همزمان با آغاز گفت وگو های صلح برای پايان دادن به بحران چهار سال و نيمه دارفور در شهر سرت ليبی، دولت سودان به صورت يکجانبه در اين منطقه اعلام آتش بس کرده است.
نافی علی نافی، مشاور رييس جمهوری سودان، در نشست مذاکرات صلح در شهر سرت گفت:«ما به صورت يکجانبه در اين ماه اعلام اتش بس می کنيم و به آن پايبند خواهيم بود».
در همين حال مخالفان می گويند دولت سودان به اين آتش بس پايبند نخواهد بود، همانطور که در گذشته به صورت مکرر آتش بس را نقض کرده است.
احمد ابراهيم ديرجی، رهبر گروه اتحاد دمکراتيک فدرال سودان، به خبرگزاری رويترز گفت:«مقام دولت سودان از سال ۲۰۰۴ تاکنون بارها اعلام اتش بس کرده اند و آن موقع هم مانند امروز حرف می زدند. ما در اين باره ترديد داريم».
گزارش ها حاکی از آن است که اين مذاکرات احتمالا به دليل حضور نيافتن رهبران برخی گروهای شورشی در مذاکرات نتيجه ای در بر نخواهد داشت.
در حالی گفت وگوهای صلح درافور در سرت برگزار می شود که دو گروه عمده شورشیِ دارفور يعنی اس ال ای-يونيتی و جنبش عدالت و مساوات (جم) يک روز پيش از برگزاری نشست اعلام کردند که در اين گفت وگو ها شرکت نخواهند کرد.
در مذاکرات روز شنبه رهبران گروه های کوچک شورشيان حضور دارند. پيشتر، برگزارکنندگان مذاکرات صلح اعلام کردند حضور نيافتن دو گروهِ موجب برهم خوردن نشست نخواهد شد.
در آغاز بحران دارفور تنها دو گروه شورشی وجود داشت، اما امروز بيش از دوازده گروه شورشی در اين مناطق فعال هستند.
بر اساس آمارهای اعلام شده تاکنون ۲۰۰ هزار نفر در بحران دارفور که از سال ۲۰۰۳ آغاز شده کشته و نزديک به دو ميليون و پانصد هزار نفر نيز آواره شده اند.
دولت سودان کشته شدگان را فقط نه هزار نفر اعلام کرده و رسانه های غربی را متهم می کند که در مورد بحران دارفور به شدت اغراق می کنند.
به گزارش رويترز، عمليات مشترک سازمان ملل و اتحاديه آفريقا در دارفور سالانه دو ميليارد دلار هزينه خواهد داشت که بزرگترين عمليات امداد رسانی جهان است.