خاوير سولانا مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا روز چهارشنبه ۱۴ مارس در جريان سفر دو روزه خود به دمشق، سوريه را ترغيب کرد تا از برقراری ثبات در کشورهای لبنان و عراق حمايت کند.
خاوير سولانا گفت از سوريه خواسته است تا از قاچاق اسلحه به داخل خاک لبنان جلوگيری کند. او همچنين افزود از مقام های سوريه درخواست کرده است که «حداکثر تلاش » خود را در جهت اجرای قطعنامه سازمان ملل متحد برای خلع سلاح حزب الله در لبنان به کار ببندند.
آقای سولانا گفت: «دستيابی به صلح، ثبات و استقلال در لبنان حياتی است.» او که در يک کنفرانس مطبوعات پس از ديدار با بشار اسد رييس جمهوری سوريه سخن می گقت، افزود ديدار او و رييس جمهوری سوريه صريح و سازنده بوده است.
به گزارش خبرگزاری رويترز، آقای سولانا درباره مساله ارضی میان سوريه و اسراييل ابراز امیدواری کرد که سوریه سرزمين هايی را که در سال ۱۹۶۷ از دست داده است، دوباره باز پس گیرد.
خاوير سولانا در ادامه سفر خاورميانه ای خود، پس از ديدار از کشورهای عربستان سعودی و لبنان روز چهارشنبه برای مذاکره با مقام های سوريه وارد دمشق شد.
آقای سولانا بلند پايه ترين مقام اتحاديه اروپا است که طی دو سال گذشته به دمشق سفر می کند.
اتحاديه اروپا طی دو سال گذشته از سوريه به خاطر موضع اين کشور و آنچه تلاش برای «بی ثبات کردن لبنان» خوانده شده، انتقاد کرده است.
اتحاديه اروپا سوريه را متهم می کند که از گروه حزب الله حمايت می کند. گروه حزب الله لبنان طی چند ماه گذشته خواستار استعفا دولت فواد سينوره نخست وزير اين کشور و تشکيل دولت وحدت ملی شده است.
در ماه نوامبر سال ۲۰۰۶ پس از آنکه سينيوره و متحدانش که مورد حمايت عربستان سعودی، فرانسه و ايالات متحده آمريکا هستند حاضر به پذيرفتن خواست های اپوزيسيون لبنان برای تشکيل دولت وحدت ملی نشدند، اعضای اين اپوزيسيون از کابينه لبنان استعفا دادند.
از سوی ديگر يکی از خواسته های کليدی ائتلاف در قدرت نيز، تشکيل دادگاهی برای رسيدگی به ترور رفيق حريری نخست وزير پيشين لبنان است.
بر پا کردن اين دادگاه به اکثريت آرا پارلمان نياز دارد، اما اپوزيسيون لبنان نگران است که چنين دادگاهی به يک ابزار سياسی تبديل شود.
تحقيق سازمان ملل متحد از جريان قتل رفيق حريری، از دست داشتن دمشق در اين قتل حکايت کرد. دمشق اين اتهام را رد می کند.