهبان انبار بوده و همکاران وی صبح روز پنجشنبه هنگام مراجعه به محل کار با جسدش «در حالی که اسپری تنفسی نیز در کنارش بود»،مواجه شده اند .
حمیدرضا آرتی، رییس بیمارستان گلستان اهواز روز پنج شنبه خبر داد که پنج بیمار به دلیل مشکل تنفسی، در بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان بستری و تحت نظر هستند.
آرش فروزان متخصص طب اورژانس مرکز درمانی امام خمینی اهواز نیز گفت که یک نفر از مراجعه کنندگان به این مرکز نیاز به بستری شدن در بخش اورژانس داشت که «اقدامهای لازم برای بهبود وضعیت او در دست انجام است. »
در سالهای گذشته نیز نخستین بارندگی فصل پاییز باعث بروز مشکلات تنفسی برای برخی از شهروندان خوزستانی شده بود. برخی منابع از این بارندگی به عنوان «باران اسیدی» یا «باران ميکروبی»نام می برند.
در سال ۹۲ و پس از دو بار بارش «باران ميکروبی» در اين استان ۱۸ هزار و ۱۴۱ نفر راهی بيمارستانها شده بودند.
احمدرضا لاهیجانزاده، مدیرکل محیط زیست استان خوزستان با اشاره به فعایتهای صنایع در این استان از جمله میدانهای نفتی و صنایع کشت و صنعت نیشکر «رطوبت بالای ۹۵ درصد پس از بارش باران» و«عدم جریان هوا و وزش باد» رااز جمله عوامل مسمومیت تعداد زیادی از مردم شهر اهواز پس از این بارانها ذکر کرده بود.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز پیش از این بالا بودن میزان ریزگردها و همزمان بالا بودن رطوبت در استان خوزستان را از جمله دلایل احتمالی پدیده «باران اسیدی» دانسته بود.
استان خوزستان از جمله استانهای ایران است که درسالهای گذشته بارها با بحران ریزگردها مواجه بوده است.
ضیاءالدین شعاعی، مدیر ملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان محیط زیست، روز دوشنبه، ۲۰ مهر، خبر داده بود که شدت طوفانهای گرد و غبار در استان خوزستان در بهمن ماه سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میکروگرم بر مترمکعب و به حدی بوده است که اندازه گیری آن «در توان دستگاههای سنجش آلودگی هوا نبود.»