بعدازظهر دوشنبه ۱۸ژوئن يازدهمين کنفرانس عمومی پايتخت های مسلمان نشين در آنکارا آغاز شد. در اين کنفرانس ، نمايندگان و مقامات کشورهای مسلمان نشين جهان مشارکت داشتند.
به گزارش آژانس خبر ترک دولت ترکيه می کوشد در راستای ايجاد صلح و دوستی ميان تمدن های اسلامی و غربی، نقش ميانجی گری محوری ايفا کند.
رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه در سخنرانی گشايش کنفرانس، ترور، جنگ و خشونت در کشورهای اسلامی را باعث گسترش فقر و گرسنگی دانست.
آقای اردوغان گفت: معيار مدنيت نبايد تنها ماديات، سرمايه، رقابت و آسمان خراش ها باشد. بلکه بايد ارزش های انسانی و پيشرفت های فضيلتی باشد. انسان هايی که به دليل ترور و خشونت دچار فقر، گرسنگی و بيماری شدهاند، برای رهايی از دام جهالت و برای زندگی مبارزه می کنند.
به گفته آقای اردوغان تمدن های شرق و غرب دچار سوء تفاهم شده و لازمست از طريق گفت وگو در راه استقرار صلح و ثبات گام بردارند.
عبدالله گل وزير خارجه ترکيه که در اولين روز اين کنفرانس سخنرانی کرد، ترکيه را کشوری معرفی کرد که برای ايجاد صلح در منطقه نقش مهمی را ايفا می کند. آقای گل تاکيد کرد کشورش با هدف ايجاد صلح در لبنان، عراق، فلسطين و افغانستان تلاش زيادی بعمل آورده است.
وزير خارجه ترکيه بازگشت استقرار و آرامش به کشورهای مسلمان نشين را به عنوان راه اصلی سعادت و رفاه کشورهای اسلامی توصيف کرد.
آقای گل گفت: «برای پايان دادن به بحران سياسی و درگيری در اين کشورها بدون وقفه در تلاش هستيم. معتقديم برای بازسازی خرابي ها و زيان هايی که روبروی شهرهای کشورهای مسلمان نشين شده، اگر زمان زيادی هم لازم باشد، پس از بازگشت استقرار و آرامش در مدت زمان کوتاهی اين بازسازی ها تحقق می يابند و به وضعيت سعادتمند مرفه ای خواهند رسيد.
کنفرانس پايتخت های کشورهای مسلمان نشين به منظور رسيدگی به مسايل و مشکلات شهرهای مسلمان نشين تشکيل می شود. بنياد پايتخت ها و شهرهای اسلامی در سال ۱۹۷۸ تشکيل شده و دارای ۱۴۱ عضو اصلی و ۸ عضو ناظر است.