آغاز سومين نشست اتحاد برای دموکراسی در ايران

Your browser doesn’t support HTML5

سومین کنفرانس اتحاد برای دموکراسی در ایران، پراگ

سومين نشست اتحاد برای دموکراسی در ايران روز شنبه ۲۷ آبان ماه کار خود را در هتل اِن اِچ پراگ با حضور نزديک به صدو بيست نفر از چهره های مخالف جمهوری اسلامی ايران آغاز به کار کرد.

اين نشست قرار است در دو روز مباحثی مانند چشم انداز تحولات سياسی در ايران و گذار مسالمت آميز به دموکراسی، ديالوگ ملی، انتخابات آزاد و همگرايی نيروهای اپوزيسيون، مساله قومی- ملی و ارايه راهبرد، بررسی موانع مشارکت گسترده زنان در فعاليت های سياسی، ايران و روند های جاری در منطقه،وضعيت اقتصادی در ايران و فرجام روند های جاری به بحث و تبادل نظر بگذارد.

برگزار کنندگان اين نشست در آغاز با ارايه گزارشی کلی از عملکرد آن به آنچه در دو نشست پيشين گذشته بود پرداختند در اين باره ناهيد بهمنی از اعضای کميته برگزاری گفت که اين جمع جبری افراد به هر قيمت نبوده، بلکه سياست ها و اصول های مختلف و ملون بودن افکار در نظر گرفته شده است.

اين نشست کار خود را با نگاهی به چشم انداز تحولات سياسی در ايران آغاز کرد. در اين باره محسن سازگارا، تحليل گر سياسی ساکن واشنگتن، حسين علوی، روزنامه نگار ساکن فرانسه و احمد عشقيار، از دانشجويان طيف ليبرال به بحث پيرامون شرايط فعلی جامعه ايران چگونگی برگزاری يک انتخابات آزاد پرداختند.

محسن سازگارا که در نشست های قبلی مساله پيدا کردن جايگزينی برای نظام حاکم در ايران را مطرح کرده بود اين بار اين بحث را در قالبی ديگر پی گرفت او در صحبت هايش گفت که بر اساس اطلاعاتی که به دستش رسيده دو موضوع اصلی ذهن رژيم و آيت الله خامنه ای را گرفته است. به گفته آقای سازگارا رهبر جمهوری اسلامی ايران دو جام زهر را نمی خواهد بخورد يکی برداشتن محمود احمدی‌نژاد و ديگری کوتاه آمدن سر مساله هسته ای.

حسین علوی نيز در اين نشست با اشاره به جنبش های اجتماعی و بديل های عينی آن نتيجه گرفت که محتوای اين جنبش ها به مرور زمان به روز می شوند او سپس افزود:« بايد کاری کرد که هرکس که به اين مساله و شيوه مسالمت آميز اعتقاد دارد، همراهی کند و می تواند که منجر به تشکيل گفتمان مناسبی در فضای سياسی شود. در ايران فقط مهندس موسوی و جنبش سبز در خيابان ها اين مساله را مطرح کردند».

در دومين همايش حسن شريعتمداری فرزند آيت الله شريعتمداری و از فعالان جمهور خواه به همراه فريدون احمدی و شهريار آهی از برگزار کنندگان نشست پراگ به بحث پيرامون ديالوگ ملی و انتخابات آزاد به عنوان محوری در همگرايی گرو های محالف حکومت ايران پرداختند.

نشست اتحاد برای دموکراسی در ايران پيش از اين در استکهلم و بروکسل برگزار شده بود، که برگزاری آن با انتقاد گروهی از احزاب و چهره های سياسی مخالف جمهوری اسلامی ايران رو به رو شد. اين منتقدان برگزار کنندگان اين نشست را به آنچه که عدم شفافيت در بيان مواضع، جايگزين سازی برای نظام فعلی به سبک سوريه و ليبی می نامند، متهم کرده اند.

از سويی ديگر مساله تامين هزينه های اين نشست نيز کنجکاوی هايی را در ميان اين گروه از منتقدان اتحاد برای دموکراسی در ايران برانگيخته، مساله ای که برگزار کنندگان وعده داده اند که در روزهای برگزاری نشست به آن پاسخ دهند.