گل های دژآگه و تساوی ايران مقابل قطر

اشکان دژآگه در نخستين بازی ملی اش دو گل زد

در آخرين روز از مرحله نخست گروهی رقابت های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ در منطقه آسيا، جدال تنها تيم های بی شکست اين رقابت ها به تساوی انجاميد.

در پايان رقابت های گروه E، با تساوی ۲-۲ ايران و قطر و برتری جالب توجه ۱۰-۰ بحرين مقابل اندونزی، ايران با ۱۲ امتياز به عنوان تيم اول گروه، راهی مرحله بعد شد.

قطر ۱۰ امتيازی در رده دوم ايستاد. بحرين و اندونزی نيز در رده های بعدی قار گرفتند. اندونزی بدون امتياز و با ۲۶ گل خورده، عنوان ضعيف ترين تيم در کل گروه های پنجگانه را به خود اختصاص داد.

در پايان رقابت های مقدماتی، تيم های مطرح عربستان سعودی، کره شمالی، بحرين، کويت، امارات، تايلند و چين از دور رقابت ها حذف شدند.

صعود تيم های عمان، اردن و لبنان نيز شگفتی های مهم از مرحله نخست رقابت های گروهی برای صعود به جام جهانی برزيل بود.

ده تيم صعود کننده در دور بعد، در دو گروه پنج تيمی قرار می گيرند که دو تيم برتر هر گروه، به صورت مستقيم راهی جام جهانی خواهند شد. تيم های سوم در بازی حذفی به مصاف هم می روند و برنده آن ها، در بازی حذفی مقابل نماينده آمريکای جنوبی قرار خواهد گرفت.


ايران ۲ قطر ۲

اين بازی با حضور ۵۰ هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادی برگزار شد. تيم ملی ايران با ترکيب مهدی رحمتی، سيدجلال حسينی، هادی عقيلی، مهرداد پولادی، خسرو حيدری، پژمان نوری، جواد نکونام، اشکان دژاگه، محمد قاضی، علی کريمی و محمدرضا خلعتبری به زمين آمد.

در نيمه دوم، محمد نوری به جای خلعتبری وارد ميدان شد. کريم انصاری فرد با قاضی تعويض شد و حسين ماهينی هم جايگزين حيدری بود.

در چهارمين دقيقه از بازی، ارسال مهرداد پولادی از سمت چپ و ضربه سر فنی و محکم اشکان دژآگه، توپ را دور از دست های قاسم برهان به تور دروازه قطر چسباند.

دژآگه در نخستين بازی ملی اش و اولين ضربه سری که زد، نخستين گل ملی اش را هم ثبت کرد.

اما خلفان ابراهيم مرد سال فوتبال آسيا در سال ۲۰۰۶ در نهمين دقيقه از روی نقطه پنالتی، گل تساوی را به ثمر رساند. اين پنالتی روی حرکت يوسف احمد و خطای مهدی رحمتی رقم خورد.
ايجاد روزنه در عمق خط دفاعی ايران و خطای پنالتی رحمتی، دقيقاً مشابه همان اتفاقی بود که در بازی تدارکاتی مقابل اردن رخ داد.

پس از اين گل، ايران چند موقعيت ديگر را روی دروازه عنابی پوشان ايجاد کرد. دژآگه که فقط يک جلسه با تيم ملی تمرين کرده بود، در سمت راست زمين، همکاری و بازی خوانی خوبی با خسرو حيدری داشت. او دو بار کريمی و قاضی را در موقعيت گلزنی قرار داد و در يک موقعيت نيز با حضور در عمق خط دفاعی، فرصت گلزنی را از حريف گرفت.

در ادامه، محمدرضا خلعتبری يک موقعيت را از دست داد تا نيمه نخست با همان نتيجه ای به پايان برسد که نتيجه نهايی ديدار رفت در دوحه بود.

در اين نيمه، خلعتبری که در سمت چپ و پست غير تخصصی اش بازی می کرد، فروغ ديدارهای پيشين را نداشت. نکونام گرچه در بازيسازی خوب ظاهر شد اما در کمک به خط دفاعی کم اثر بود.

پژمان نوری نيز کمتر صاحب توپ شد و هيچ وقت درموقعيت شوتزنی که تخصص اوست، قرار نگرفت.

در نيمه دوم و در پنجاهمين دقيقه، خطای مدافع راست قطر در سمت چپ زمين که روی خلعتبری بود، ضربه ايستگاهی را نصيب ايران کرد.

دژآگه پشت توپ ايستاد و از زاويه ای بسته و فاصله ای دور، با ضربه ای که برآيند سال ها حضورش در فوتبال اروپاست، ورزشگاه آزادی را به وجد آورد.

ضربه دژآگه در شرايطی به ديواره سمت چپ تور دروازه چسبيد که سنگربان قطری ها مانند مدافعان اين تيم، ايستاده بود و کاری جز تعقيب توپ از او برنمی آمد.

در ادامه با افت محسوس توان جسمانی بازيکنان ايران، از سرعت بازی کاسته شد و قطری ها نيز چندان به آب و آتش نمی زدند. اما گل های متوالی که در بازی همزمان و در منامه وارد دروازه اندونزی می شد، قطری ها را ناگزير کرد تا برای فرار از حذف، گل تساوی را به ثمر برسانند.

گل دوم را نيز بازيکنی از تيم السد به ثمر رساند. ماجد محمد حسن روی ارسال ضربه ايستگاهی از ميانه ميدان توسط فابيو سزار، از غفلت و خستگی مدافعان استفاده کرد و با ضربه سر، نتيجه را ۲-۲ کرد. نتيجه ای که تا پايان بازی حفظ شد و رای به صعود قطری ها به عنوان تيم دوم داد.

حاشيه های بازی

*بلندگوی ورزشگاه قبل از شروع مسابقه، از تماشاگران خواست به اشکان دژاگه به زبان انگليسی خوشامد بگويند. گوينده ورزشگاه، متن انگليسی را می خواند و تماشاگران هم تکرار می کردند. دژاگه قبل از بازی به شدت از سوی هواداران تشويق شد و در پاسخ نيز برای آن ها دست زد.

*حسينعلی کلانی، حميد جاسميان، مصطفی دنيزلی، کريم باقری و حسن روشن از جمله چهره های شاخص فوتبالی بودند که بازی را از نزديک تماشا می کردند.

*بيرون از ورزشگاه، تبليغات گسترده ای برای برخی از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی انجام می‌شد و به تماشاگران، سی دی تبليغاتی و بروشور می دادند.

*وقتی شوت زيبای جواد نکونام وارد دروازه قطر نشد، گزارشگر تلويزيون جمهوری اسلامی، شادمانی اش از گل نشدن اين توپ را بروز داد. وقتی هم قطر مساوی را زد، پيمان يوسفی از گشوده شدن دروازه ايران ابراز خوشحالی کرد و توجيه خود را، حذف شدن بحرين عنوان کرد.

اظهارات پس از بازی

سرمربی تيم ملی فوتبال ايران باز هم مانند مصاحبه های اخيرش تاکيد کرد که ايران فقط ۹۰ روز با جام جهانی فاصله دارد.

کارلوس کی‌روش در نشست خبری گفت: بازی جالبی بود و تماشاگران راضی بودند. دو گلی که دريافت کرديم به دليل عدم تمرکز بازيکنان بود.

کی¬روش درباره عملکرد اشکان دژآگه گفت: دژاگه از اين بهتر نمی توانست باشد. اگر قرار بود نقش او را مثل يک فيلم سينمايی بنويسيم از اين بهتر نمی شد. درخشش او نشان می دهد ما به بازيکنانی مثل او نياز داريم، چون اين بازيکنان تجربه بين المللی دارند.

کی‌روش درباره ملی پوشان ايران گفت: راضی هستم ولی به اين معنا نيست که نبايد کار بيشتری انجام دهيم. در اين ۹۰ روز بايد اشکالات را برطرف کنيم. شک ندارم تيمی مثل قطر تمام سرمايه اش را به کار می گيرد تا در مرحله بعدی حاضر شود و تا آنجا که می دانم آنها مثل اردن و عراق در چند ماه آتی مدام در اردو هستند.

سرمربی پرتغالی تيم ملی ايران با اشاره به يکسالگی حضورش در فوتبال ايران گفت: ۱۱ ماه پيش نمی توانستم اين مسائل را بيان کنم اما حالا آشنا هستم. برای خودم چيزی نمی خواهم و حمايت را برای تيم ملی می خواهم. تنها خواسته ام اين است، حمايتی به اندازه استقلال، پرسپوليس و حتی تراکتورسازی از ما صورت بگيرد.

پائولو اوتوری نيز با تشکر از «ميهمان نوازی ايرانی ها»گفت: خوشحالم که ايران و قطر به مرحله بعدی صعود کردند.

سرمربی برزيلی قطر، از ثبت نتيجه ۱۰-۰ در بازی همزمان ابراز تعجب کرد و گفت: زمانی که من وارد رختکن شدم از نتيجه آن بازی خبر نداشتم و اجازه ندادم بازيکنان هم از نتيجه با خبر باشند، چون بايد روی اين مسابقه تمرکز می کردم.

خبرنگاران قطری پس از شنيدن پاسخ اين سؤال، برای سرمربی تيم ملی کشورشان دست زدند.

نتايج ساير بازی ها

در بازی همزمان ايران و قطر، ده نفره شدن اندونزی در چهارمين دقيقه و بی انگيزگی اين تيم، باعث شد بحرين دروازه مهمانش را به توپ ببنند و ۱۰ بار به گل برسد. گرچه با دو گلی که قطری ها به مهدی رحمتی زدند، اين ۱۰ گل نيز منجر به صعود بحرين نشد.

در گروه دوم کره‌جنوبی ميزبان کويت بود و موفق شد با نتيجه ۲ بر صفر به پيروزی برسد. کره‌ای‌ها با اين پيروزی ۱۳ امتيازی شدند تا به عنوان صدرنشين راهی مرحله بعد شوند.

همزمان، امارات پذيرای لبنان بود که در اين بازی اماراتی‌ها با نتيجه ۴ بر ۲ پيروزی بی‌ثمری را کسب کردند. کره جنوبی و لبنان تيم های صعود کننده بودند.

از گروه سوم ازبکستان با يک گل بر ژاپن غلبه کرد تا با ۱۶ امتياز به عنوان تيم اول راهی مرحله بعدی شود. ژاپن نيز با دو شکست و ۱۰ امتياز دوم شد.

ديگر ديدار اين گروه را تاجيکستان و کره‌شمالی برگزار کردند که با تساوی يک بر يک به پايان رسيد.

در گروه چهارم؛ عربستان از رسيدن به مرحله بعدی بازماند. در حساس ترين ديدار اين گروه استراليا در خانه با نتيجه ۴ بر ۲ مقابل عربستان به برتری رسيد و به عنوان تيم اول راهی مرحله دوم شد. عمان نيز ۲ بر صفر تايلند را از پيش رو برداشت تا به عنوان تيم دوم صعود کند.

به اين ترتيب عربستان با مربيگری فرانک ريکارد از رسيدن به جام جهانی ۲۰۱۴ برزيل محروم شد. سرنوشتی که پيش از اين برای چينی ها با سرمربيگری خوزه آنتونيو کاماچو رخ داده بود.