ايران در بازی با کره جنوبی در ضربات پنالتی نتيجه را واگذار کرد و از رقابت ها جام چهاردهم حذف شد و نتوانست پس از سی سال به ناکامی در دست يابی به جام قهرمانی مسابقات ملت های آسيا پايان دهد.
تيم ملی فوتبال ايران با کسب هفت امتياز از دو پيروزی و يک شکست به عنوان صدرنشين گروه خود به همراه تيم ازبکستان از دور مقدماتی به مرحله يک چهارم نهايی رقابتهای فوتبال جام ملت های آسيا صعود کرد.
حريف بعدی ايران در اين مرحله تيم کره جنوبی بود که در صورت پيروزی، ايران بايد خود را برای ديدار با برنده بازی ويتنام-عراق در مرحله نيمه نهايی می کرد.
در برنامه اين هفته ديدگاه های راديو فردا، مجيد جلالی يکی از مربيان شاخص فوتبال ايران به همراه عباس رضوی از مربيان صاحب نام ايران و علی رييسی روزنامه نگار قديمی و مفسر فوتبال ميهمان بودند.
لازم به ذکر است در برنامه اين هفته ديدگاه ها مرحله اول بازی های ايران در اين دوره از مسابقات جام ملت های آسيا تا پيش از بازی با کره جنوبی، مورد ارزيابی قرار گرفته است.
فوتبال احساسی نه منطقی
مجيد جلالی، در ارزيابی از عملکرد ايران در دور اول اين مسابقه ها می گويد که سطح انتظارات ما بايد واقع گرايانه باشد چون بازيکنان ايرانی طبق شاخصه های فوتبال ايرانی در زمين بازی می کنند.
آقای جلالی می افزايد: « با شکلی که فوتبال ايران دارد نمی توان خود را بالاتر از آن شاخصه ها نشان دارد و چيزی که ما در مالزی می بينيم منطبق با خصوصيات فوتبال ايرانی است».
مجيد جلالی، با اين جمله که تيم های بزرگ در تورنتمت های بزرگ در دور مقدماتی بازی های سختی دارند می گويد: «اين امری کلی است که تيم های بزرگ سعی دارند دور مقدماتی را با کمترين هزينه سپری کنند و من فکر می کنم تيم ايران اين کار را کرد».
اما علی رئيسی، از روزنامه نگاران با تجربه ايران عقيده دارد: «به نظر من ايران را خيلی سخت بازی می کنند و در حال حاضر تنها کسی که در تيم ايران فوتبال روانی بازی می کند فريدون زندی است که بهترين پاس را می دهد، بهترين جا را می گيرد و در خدمت تيم است اما با توجه به نتيجه ای که تيم ايران گرفته، نتوانسته نظر بينندگان را جلب کند».
يکی از انتقاداتی که به تيم ملی در اين دوره از مسابقه ها گرفته می شود اين است که بازيکنان ايران اصلا شاداب نيستند، و عباس رضوی می گويد: «انگيزه را بايد ايجاد کرد، وقتی در تيم کنار بازيکنی بازی می کنيد که شما را درک می کند و با شما هماهنگ است،در شما هم ايجاد انگيزه می کند و اين نشاط می تواند به تيم سرايت کند اما مجيد جلالی نظر متقاوتی دارد.
از نگاه سرمربی سابق تيم پاس، بازيکنان ايران ميل به پيروزی و نشاط دارند اما نياز به محرک دارند. آقای جلالی می گويد: «تيم ايران شوق سرشاری برای پيروزی دارند و اين کاملا در تيم مشخص است شايد اين شوق نياز به محرک دارند و آن محرک همان گلی است که حريفان به ما می زنند».
اين مربی با تجربه با اشاره به اين موضوع که در تيم ايران همه دوست دارند در زمين باشند می گويد: «همين بازی نکردن بعضی بازيکنان، شادابی تيم را تحت تاثير می گذارد».
علی رئيسی هم با تاييد اينکه در تيم ايران شادابی وجود ندارد شاهد می آورد که وقتی دوربين نيمکت تيم ايران رانشان می دهد هيچکدام از بازيکنان لبخند روی چهره ندارند و عصبی هستند و به نظر می رسد که در شرايط سختی بازی می کنند و اين در نوع فوتبالشان کاملا مشخص است.