بی طرفی فلسطینی ها در بحران لبنان

در درگیری در حومه دانشگاه بیروت چهار نفر کشته شدند

جمعيت ۵۰۰ هزار نفری آوارگان فلسطينی که بيش از نيم قرن پيش در ۱۲ اردوگاه در لبنان زندگی می کنند، بر خلاف گذشته اين بار درگير مناقشات قومی و مذهبی لبنانی ها نشده و در حاشيه باقی مانده اند.


نماينده سازمان فتح در لبنان، ابو سلطان، در اين روزها سرگرم ملاقات و ديدار با رهبران سياسی و مذهبی لبنان است، تا آنها را متقاعد سازد که اين بار هيچ فلسطينی ساکن لبنان در کنار اين يا آن گروه لبنانی قرار نخواهد گرفت و بی طرفی کامل رعايت خواهد شد.


ابو سلطان به ديلی استار Daily Star روزنامه انگليسی زبان بيروت می گويد «ما به هيچ گروه و سازمان لبنانی اجازه نخواهيم داد ساکنان اردوگاه های آوارگان را درگير مناقشاتشان کرده ، و از مردم ما سوء استفاده سياسی بکنند».


حزب الله به خاطر مقاومتش در مقابل ارتش اسراييل و حمله های موشکی به شهرهای شمالی اسراييل، بدون شک محبوب ترين گروه لبنانی در اردوگاه های آوارگان فلسطينی است

ابو سلطان در ادامه اين گفت وگو رسانه های لبنانی را متهم ساخت که تلاش دارند به هر نحو و حتی با تحريف واقعيات ها پای فلسطينی ها را به ميان بکشند. در روزهای گذشته برخی رسانه های عرب از شرکت جوانان فلسطينی در تحصن در ميدان شهدای بيروت صحبت کردند، و برخی ديگر نيزبه حضور شماری از ساکنين اردوگاه های فلسطينی در نيروهای شبه نظامی حزب الله اشاره کرده بودند.


ابو سلطان می گويد: «من با اطمينان کامل می توانم بگويم که حتی يک فلسطينی در صفوف گروه های شبه نظامی وابسته به گروه ها و سازمان های لبنانی حضور ندارد».


شايد آوارگان فلسطينی در صفوف شبه نظاميان حزب الله حضور رسمی نداشته باشند، ولی در اردوگاه هايی که اين آوارگان در آنها اسکان داده شده اند، حاميان حزب الله بسيارند و در هر گوشه عکس های رهبر سياسی شيعيان لبنان، شيخ سيد حسن نصرالله، ديده می شوند.


حزب الله به خاطر مقاومتش در مقابل ارتش اسراييل و حمله های موشکی به شهرهای شمالی اسراييل، بدون شک محبوب ترين گروه لبنانی در اردوگاه های آوارگان فلسطينی است. سکوت و بی طرفی ظاهری فلسطينی ها در اين روز ها به خاطر واهمه شان ازعکس العمل دولت کنونی است، که در صورت حمايت آشکار فلسطينی ها می تواند آنها را از اندک حقوق اجتماعی که بدست آورده اند محروم سازد.


در لبنان با وجود اين که بيش از نيم قرن از حضور آوارگان فلسطينی می گذرد، فلسطينی ها هنوز شهروندان درجه سوم به حساب می آيند، و حتی کارگران خارجی مهاجر نيز از حقوق و مزايای بيشتری برخوردارند. تنها گروه انگشت شماری از آوارگان فلسطينی از حق کار، به صورت قانونی، در خارج از اردوگا ها برخوردارهستند و راه بسياری از حرفه ها به روی آنها بسته است.