رسانههای ترکیه می گویند هواپيمايی که روز يکشنبه گذشته در مسير پرواز به ايران سقوط کرد حامل قطعات توليد سلاح هستهای بوده است.
روز يکشنبه گذشته ۱۳ مه هواپيمای ۲ نفرهی SKY Arrow ۶۵۰T يک موتوره که از اروپا وارد آسمان ترکيه شده بود، پس از دو روز توقف در ترابزون، در حين پرواز به مقصد تبريز درنزديکی شهرک کوپروباش از توابع ترابزون در شرق ترکيه سقوط کرد.
لاشه اين هواپيما در روز سهشنبه گذشته ۱۵ مه پيدا شد. به گزارش آژانس خبر ترک اجساد ژنرال بازنشسته پاکستانی ذکاء الله بهانگوو و مايکل نيومن تبعه بريتانيا که تنها سرنشينان اين هواپيما بودند پيدا شده است.
بهانگوو و نيومن روز پنجشنبه ۱۰م مهی برای سوخت گيری در فرودگاه ترابزون فرود آمدند. اما بدليل بدی هوا ناچار شدند ۳ روز ديگر در ترابزون باقی بمانند و صبح يکشنبه به سوی تبريز پرواز کنند.
به گفته ميت يا سازمان اطلاعات و امنيت ملی ترکيه، اين هواپيما از بدو ورود به ترکيه تحت تعقيب ماموران اين سازمان و کارشناسان سی آی ای قرار داشته است. زيرا اطلاعاتی در دست بود مبنی بر اينکه اين هواپيمای کوچک خصوصی، حامل قطعات ساخت بمب اتمی به ايران است.
به گفته ميت ترکيه: ژنرال ذکاء الله در ترابزون تلاش کرده هويت خود را مخفی نگه دارد. بههمين دليل به همراه مايکل نيومن در يک هتل ارزان قيمت ترابزون به طور جدا از هم اقامت نموده و حتی صورت حساب هتل را جداگانه پرداخت کردهاند. تنها ذکاء الله و نيومن طی دو روز ۹۰ بار با خارج از کشور تماس گرفته است.
نوروی اوکوتان استاندار ترابزون
از زمان ورود به ترکيه نيز از بيراهه استفاده کرده و از پرواز بر فراز مناطق مسکونی خودداری ورزيدهاند.
روزنامههای زمان، ينی شفق، مليت، حريت، جمهوريت، آکشام و راديکال در شمارههای روز پنجشنبه ۱۷ مه، گزارش های مشروحی را درباره هواپيمای سرنگون شده حامل مواد سوخت بمب اتمی به ايران، منتشر کردهاند.
در اين ميان روزنامه وطن به نقل از کارشناسان هواپيمايی ادعا کرده، علت سرنگونی هواپيما ممکن است هدف قرار دادن آن بوده باشد. اما مقامات دولتی گفتهاند اين هواپيما به دليل استفاده اشتباهی از بنزين معمولی به جای بنزين ويژه سوخت موتور هواپيما سقوط کرده است.
سفارت اسلام آباد در آنکارا ادعای رسانههای ترکيه در رابطه با همکاری مخفيانه ژنرال بازنشسته ذکاء الله بهانگوو با جمهوری اسلامی را تکذيب کرده و او را به عنوان خلبان پيشين بی نظير بوتو و ژنرال پرويز مشرف رييس جمهوری پاکستان که درسال ۹۲ عامل نجات جان ۳۴ سيل زده بوده، مورد ستايش قرار داده است.
اما روزنامه وطن ادعا می کند به اطلاعاتی دست يافته که نشان می دهند ژنرال ذکاء الله بهانگوو به دليل آنکه اطلاعات مهمی را در زمينه اتمی به ايران داده بود، توسط پرويز مشرف پيش از موعد بازنشسته شد.
نوروی اوکوتان استاندار ترابزون استان محل سقوط هواپيما طی کنفراسی مطبوعاتی، در رابطه با سووال خبرنگاری مبنی بر آنکه آيا حقيقت دارد جعبه سياه هواپيما وجود قطعات اتمی را ثابت کرده، گفت: گفته می شود در هواپيما قطعات هستهای وجود داشته، به همين دليل يک هيات کارشناسی از وزارت ارتباطات با هدف پيگيری مساله به اين استان آمدهاند و هر احتمالی را بررسی می کنند. اين هيات گزارش خود را به وزارت ارتباطات می دهد ومعتقدم وزارتخانه مربوطه واقعيت اين مساله را توضيح می دهد.
عثمان گونش وزير کشور ترکيه در گفت و گويی مطبوعاتی از تاييد و يا تکذيب اخبار مربوط به هواپيمای سرنگون شده حامل قطعات هستهای به ايران خودداری کرد و گفت: مساله تحت بررسی است.
آقای گونش در پاسخ به خبر نگاری که پرسيد آيا واقعيت دارد هواپيما توسط ميت و سی آی ای تعقيب می شد، به واژه بله بسنده کرد و توضيح بيشتری ارائه نداد.
جمهوری اسلامی ايران تاکنون در اين رابطه واکنشی نداشته است.