احمدی نژاد: برای پاسخ به هرحمله نظامی، آمادگی کامل داريم

آقای احمدی نژاد برای حضور در نشست کشورهای صادرکننده نفت ، اوپک، وارد رياض پايتخت عربستان سعودی شده است.

رييس جمهوری ايران می گوید به رغم انکه امکان وقوع جنگ در منطقه وجود ندارد، اما در صورت هرگونه حمله نظامی به ايران، اين کشور برای پاسخگويی «آمادگی کامل» دارد.


محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، روز شنبه پس از ديدار با حمد بن عيسی آل خليفه پادشاه بحرين، گفت:«ما هرگز خواهان هيچ گونه جنگ در منطقه نيستيم، ما از تنش در منطقه استقبال نمی‌کنيم ولی اگر اتفاقی از سوی هر کشوری رخ دهد ، برای پاسخگويی آمادگی کامل داريم.»


آقای احمدی نژاد در اين کنفرانس خبری به خبرنگاران گفت:« ما اصلاً پيش بينی نمی‌کنيم، که جنگی عليه ايران روی دهد».


به گزراش خبرگزاری رويترز، آقای احمدی نژاد در حالی امکان وقوع هرگونه جنگی در منطقه را رد می کند که کشورهای حاشيه جنوب خليج فارس نگران رويارويی تهران و واشينگتن، بر سر بحران هسته ای جمهوری اسلامی، هستند.


همزمان با افزايش نگرانی ها درباره حمله احتمالی عليه ايران، آمريکا طی هفته های اخير تاکيد کرده است که برای حل بحران هسته ای ايران به راه حل های «ديپلماتيک» متعهد است.


همزمان با افزايش نگرانی ها درباره حمله احتمالی عليه ايران، آمريکا طی هفته های اخير تاکيد کرده است که برای حل بحران هسته ای ايران به راه حل های «ديپلماتيک» متعهد است.

«ارتش آمریکا فرسوده و آسیب پذیر است»


از سوی ديگر، آقای احمدی نژاد پيشتر روز شنبه در گفت وگو با شبکه تلويزيونی عربستان سعودی، العربيه، درباره «حمله احتمالی آمريکا عليه ايران» گفت:«ما احتمال عملی شدن چنين حمله‌ای را نمی‌دهيم. اين تهديدها بيشتر در حد حرف و تبليغات روانی است، جنگ فقط، به حمله هوايی محدود نمی‌شود. آيا کشور گسترده‌ای مانند ايران را می‌توان با حمله به چند منطقه از پا درآورد؟ ايران بسيار بزرگ و عظيم است و آمريکا بسيار آسيب پذير است.»


آقای احمدی نژاد با «فرسوده و آسيب پذير» خواندن ارتش آمريکا، گفت:«زمانی که جنگی آغاز شود پايان آن، در دست امريکايی ها نخواهد بود، آنها به خوبی اين موضوع را درک می‌کنند.ادامه و پايان جنگ در اختيار ملت ايران خواهد بود».


آقای احمدی نژاد، همچنين، درباره برنامه هسته ای ايران گفت:«از نظر تهران موضوع هسته‌ای پايان يافته و ديگر مساله‌ای وجود ندارد و همين امر باعث شده تا آمريکا از اين موضوع خوشحال نباشند.»


آژانس بين المللی انرژی اتمی در گزارش تازه خود در روز پنجشنبه درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی تصريح کرده بود که ايران در راستا شفاف سازی برنامه هسته ای خود گام های اساسی را برداشته است، اما اين کشور همچنان از اجرای قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل متحد، مبنی بر توقف فعاليت های حساس هسته ای ان کشور، سرپيچی می کند.


«دليلی برای تحريم وجود ندارد»


آقای احمدی نژاد در مصاحبه با العربيه گفت:«گزارش آژانس تاييد می‌کند که فعاليت های ايران صلح آميز است و بنابراين هيچ نگرانی وجود ندارد. ديگر چه دليلی برای تحريم وجود دارد؟ اين تحريم ها غيرقانونی است و بقيه کشورها از امريکا پيروی نخواهند کرد. البته ما برای مقابله با چنين اقداماتی آمادگی کامل داريم.».


آقای احمدی نژاد در اين گفت وگو تاکيد کرده است که تلاش های امريکا برای تشديد تحريم ها عليه نتيجه بخش نخواهد بود.


اجلاس دو روزه سران ۱۲ کشورها عضو اوپک - سازمان کشورهای صادر کننده نفت – روز شنبه در رياض پايتخت عربستان سعودی آغاز شد

رييس جمهوری ايران، همچنين، درباره طرح عربستان و ديگر کشورهای عربی برای تاسيس يک مرکز غنی سازی اورانيوم در يک کشور بی طرف برای مصرف کشورهای منطقه، گفت:« ما اين پيشنهاد را با نگاه مثبت بررسی می‌کنيم و از اين پيشنهاد هم استقبال می‌ کنيم».


بر اساس پيشنهاد کشورهای عرب حاشيه خليج فارس، کنسرسيوم مورد نظر به ميزان نياز نيروگاه هايی که در آينده در خاورميانه وجود خواهد داشت سوخت اتمی در اختيار آنها قرار خواهد داد تا به اين ترتيب نگرانی از اينکه از اورانيوم غنی شده در ساخت سلاح اتمی در خاورميانه استفاده شود، از ميان برود.


طبق اين پيشنهاد تاسيسات غنی سازی اورانيوم کنسرسيوم مورد نظر در يک کشوربی طرف، همچون سوييس، ساخته خواهد شد.


احمدی نژاد وارد رياض شد


آقای احمدی نژاد برای حضور در نشست کشورهای صادرکننده نفت ، اوپک، پس از ديدار از بحرين، وارد رياض پايتخت عربستان سعودی شده است.


سومين نشست سران کشورهای صادرکننده نفت، طی ۴۷ ساله عمر اين سازمان، در حالی برگزار می شود که طی روز های گذشته بحث وزيران کشورهای عضور اوپک بر سر کاهش ارزش دلار باعث بروز برخی واکنش ها شده بود.


ايران و به دنبال آن ونزوئلا در خواست کرده بودند که در بيانيه پايانی سومين نشست سران کشورهای عضو اوپک به کاهش ارزش دلار به عنوان عاملی برای کاهش در آمدی ارزی اين کشور ها اشاره شود.


در واکنش به اين بحث ها، دبيرکل اوپک روز جمعه اعلام کرد که در بيانيه پايانی اشاره ای به «دلار» نخواهد شد.


عبدالله البدری، دبير کل اوپک، به خبرنگارن گفت که پيشنهاد ايران و ونزوئلا، در مورد تاکيد بر اين موضوع که کاهش ارزش دلار تاثير منفی بر اقتصاد توليدکنندگان نفت داشته، در بيانيه پايانی اجلاس، ذکر نخواهد شد.


وی افزود: «بله ما نگرانيم ولی اين بحثی است که ما بين خودمان می کنيم و اين اولين بار نيست که اين موضوع مطرح شده است.»


ارزش دلار در مقابل ارزش ارزهای اصلی جهان مانند يورو به شدت کاهش ياقته است و اين امر قدرت خريد کشورهای عضو اوپک را تضعيف کرده است.


سعود الفيصل، وزير امور خارجه عربستان سعودی، بر خلاف تقاضای ايران و ونزوئلا گفت که موضوع کاهش ارزش دلار نبايد در بيانيه پايانی ذکر شود و بحث در مورد اين مساله بايد به «نهادها و طرفين ذي صلاح» سپرده شود. وی توضيح بيشتری در مورد اين «نهادها و طرفين ذي صلاح» نداد.