تیلرسون: آمریکا آماده مذاکره با روسیه درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه است

رکس تیلرسون می گوید، روسیه مسئولیت دارد تا نگذارد حکومت بشار اسد از سلاح شیمیایی استفاده کند.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفته است، واشینگتن آماده است تا با مسکو در خصوص پایان دادن به درگیری ها در سوریه و همچنین منطقه «پرواز ممنوع» در این کشورگفت وگو کند.

به گزارش رویترز، رکس تیلرسون گفته است: آمریکا تمایل دارد در خصوص حضور ناظران آتش بس در سوریه و همچنین ارسال کمک های بشردوستانه به مردم سوریه با روسیه گفت وگو کند.

طبق این گزارش، وزیر امور خارجه آمریکا در آستانه نشست گروه ۲۰ در هامبورگ آلمان در هفته جاری در بیانیه ای تصریح کرده است: آمریکا و روسیه بر سر مسایل مختلفی با یکدیگر اختلاف دارند، اما اگر دو کشور ما برای ایجاد ثبات در سوریه همکاری کنند، چنین اقدامی می تواند زمینه ساز پیشرفت در حل و فصل مناقشات بر سرآینده سیاسی سوریه شود.

رکس تیلرسون تاکید کرده است که روسیه مسئولیت دارد تا نگذارد حکومت بشار اسد از سلاح شیمیایی استفاده کند.

نشست سران گروه ۲۰ در روزهای هفتم و هشتم ژوئیه (۱۷ و ۱۸ تیرماه) در هامبورگ آلمان برگزار خواهد شد و انتظار می رود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با یکدیگر دیدار و در خصوص موضوع سوریه گفت وگو کنند.

به گزارش رویترز، روسیه متحد اصلی حکومت اسد در جنگ داخلی سوریه است و دخالت نظامی روسیه در این جنگ باعث شده است که عرصه نبرد بین نیروهای دولتی و مخالفان به نفع حکومت سوریه تغییر کند.

در حالی رکس تیلرسون از آمادگی آمریکا برای گفت وگو با روسیه بر سر سوریه خبر داده که روز دوشنبه رسانه ها گزارش دادند که آقای تیلرسون در دیدار با دبیرکل سازمان ملل گفته است که مسکو می بایست در خصوص آینده بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، تصمیم بگیرد.

گزارش ها حاکی است که آقای تیلرسون در جریان دیداری خصوصی با آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، گفته بود در حال حاضر آینده بشار اسد در دستان روسیه است؛ و اولویت دولت امریکا ، تمرکز بر نابودی گروه حکومت اسلامی‌ (داعش) است.

روسیه پس از حمله موشکی آمریکا به یک پایگاه هوایی سوریه در فروردین ماه سال جاری یک کانال ارتباطی اضطراری راکه برای جلوگیری از برخورد تصادفی هواپیماهای آمریکایی و روسیه در منطقه ایجاد شده بود، قطع کرد.

آمریکا دلیل حمله موشکی به سوریه را انجام حملات شیمیایی توسط حکومت سوریه به خان‌شیخون در استان ادلب اعلام کرد. دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا نیز اعلام کرده بود، در واکنش به این حمله شیمیایی دستور شلیک ۵۹ موشک «تاماهاک» را به پایگاه هوایی شعیرات در استان حمص صادر کرده است.

طی ماه‌های گذشته ارتش ایالات متحده حملات دیگری به مواضع ارتش سوریه و حامیان بشار اسد انجام داده و در پایان خرداد ماه نیز یک جنگنده سوری را به دلیل آن‌چه ائتلاف به رهبری واشینگتن، بمباران شبه‌نظامیان مورد حمایتش در اطراف رقه نامید، سرنگون کرد.