ادامه نا آرامی ها در چند شهر بريتانيا

آشوب های خيابانی و ناآرامی در چند شهر بريتانيا شب سه شنبه ادامه داشت. اين در حالی بود که با حضور ۱۶ هزار نيروی پليس در خيابان های لندن اين شهر شب آرامی را سپری کرد.

به گزارش رويترز، در شهر منچستر گروهی از جوانان به درگيری با پليس پرداختند و با شکستن شيشه ها، مغازه ها را غارت کردند. يک مغازه نيز به آتش کشيده شده است.

در شهر سالفورد نيز درگيری ادامه داشت و تصاوير تلويزيونی حاکی از به آتش کشيده شدن مغازه ها و ماشين ها در خيابان های این شهر بود.

يک مقام ارشد پليس منچستر گفته است: طی چند ساعت گذشته پليس اين شهر با سطح فوق العاده ای از خشونت توسط تبهکاران برای ايجاد بی نظمی مواجه بود.

به گزارش رويترز، در شهر های ولورهامپتون و وست برامويچ در جنوب، مغازه ها غارت شده و تعدادی ماشين در خيابان ها به آتش کشيده شده است.

پليس می گويد: گروهی متشکل از ۳۰ تا ۴۰ مرد در شهر ناتينگهام يک پاسگاه پليس را به آتش کشيدند. به گفته پليس کسی در اين حادثه مجروح نشده است.

درتوکستت، يک محله شهر ليورپول، نيز يک ماشين پليس به آتش کشيده شده است. اين در حالی است که پليس می گويد: پيشتر در اين شهر يک گروه ۲۰۰ نفری با غارت مغازه ها و پرتاپ سنگ باعث «بی نظمی و خسارت» شده اند.

به گفته پليس ۴۷ نفر در شهر های منچستر و سالفورد بازداشت شده اند. طبق اين گزارش در ليورپول نيز ۳۷ نفر بازداشت شده اند.

گزارش ها حاکی است که درگيری های پراکنده ای در شهرهای بيرمنگام، ليستر سيتی، ميدلند، ميلتون کينس در شمال لندن، و گلوستر در جنوب روی داده است.

تدابیر امنیتی در لندن

گزارش ها حاکی است برای جلوگيری از بروز نا آرامی در چهارمين شب از آغاز شورش های خيابانی در لندن شانزده هزار پليس در خيابان های اين شهر مستقر شده اند.

به گزارش رويترز، پليس لندن، که طی روز های اخير اقداماتش مورد انتقاد بوده، اعلام کرده بود که به سختی با اغتشاشگران مقابله خواهد کرد.

استفان کاوانا، دستيار معاون رييس پليس لندن گفته بود: ما برنامه خود را بر اساس مقابله با نا آرامی گسترده طراحی کرده ايم.

تيم گودوين، جانشين رييس پليس لندن، نيز به خبرنگاران گفته بود: ما امشب قاطعانه با هر نا آرامی برخورد خواهيم کرد.

وی اضافه کرده بود:«اين يک بازی نيست. اين دزدی و خشونت است.»

در همين زمينه، صبح روز سه شنبه، ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، از تدابير و اقدامات دولت برای پايان دادن به ناآرامی ها خبر داد.

ديويد کامرون همچنين آشوب های خيابانی و نا آرامی در خيابان های بريتانيا را «غير قابل قبول» توصيف کرده است.

گزارش ها حاکی است بسياری از کسانی که طی سه شب گذشته در آشوب های خيابانی، ايجاد حريق وغارت فروشگاهها و شکستن اموال عمومی در لندن و ديگر شهر های بريتانيا شرکت داشته اند، جوانان و نوجوانان بوده اند.

کشته شدن یک نفر در نا آرامی های لندن

در همين حال، پليس اعلام کرده است: مردی که در ناآرامی‌های لندن دوشنبه شب مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود، عصر سه شنبه جان سپرد.

اين نخستين مورد مرگ گزارش شده در ارتباط با آشوب های خيابانی لندن، از زمان آغاز ناآرامی‌ها دراين شهر است.

گفته می شود اين مرد دوشنبه شب، در حالی که در منطقه کرايدون در جنوب لندن مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.

نا آرامی ها و آشوب های خيابانی در لندن و ديگر شهرهای بريتانيا از روز شنبه در اعتراض به کشته شدن مارک داگان، ۲۹ ساله، که توسط يک افسر پليس پنج شنبه شب کشته شد، آغاز شده است.

در همين زمينه، «آدريان هنستوک» فرمانده پليس شهری لندن در بيانيه‌ای اعلام کرده بود: «کشته شدن مارک دوگان، پدر چهار فرزند در جريان تيراندازی پليس، اقدامی اسف‌بار است و نيروهای پليس تلاش خود را برای روشن شدن اين قضيه خواهند کرد ولی اين دليل نمی‌شود که اقليت بزهکار به خانه و کار و شغل مردم آسيب بزنند.»

مقامات دولتی و همچنين پليس «اوباش فرصت‌طلب و بزهکاران» را عامل اصلی آشوب های خيابانی اخير می دانند. آشوب هاي اخیر در بریتانیا به عنوان بدترين ناآرامی ها در این کشور از دهه هشتاد ميلادی به اين سو ارزيابی شده است.

اين در حالی است که ساکنان مناطق خسارت‌ديده و برخی از مفسران می‌گويند که تنش‌های اجتماعی در اين محلات و خشم از نابرابری‌های اقتصادی باعث بروز چنين آشوبی شده است.