در درگيری پليس ترکيه با هزاران تن از شهروندان کرد ترکيه که به مناسبت سالروز تولد عبدالله اوجلان رهبر دربند پ ک ک در محل تولد او حاضر شده بودند، ده ها نفر زخمی شدند.
چهارشنبه چهارم آوريل بيش از ۴ هزار تن از هواداران پ ک ک به روستای عمرلی از توابع اورفا محل تولد عبدالله اوجلان رهبر زندانی پ ک ک رفتند تا به گفتهی خود با کاشتن ۴ هزار نهال، حمايت خود را از رهبرشان اعلام کنند.
پليس و نيروهای نظامی ارتش از هواداران پ ک ک خواستند محل را ترک کنند. بدليل نافرمانی هواداران پ ک ک، پليس و نيروهای ارتش به سوی تجمع کنندگان گاز اشکاور پرتاب کردند.
هواداران پ ک ک نيز در پاسخ به طرف نيروهای نيروهای نظامی و انتظامی ترکيه سنگ پرتاب کردند.
به گزارش آژانس خبرترک درگيری ميان تظاهرکنندگان با نيروهای پليس و ارتش بيش از يک ساعت ادامه داشت و به زخمی شدن يک پليس و ده ها تظاهرکننده انجاميد.
همزمان ده ها هزارتن از مردم شهر کردنشين شرناخ که به بهانهی اعتراض به دستگيری آيدين بوداک شهردار شيرناخ به خيابان ها ريخته بودند، تظاهراتی را برای حمايت از عبدالله اوجلان براه انداختند.آيدين بوداک هفته گذشته به اتهام حمايت از پ ک ک دستگير شد.
همچنين به مناسبت ۵۸ مين سالروز تولد عبدالله اوجلان تظاهرات وگردهمايی در ماردين، اورفا، آدانا، مرسين و دياربکر نيز برگزار شد.
عبدالله اوجلان رهبر در بند پ ک ک روز ۴ آوريل ۱۹۴۸ در روستای عمرلی از توابع خلفتی در استان اورفا واقع در جنوب شرقی ترکيه بدنيا آمد.
در سال های ۱۹۷۱ و ۱۹۷۲ دورانی که در آنکارا دانشجوی رشته علوم سياسی بود، وارد جنبش دانشجويان چپ ترکيه شد.
در ۲۷ نوامبر ۱۹۷۹ در مراسم گراميداشت خاطره شماری از دانشجويان کرد ترکيه که تيرباران شده بودند، تاسيس حزب کارگران کردستان پ ک ک را اعلام کرد.
در سال ۱۹۸۲ در دومين کنگره پ ک ک مبارزه مسلحانه عليه دولت ترکيه را آغاز کرد که تاکنون نيز ادامه دارد و بر اثر آن ۳۵ هزار تن از شهروندان کرد و نظاميان ترکيه کشته و بيش از ۴ هزار روستای کردنشين تخريب و ويران شدهاند.
عبدالله اوجلان در ۱۵ فوريه ۱۹۹۸ از کنيا ربوده و به ترکيه بازگردانده شد.
رهبر پ ک ک پس از محاکمه و دادگاهی به حبس ابد محکوم شد و از آن هنگام در زندان جزيره ايمرالی بسر می برد.
عبدالله اوجلان در کتاب خود بنام از دولت کاهنی سومر تا تمدن دمکراتيک که در زندان ايمرالی به رشته تحرير در آورده، می نويسد: انديشه کردستانی آزاد و مستقل را رشد داده و مکتب سياسی وفکری تازهای را در ميان کردها بنا نهاده است.
به رغم حمايت گسترده کردهای ترکيه از عبدالله اوجلان، دولت ترکيه او را يک سرکرده تروريست و قاتل هزاران تن از شهروندان اين کشور می داند.