اتحاديه اروپا روز جمعه بيست و نهم ژوئن در بيانيه ای فهرست تجديد نظر شده از سازمان های تروريستی را اعلام و سازمان مجاهدين خلق، يکی از گروه های مخالف جمهوری اسلامی، را در اين فهرست ابقا کرد.
۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا پس از صدور حکم دادگاه اتحاديه اروپا و تقاضای مجاهدين خلق برای خروج از فهرست گروه ها و تشکيلات سازمان های تروريستی، اين فهرست را مورد بازنگری و بررسی قرار دادند .
بيش از ۶۰ گروه و فرد در اين ليست سياه قرار دارند. حماس، جدايی خواهان باسک و ببر های تاميل سريلانکا نیز در ليست سياه تروريسم اتحاديه اروپا قرار گرفته اند.
طبق اين تصميم، اتحاديه اروپا قادر خواهد بود حساب ها، اموال و دارايی های اين سازمان ها را در خاک اروپا توقيف و مسدود کند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، شورای وزيران اتحاديه اروپا ، در ماه آوريل، به حدود ۳۰ سازمان رسما اطلاع داد که آن ها را سازمان های تروريستی تلقی می کند.
از سوی ديگر ،خبرگزاری آسوشيتدپرس گزارش داده است که مريم رجوی، رييس شورای مقاومت ملی، شاخه سياسی مجاهدين خلق که مقر آن در پاريس است، تصميم اخير اتحاديه اروپا را محکوم کرده است.
در بيانيه اين گروه تصميم اخير اتحاديه اروپا يک «رسوايی سياسی، قانونی و اخلاقی» خوانده شده که حکم دادگاه اتحاديه اروپا را «به مسخره» گرفته است.
در همين زمينه يک سخنگوی اين سازمان اعلام کرد برای اعتراض به تصميم اخير اتحاديه اروپا، سازمان مجاهدین خلق روز شنبه تظاهراتی در پاريس برگزار می کند.
وزارت خارجه آمريکا از سال ۱۹۹۷ سازمان مجاهدين خلق را در فهرست سياه مربوط به تشکيلات تروريستی قرار داده که طبق آن هرگونه حمايت مالی از اين سازمان را در خاک خود ممنوع کرده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، وزارت امورخارجه آمريکا معتقد است که سازمان مجاهدين خلق از حمايت مالی صدام حسين، رييس جمهور پيشين عراق، برخوردار بوده، در جريان گروگان گيری در سفارت آمريکا در سال ۱۹۷۹ نقش داشته و مسئول قتل شهروندان آمريکايی در دهه ۱۹۷۰ است.