نگرانی کلينتون از نفوذ ايران و چين در آمريکای لاتين

هيلاری کلينتون روز جمعه ضمن ابراز نگرانی از فعاليت های ايران و چين در آمريکای لاتين گفت: دوری کردن از رهبران کشورهايی مانند بولیوی و ونزوئلا به نفع واشینگتن نیست.

هيلاری کلينتون که با دیپلمات ها و کادر وزارت امور خارجه آمريکا صحبت می کرد، درباره سياست های دولت جرج بوش در قبال برخی از رهبران آمريکای لاتين گفت: دولت گذشته کوشيد تا آنها را منزوی کند، کوشيد تا از مخالفان انها حمايت کند، کوشيد تا آنها را در جامعه بين المللی به حاشيه براند، اما «اين (خط مشی) نتيجه نداد.»

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، همچنين تصريح کرد کشورهايی چون روسيه، ايران و چين توانستند در دوران جرج بوش روابط نزديکی با رهبرانی که با واشينگتن مخالف بودند، برقرار کنند و اين برای آنها منافعی درپی داشته است.

خانم کلینتون افزود:« آنها روابط اقتصادی و سياسی قوی با بسياری از رهبران (منطقه) برقرار کرده اند، من فکر نمی کنم اين درجهت منافع ما باشد.»

هيلاری کلينتون همچنين گفت:« ما برای جلب توجه و روابط حداقل با روس ها، چينی ها و ايرانی ها رقابت می کنيم، اين در راستای منافع ما نيست که به کشورهايی که در قاره ما قرار دارند پشت بکنيم.»

خانم کلينتون گفته است که مقامات آمريکا در حال بررسی تغيير نمايندگان اين کشور در آمريکای لاتين است.

وزير امور خارجه آمريکا همچنين تاکيد کرد که بهبود روابط با نيگاراگوئه برای مقابله با نفوذ ايران مهم است.

دانيل اورتگا، رهبر سابق گروه چپ گرای ساندينست ها، سال گذشته به عنوان رييس جمهوری نيگاراگوئه انتخاب شد و هم اکنون وی روابط نزديکی با ايران دارد.

هيلاری کلينتون در این زمینه گفت: «ما در حال بررسی اين هستيم که چگونه با نيگاراگوئه تعامل کنيم».

وزير امور خارجه آمريکا افزود:«ايرانی ها در حال ساخت يک سفارت عظیم در ماناگوا هستند. شما خودتان می توانيد تصور کنيد که اين برای چه چيزی است.»

به گفته وزير امور خارجه آمريکا، واشينگتن به دنبال بهبود روابط با بوليوی است. بوليوی در سال ۲۰۰۸ سفر آمريکا در لاپاز را به اتهام توطئه عليه مقامات اين کشور اخراج کرد.

ونزوئلا نيز در راستای همبستگی با بوليوی، سفير آمريکا در کاراکاس را اخراج کرد و واشينگتن نيز در واکنش سفير ونزوئلا را اخراج کرد.

خانم کلينتون به فشارها بر آمريکا برای لغو تحريم ها عليه کوبا اذعان کرد، اما گفت: که واشينگتن منتظر می ماند تا نشانه هايی از اصلاح رفتار هاوانا در مقابل اقدامات بارک اوباما برای لغو محدويت سفر به اين کشور را ببيند.

وزير امور خارجه آمريکا گفت:«ما علاقمنديم که واکنش متقابل درباره زندانيان سياسی، حقوق بشر و ديگر مسايل را مشاهده کنيم.»

هیلاری کلینتون تاکيد کرد رويکرد تازه آمريکا ممکن است در قبال برخی از رهبران امريکای لاتين همچون هوگو چاوز، رييس جمهوری ونزوئلا، جواب ندهد، اما ارزش امتحان کردن را دارد.

خانم کلينتون گفت:حرف اصلی من اين است که چه چيزی برای آمريکا بهتر است؟ ماچگونه بر رفتاری تاثير می گذاريم که به نفع ما باشد يانباشد.