ایران روز سه شنبه از سازمان ملل متحد خواست تا به اظهارات یک وزیر کابینه اسرائیل در باره ربودن و تحویل دادگاه دادن محمود احمدی نژاد به صورت «قاطع و روشن» واکنش نشان دهد.
يک وزیر کابینه اسرائیل که در عمليات ربودن و تحویل دادگاه دادن یک مقام آلمان نازی نقش داشته، روز سه شنبه گفته بود: چنین عملیاتی را نیز می توان در مورد محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، اجرا کرد.
رافی ايتان ۸۱ ساله، چهره سرشناس اطلاعاتی اسرائيل که حدود ۵۰ سال پيش رهبری عمليات ربودن آدولف آيشمن يکی از فرماندهان آلمان نازی را بر عهده داشت اين پیشنهاد را در گفت وگو با تازه ترين شماره هفته نامه «اشپيگل» آلمان بيان کرد.
محمد خزایی، سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد، در نامه ای به بن کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد از این که تا کنون این سازمان به آنچه که «تهدیدهای قبلی» دولت اسرائیل خوانده شده، واکنش نشان نداده، ابراز تاسف کرده است.
رييس جمهوری ايران، به دليل سخنانش مبنی اينکه «اسرائيل بايد از روی نقشه محو شود» و همچنين اصرار بر پيشبرد برنامه هسته ای ايران باعث نگرانی اسرائيل شده است.
اسرائيل و آمريکا، ايران را به تلاش برای دست يافتن به سلاح هسته ای در پوشش برنامه هسته ای صلح آميز خود متهم می کنند. اما ايران اين اتهام را رد کرده و هدف از برنامه هسته ای خود را توليد برق عنوان می کند.
رافی ایتان که در کابينه اسرائيل هم حضور دارد، به اشپيگل گفته است: «مردی مثل احمدی نژاد، که تهديد به کشتار جمعی می کند را بايد برای محاکمه به دادگاه بين المللی لاهه آورد.»
او افزوده است: در صورتی که طرح ربوده شدن محمود احمدی نژاد تاييد شود «همه گزينه ها در اين باره که او چگونه بايد [به دادگاه لاهه] آورده شود موجود است و آوردن او پای میز محاکمه امکان پذير است.»
- «همه گزينه ها در اين باره که او چگونه بايد [به دادگاه لاهه] آورده شود موجود است و آوردن او به محاکمه امکان پذير است.»
او همچنين تاکيد کرده است که اين تنها نظر شخصی خود اوست و نه بيشتر.
رافی ايتان، در سال ۱۹۶۱، فرمانده عملیات ربودن آدولف آيشمن بود.
او موفق شد این فرمانده نازی را که پس از پايان جنگ جهانی دوم به آرژانتين گريخته بود، برای محاکمه به اسرائيل بیاورد.
آدولف آيشمن مسئول اجرای «راه حل نهايی» هيتلر بود که گفته می شود در آن نزديک به شش ميليون يهودی ساکن اروپا قتل و عام شدند.
آیشمن پس از بازداشت توسط جاسوسان موساد به طور مخفيانه از آرژانتين به اسرائيل منتقل شد، در آنجا محاکمه و به فاصله کوتاهی اعدام شد.
پس از بازداشت آدولف آيشمن، سازمان موساد تصميم گرفت دامنه عمليات شکار مقامات آلمان نازی را گسترش دهد ولی بعدها سازمان جاسوسی اسرائيل ترجيح داد که امکانات عملياتی خود را روی اهداف ديگر متمرکز کند.
سازمان موساد در کل فعاليت خود توانست فقط دو تن از مقامات ارشد دولت آلمان نازی را شکار کند.
اظهارات این مقام اسرائیلی در حالی مطرح می شود که رییس جمهوری ایران، پیش از این از طرح ربودن خود سخن گفته بود.
خرداد ماه گذشته، محمود احمدی نژاد پس از بازگشت از سفر عراق گفت: «دشمنان طرح ربودن و ترور مرا در سفر به عراق برنامه ريزی کرده بودند.»
به رغم تاکید آقای احمدی نژاد درباره افشای جزئیات طرح ربودن خود، وی تاکنون توضیحاتی بیشتری در زمینه هویت ربایندگان مطرح نکرده است.