ماریا زاخاراف، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه سوم دی ماه در واکنش به گزارشها درباره آغاز ساخت دو نیروگاه اتمی در ایران طی هفته آینده، گفته است که ایرانیها احتمالا اطلاعات را به اشتباه ترجمه کردهاند.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، روز سه شنبه گفته بود که روسیه ساخت دو نیروگاه هستهای جدید در ایران را از هفته آینده آغاز میکند.
این در حالی است که به گزارش خبرگزاری روسی «اینترفکس»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی در این خصوص گفته است: «شاید اطلاعات به غلط ترجمه شده باشد».
ماریا زاخاراف با این حال گفته است که روسیه و ایران هم اکنون در حال همکاری بر اساس الحاقیه قرارداد سال ۱۹۹۲ و پروتکل امضا شده در سال ۲۰۱۴ برای ساخت یک نیروگاه در بوشهر هستند که امکان افزایش آن تا چهار واحد نیز در نظر گرفته شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاریخ مشخصی برای آغاز ساخت این نیروگاه ارائه نکرده است.
رسانههای بینالمللی ۲۰ آبان پارسال گزارش داده بودند که علی اکبر صالحی و سرگئی کرینکو، رییس شرکت دولتی روساتم، قراردادی را برای ساخت دو نیروگاه اتمی جدید توسط روسیه در بوشهر را امضا کردهاند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رییس سازمان انرژی اتمی ایران آبان پارسال گفته بود: «در مجموع در استان بوشهر پنج نیروگاه اتمی احداث خواهد شد، اما این نیروگاهها پس از پایان مراحل ساخت دو نیروگاه مورد توافق امروز خواهد بود».
علی اکبر صالحی همچنین گفته بود که ایران در نظر دارد تا ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی تولید کند.
ساخت نیروگاه فعلی بوشهر پیش از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ آغاز شد اما ایران پس از انقلاب ساخت این نیروگاه را به روسیه واگذار کرد. ساخت این نیروگاه ۱۵ سال طول کشید.
راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت کامل بارها به تعویق افتاد، اما به گفته مقامهای ایران برق تولیدی این نیروگاه از شهریور سال ۹۰ به شبکه سراسری متصل شد و شهریور سال ۹۱ به ظرفیت کامل رسید.