محمد البرادعی مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی می گويد برای جلوگيری از رويارويی و درگيری ايران و کشورهای غربی بايد همزمان تحريم های وضع شده و فعاليت های مربوط به فعاليت های برنامه هسته ای غنی سازی اورانيوم «متوقف» شوند.
محمد البرادعی روز جمعه ۲۶ ژانويه در اجلاس اقتصاد جهانی داوس حمله نظامی به سايت های هسته ای ايران که از سوی برخی مقام های آمريکايی مطرح می شود را «جنون آمیز» خواند و افزود ايران و آمريکا بهتر است به جای چنگ و دندان نشان دادن، با يکديگر وارد گفت وگوی مستقيم شوند.
محمد البرادعی
آقای البرادعی گفت:« ايران بهتر است فعاليت مربوط به برنامه هسته ای غنی سازی را متوقف کند و جامعه جهانی نيز اجرای تحريم های را متوقف سازد».
مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی گفت ما بايد روند و مسيرتحولات را تغيير بدهيم چراکه ما به سمت رويارويی در حرکتيم. آقای البرداعی افزود اين ايده که راه حلی نظامی برای مساله حاضر وجود دارد يک «ديوانگی» است.
راه حل نظامی فاجعه بار خواهد بود
مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی روزپنجشنبه در پاسخ به اين پرسش که آيا ممکن است حمله به ايران يک حمله هسته ای باشد و آيا يک حمله اينچنينی می تواند اثر داشته باشد گفت:«اين کار مطلقا زيانبخش و فاجعه آميز خواهد بود.»
آقای البرادعی تاکيد کرد تنها راه پايان دادن به اختلاف ها درباره برنامه هسته ای ايران، به کار گيری ديپلماسی است . او افزود مذاکره با ايران تنها راه حل است.
محمد البرادعی گفت بايد بر روی صلح سرمايه گذاری کرد و افزود اگر جامعه جهانی موفق به سرمايه گذاری بر روی صلح نشود، پيامدها ده ها بار وخيم تر خواهد بود.
مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی همچنين گفت: «اميدواريم به صحبت ها در باره گزينه نظامی پايان دهيم و توجه خود را بر يافتن راه حل متمرکز کنيم».
ايران و برکناری يکی از بازرسان آژانس
به گفته يکی از ديپلمات های نزديک به آژانس بين المللی انرژی اتمی، مقام های جمهوری اسلامی در نامه ای به اين آژانس خواستار حذف کريس شارليه رييس گروه بازرسان هسته ای ايران از فهرست بازرسان اين آژانس شده اند.
به گزارش خبرگزاری رويترز، کريس شارليه بلژيکی است و جمهوری اسلامی او را از سفر به ايران منع کرده است.ايران در نامه خود به آژانس، آقای شارليه را به «اعتماد شکنی» و «خيانت در امانت» متهم کرده است.
علاءالدين بروجردی، ر ييس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس چندی پيش اعلام کرد که کميته ويژه شورای عالی امنيت تصميم گرفته که به ۳۸ تن از بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی، اجازه ورود به ايران را ندهد و اين محدوديت به گفته وی « رسما به آژانس بين المللی انرژی اتمی اعلام شده است» .
از سوی ديگرآژانس بين المللی انرژی اتمی روز پنج شنبه ۲۵ ژانويه از ايران خواست که در تصميم خود مبنی بر جلوگيری از ورود ۳۸ تن از بازرسان آژانس به ايران بازنگری کند.