در حالی که وزیران خارجه آمریکا، روسیه، ایران و دیگر کشورها روز شنبه در نشست لوزان سوئیس حضور خواهند یافت، به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، انتظار نمیرود در این مذاکرات پیشرفت مهمی حاصل شود، بلکه هدف به جریان انداختن تلاشهای چندجانبه در مورد بحران سوریه است.
به گزارش رویترز، مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه گفته است: نمی توان انتظار داشت ( که این مذاکرات به) پیشرفت مهمی منجر شود. فقط می توانم بگویم که ما دنبال آن هستیم که به نوعی تلاشها و رویکردهای چند جانبه در قبال سوریه را دوباره فعال کرده و راه بیندازیم.
طبق این گزارش پس شکست اخرین توافق مسکو و واشینگتن بر سر آتش بس در سوریه در سه هفته پیش تاکنون، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از مذاکرات دو جانبه با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه خودداری کرده است. بهمین دلیل آمریکا در تلاش است تا دور تازه مذاکرات درباره سوریه با حضور تعداد بیشتری از کشورها برگزار شود.
طی این سه هفته نیروهای دولتی سوریه عملیاتی را با همراهی حملات هوایی روسیه برای تصرف بخش شرقی حلب آغاز کرده اند. به گفته سازمان ملل در بخش شرقی حلب که در کنترل شورشیان مخالف بشار اسد است، دستکم ۲۷۵ هزار نفر زندگی می کنند و هشت هزار نیروی مسلح مخالف حکومت سوریه در این بخش از حلب حضور دارند.
کشورهای غربی می گویند، بمبارانهای بخش شرق حلب توسط روسیه و حکومت سوریه «ارتکاب جنایت جنگی» است. روسیه اتهام ارتکاب جنایت جنگی در سوریه علیه مسکو را «لفاظی سیاسی» خوانده است.
سازمان ملل می گوید، ساکنان بخش شرقی حلب شدیدا به مواد غذایی و دارو نیاز دارند و زخمیها در این منطقه می بایست تخلیه شوند.
پیشتراستفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفته بود، در صورت برقراری آتش بس حاضر است برای تامین امنیت خروج نیروهای جبهه النصره (جبهه فتح الشام) از حلب آنها را همراهی کند.
در همین حال،سرگئی لاوروف پیش از سفر به سوييس گفته است که در مذاکرات لوزان ایده جدیدی ارائه نخواهد کرد.
با این حال، گنادی گاتیلوف،معاون وزیر خارجه روسیه گفته است که مسکو علاقه مند است در خصوص پیشنهاد استفان دی میستورا و همچنین عوامل شکست اتش بس اخیر در لوزان مذاکره کند.