انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه «حریه» آغاز شد

گزارش ها حاکی است که نزدیک به چهارصد نفر از ساکنان اردوگاه اشرف بامداد روز شنبه این اردوگاه را به مقصد اردوگاه حريه (آزادی) در نزديکی بغداد ترک کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بهزاد صفاری، يکی از مشاوران حقوقی ساکنان اردوگاه اشرف از طريق تلفن به خبرگزاری فرانسه گفته است: نخستين گروه از ساکنان اردوگاه اشرف شامل ۳۹۷ نفر به وسیله ۱۸ اتوبوس ساعت يک ونيم بامداد روز شنبه به وقت محلی تحت محافظت نيروهای امنيتی عراق اردوگاه اشرف را ترک کردند.

بهزاد صفاری که به همراه نخستين گروه از ساکنان اردوگاه اشرف اين اردوگاه را ترک کرده، می گويد: وسايل اين افراد در يک روند طولانی به دقت توسط نيروهای امنيتی عراق مورد بازرسی قرار گرفت. اين بازرسی از ساعت ۲ بعداز ظهر روز جمعه آغاز شد و تا ساعت يک و ۱۵ دقيقه بامداد روز شنبه ادامه داشت.

جابه جايی ساکنان اردوگاه اشرف براساس توافقنامه بين سازمان ملل متحد و دولت عراق در ۲۵ دسامبر سال گذشته صورت گرفته است.طبق اين توافقنامه پس از انتقال نزديک به ۳ هزار و ۴۰۰ نفر ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه در نزديکی بغداد وضعيت آنها توسط کميسياريای عالی پناهدگان سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار می گيرد.

يک سخنگوی مارتين کوبلر، نماينده سازمان ملل در امور عراق، گفته است: دولت عراق مسئول اصلی تامين امنيت و رفاه ساکنان اردوگاه اشرف است.

به گزارش واشينگتن پست، اين سخنگو اضافه کرده است: در عين حال، ساکنان اردوگاه نيز موظف و مسئولند که قوانين عراق را رعايت کنند.

هفته گذشته دبيرکل سازمان ملل متحد از دولت عراق خواسته بود تا جابه جايی ساکنان اردوگاه اشرف را آغاز کند.

درهمين زمينه، سازمان مجاهدين خلق ايران نيز روز پنجشنبه موافقت خود را با آغاز انتقال ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه (آزادی) در بغداد، پايتخت عراق، اعلام کرد.

سازمان مجاهدين خلق گفته بود که پس از کسب اطلاع از «توصيه و اطمينان های خانم (هيلاری) کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا»، با اين جابه جايی موافقت شده است.

در همين زمينه، ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نيز روز پنجشنبه در بيانيه ای جابه جايی داوطلبانه ۴۰۰ نفر از ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه را گامی «حساس» ارزيابی کرده است.

خانم نولند گفته است:«با ورود نخستين گروه از ساکنان اردوگاه اشرف به اردوگاه «حريه»، بلافاصله دفتر کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل می تواند برای بررسی، تعيين و تاييد وضعيت پناهندگی آنها اقدام کند. چنين اقدامی برای خروج ايمن ساکنان اردوگاه «حريه» ضروری است.»

اعضای سازمان مجاهدين خلق از ۲۵ سال پيش و در دوران جنگ ايران و عراق در اردوگاه اشرف ساکن شده اند. اين اردوگاه در ۶۵ کيلومتری شمال بغداد قرار دارد.

دولت عراق که مخالف حضور اعضای سازمان مجاهدين خلق در اردوگاه اشرف است بيشتر تا پايان سال ۲۰۱۱ فرصت داده بود تا اعضای مجاهدين خلق اردوگاه اشرف را ترک کنند. به دنبال مذاکرات سازمان ملل متحد با دولت عراق، توافقنامه ای امضا شد که براساس آن مهلت برای خروج مجاهدين خلق از عراق تمديد شد و قرار شد تا اعضای مجاهدين خلق به اردوگاه حريه منتقل شوند.