چهار عضو مجلس نمایندگان آمریکا از تهیه پیش نویس طرح «اقدام ۲۰۱۷ برای تحریمهای غیر هسته ایران» خبر داده اند.
به گزارش دفتر این نمایندگان از روز چهارشنبه سیزدهم بهمن، طرح آنها برقراری تحریمهای بیشتر علیه ایران را به دلیل «توسعه برنامه موشکی»، «تروریست پروری» و «نقض حقوق بشر» درخواست می کند.
پیتر روسکام از ایلینوی، دوگ لامبورن از کلرادو، لئونارد لنس از نیوجرسی و لی زلدین از نیویورک، پیشنهاد دهندگان طرح، نوشته اند، رژیم ایران «جامعه جهانی را به سخره گرفته است».
این نمایندگان اعضای کمیته دوستی با اسرائیل در مجلس نمایندگان نیز هستند.
پیتر روسکام از دوره پیشین کنگره با مخالفت با «نرمخویی» دولت باراک اوباما در برابر ایران، برای بازگرداندن تحریمها علیه تهران تلاش کرده بود.
طرح آنها همفکری با درخواست سه سناتور مجلس سنا است که گفته اند، «به زمان اقدام قاطع در برابر ایران رسیده ایم».
سناتورهای جمهوریخواه مارکو روبیو، تد یانگ و جان کورنین پیش تر طرح تحریم علیه افرادی را که «آگاهانه به برنامه توسعه موشکی ایران یاری می دهند» درخواست کرده اند.
سه سناتور بر لزوم تحریم شرکت هایی که بیش از ۲۵ درصد از سهام آنها متعلق به نهادهای مرتبطبا برنامه موشکی ایران است، و نظارت بر شرکت هایی که سهام سپاه در آنها کمتر از ۲۵ درصد است، تاکید کرده اند.
سناتورهای ایالتهای فلوریدا، ایندیانا و تکزاس مشخصا خواهان تحریم مجدد شرکت هوایی ماهان ایر، بخاطر «کمک به سپاه پاسداران در گسترش ترور و نظامی گری» شده بودند.
سناتور باب کورکر رییس کمیته مناسبات خارجی سنا نیز پنجشنبه همراه با ۲۱ سناتور جمهوریخواه و دموکرات، در نامه به دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از تشدید تحریم علیه ایران حمایت کردند.
سناتور کورکر از مراحل مقدماتی طرح مجازات ایران بخاطر فعالیتهای هستهای این کشور خبر داد.
پل رایان رییس جمهوریخواه کنگره نیز پنجشنبه گفت، حامی تشدید تحریمها علیه ایران است.
خبرگزاری رویترز پیش تر احتمال داده بود، تحریمهای تازه آمریکا علیه شرکتها و شماری از اتباع ایران روز جمعه پانزدهم بهمن اعلام شود.
طرحها و اقدامات جمهوریخواهان و شماری از دموکراتها در مجلسین نمایندگان و سنا در مورد ایران با سخنان دونالد ترامپ در مورد باقی بودن «همه گزینهها بروی میز» در برابر ایران همزمان شد.
یک روز پیش از آن نیز مایکل فلین مشاور جدید امنیت ملی آمریکا گفت، ایران در پی تحرکات اخیر؛ شلیک موشک بالیستیک و کمک به حوثیهای یمن برای حمله به منافع همپیمانان آمریکا، «مورد رصد قرار گرفته است».
همزمان با این تحولات در واشینگتن، نخست وزیر اسرائیل نیز پنجشنبه گفت، سخنان ژنرال فلین را «با تحسین» شنیده و «موضوع هایی که ژنرال فلین گفته است، همان مسائلی بود که او در گفت و گوی تلفنی اخیر با دونالد ترامپ در میان گذاشت».
بنیامین نتانیاهو پیش تر گفته بود،«پنج طرح در مورد ایران را که به ذهنش رسیده است» در دیدار با دونالد ترامپ در میان می گذارد.
ملاقات نتانیاهو – ترامپ در کاخ سفید، پانزدهم فوریه( ۲۷ بهمن) انجام می شود.
ایران تاکید کرده است که شلیک موشکی اخیر این کشور در راستای توسعه توان دفاعی ایران بوده و نقض کننده قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیست