رييس دفتر سياسی سپاه: احتمال وقوع شورش‌های مدل روسی

رسول سنايی‌راد، رئيس دفتر سياسی سپاه،

رسول سنايی‌راد، رئيس دفتر سياسی سپاه، گفته است که برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و شوراها می‌تواند پيامدهای احتمالی هم در پی داشته باشد و يکی از اين پيامدهای احتمالی می‌تواند وقوع شورش مدل روسی در تهران و دیگر شهرهای ایران باشد.

به گزارش روز شنبه ۲۸ ارديبهشت خبرگزاری فارس، رسول سنايی راد که در جمع گروهی از طلاب حوزه علميه قم صحبت می کرد، گفته است:‌انتخابات پيش روی ما تفاوت و شرايط خاصی دارد.

رسول سنايی راد اضافه کرده است: «عوامل متعددی وجود دارد که موجب اين وجه تمايز می‌شود، از جمله اينکه در روز ۲۴ خرداد دو انتخابات رياست جمهوری و انتخابات شوراها که تحت شعاع قرار گرفته است با هم برگزار می‌شود و عده‌ای منتظرند که اگر در رياست جمهوری مجال نيافتند در شوراها نفوذ کنند.»

رييس دفتر سياسی سپاه پاسداران با اشاره به اين که برگزاری «دو انتخابات با دو ويژگی متفاوت می‌تواند پيامدهای احتمالی هم در پی داشته باشد،» گفته است: «يکی از اين پيامدهای احتمالی می‌تواند اجرا کردن مدل شورش روسی در تهران و سپس تسری به ساير نقاط کشور و مجدد به تهران باشد. تجربه سال ۸۸ اين بود که اين فتنه در تهران رخ داد و نيروهای امنيتی نيز در اين شهر منسجم شدند تا توانستند اوضاع را کنترل کنند ولی اگر اين شورش به شهرهای ديگر سرايت می‌کرد، بر اثر پراکندگی نيروهای مدافع، شايد شرايط به گونه‌ای ديگر رقم می‌خورد.»

در جريان اعتراضات به نتيجه انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ تهران و برخی از شهر های ايران شاهد تظاهرات اعتراضی بودند. دهها نفر در اين اعتراضات کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.

ميرحسين موسوی و مهدی کروبی،‌دو نامزد اصلاح طلب در انتحابات سال ۱۳۸۸ از بهمن سال ۱۳۸۹ تاکنون در حبس خانگی به سر می برند.


رسول سنایی راد در ادامه با اشاره « به تورم و گرانی بی‌سابقه در کشور» گفته است: «اين فشارهای سنگين که در چند ماه گذشته به مردم وارد شده نيز می‌تواند در موفق شدن ادعای ناجی بودن برخی‌ها موثر باشد، کسانی که در سوابقشان در زمينه اقتصاد نکات منفی زيادی به چشم می‌خورد امروز مدعی هستند که می‌توانند کشور را از شرايط کنونی نجات دهند.»

اشاره رييس دفتر سياسی سپاه به اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس مجمع تشخيص مصلحت و نامزد انتخابات رياست جمهوری در خصوص وضعیت کنونی کشور است. نامزدی اکبر هاشمی رفسنجانی برای انتخابات رياست جمهوری واکنش های گسترده ای رد در پی داشته است.

روز های سرنوشت ساز

رييس دفتر سياسی سپاه با اشاره به این که روزهای آينده روزهای سرنوشت سازی است و برخورد با تعيين صلاحيت‌ها مهم است، گفته است: «در مقابل نتايج بررسی صلاحيت کانديداها تسليم شدن بسيار مهم است، مقام معظم رهبری گفتند من يک رای دارم و کسی از آن با خبر نيست است، ايشان قرار نيست دست کسی را بالا بگيرند و بگويند اين فرد من هستم و من اين فرد. »

اشاره رسول سنایی راد به همراهی محمود احمدی نژاد با اسفندیار رحیم مشایی به هنگام ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری است. محمود احمدی نژاد پس از ثبت اسفندیار رحیم مشایی، دست وی را بالا برد.

رييس دفتر سياسی سپاه پاسداران همچنين گفته است:« امروز در کشور سه هدف جدی را دنبال می‌کنيم، مهم‌ترين اين اهداف حفظ آرامش در کشور است، امروز می‌بينيم دشمن به دنبال توليد نارضايتی اجتماعی در کشور است، اين نارضايتی به مراتب از نارضايتی سياسی خطرناک‌تر است.»

رسول سنايی اضافه کرده است: مقام رهبری در سال ۸۸ راهبرد جذب حداکثری و دفع حداقلی را توصيه کردند و همين امر نيز به وقوع پيوست و همه اقشار جامعه با سلايق گوناگون در انتخابات شرکت کردند، به طوری که امروز می‌بينيم فتنه گران ديگر به دنبال تحريم انتخابات نيستند و بيانيه می‌دهند که حاضرند در انتخابات شرکت کنند و اين نشان می‌دهد خط آن‌ها به بن‌بست خورده است.

اشاره رييس دفتر سياسی سپاه پاسداران به بيانيه های حمايت جبهه مشارکت، مجمع روحانيون مبارز و مجاهدين انقلاب اسلامی،‌گروه های اصلی اصلاح طلب در ايران،‌در حمایت از نامزدی اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری است.

اين مقام سپاه در خصوص نتيجه انتخابات نيز گفته است: «اين انتخابات چند لايه، پيچيده و با نتايج غير قابل پيش بينی است، در اين انتخابات هماوردی کانديداها به گونه‌ای است که به هيچ عنوان نمی‌توان در خصوص نتيجه آن اظهار نظر کرد.»

انتخابات رياست جمهوری ايران در روز ۲۴ خرداد برگزار و جايگزين محمود احمدی نژاد تعيين می شود.