نيکلاس برنز معاون وزيرامور خارجه آمريکا گفت دولت ايران بايد بداند که چه سپاه قدس و يا هر نيروی ديگرايرانی باشد، ما هدف قرار گرفتن نيروها آمريکايی در عراق را تحمل نخواهيم کرد.
نيکلاس برنز
معاون وزيرامور خارجه آمريکا
نيکلاس برنز روز جمعه بیست و ششم ژانویه گفت :« جرج بوش، رييس جمهوری، و کاندوليزا رايس وزير امورخارجه، و گيتس وزير دفاع به دفعات طی ماه های گذشته تاکيد کرده اند که ما می دانيم که ايرانی ها امکانات و تکنولوژی مواد منفجره را دراختيار شورشيان مسلح عراقی می گذارند. می دانيم که اين تکنولوژی برای هدف قرار دادن نيروهای آمريکای مورد استفاده قرار گرفته شده است».
آقای برنز که در کنفرانس خبری در باره افغانستان سخن می گفت، افزود: «ما از همه حقوق برای تعقيب آن گروه از نيروهای شبه نظامی و امنيتی ايرانی که در عراق فعاليت دارند برخورداريم».
نيکلاس برنز از اظهار نظر درباره گزارش واشينگتن پست خوداری کرد. در اين گزارش تصريح شده بود که جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا برای ماموران ايرانی در عراق، «حکم تير» صادر کرده است و از اين به بعد سربازان آمريکايی اجازه دارند در صورت برخورد با اين ماموران، به آنها شليک کنند.
«ايرانی های بازداشت شده افسران سپاه قدس هستند»
خليل زاد، سفير آمريکا در عراق گفته بود اسناد ومدارکی دارد که ثابت می کند ايرانی های بازداشت شده در اربيل از افسران ارشد سپاه قدس پاسداران انقلاب اسلامی هستند که در قاچاق اسلحه برای شورشيان عراقی دست داشته اند.
آقای خليل زاد روز چهارشنبه ۲۴ ژانويه به خبرنگاران در بغداد گفته بود که در چند روز آينده اسناد و مدارک مربوط به اين موضوع را ارائه خواهند داد.
وی اضافه کرده بود: «زمانی که مدارک آماده شد می گوييم که چه داريم، کجا اين افراد را پيدا کرديم، چه کارهايی انجام می دادند و چه چيزهايی از مرز ايران به عراق ارسال می شد. ما در روزهای آينده اين اسناد را منتشر می کنيم.»
آقای خليل زاد تاکيد کرده بود زمانی که مدارک آماده شد می گوييم که چه داريم، کجا اين افراد را پيدا کرديم، چه کارهايی انجام می دادند و چه چيزهايی از مرز ايران به عراق ارسال می شد. ما در روزهای آينده اين اسناد را منتشر می کنيم.
آقای خليل زاد گفت بود يکی از افراد بازداشت شده در دو حمله نيروهای آمريکايی در ماه گذشته طراح عمليات های نيروی قدس سپاه پاسداران ايران بوده اند که مسئول ارسال اسلحه و کمک مالی به شبه نظاميان عراقی است.
سفير ايالات متحده گفته بود که اين فرد بدون اطلاع مقامات امنيتی عراق در اين کشور حضور داشته است.
وی بازداشت اعضای سپاه قدس را در راستای «استراتژی جديد» آمريکا برای «تعقيب شبکه های فعال در عراق» دانسته بود.
ماه گذشته در جريان دو حمله مختلف از سوی نيروهای آمريکايی دو ديپلمات ايرانی بازداشت شدند که به فاصله کوتاهی اين افراد به دليل مصونيت ديپلماتيک آزاد شدند.
در تهاجمی ديگر، ارتش آمريکا به ساختمانی متعلق به ايران در شهر کردنشين اربيل حمله کرد و شش نفر را بازداشت کرد که يک نفر از آنها آزاد شد.
جمهوری اسلامی، پنج ايرانی بازداشت شده در اربيل را ديپلمات خوانده و معاون سفير ايران در سازمان ملل می گويد که در نامه ای به اين سازمان از آمريکا شکايت کرده و خواهان اقدام فوری سازمان ملل دراين مورد شده است. اما مقامات عراق گفته اند که ايرانی های بازداشت شده مصونيت ديپلماتيک ندارند.
رسانه های اتريشی، روز سه شنبه ۱۶ ژانويه، از احتمال حضور يکی از عاملان قتل رهبران کرد در سال ۱۹۸۹، در ميان بازداشت شدگان ايرانی در اربيل خبر داده بودند.
به گزارش روزنامه دِر استاندارد چاپ اتريش، احتمالا يکی از عاملان قتل رهبران عبدالرحمان قاسملو، رهبر حزب دموکرات کردستان در سال ۱۹۸۹ در وين، جزو بازداشت شدگان ايرانی در اربيل است.