دبيرکل سازمان ملل ترور دانشمند هسته‌ای ایران را محکوم کرد

بان گی مون، دبيرکل سازمان ملل، روز جمعه ترور مصطفی احمدی روشن، «معاون بازرگانی» سايت غنی سازی نطنز را محکوم کرده است و وزارت امور خارجه ايران نيز در دو يادداشت اعتراضی به آمريکا و بريتانيا، اين دو کشور را در خصوص ترور «دانشمندان هسته‌ای» ايران مسئول دانسته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ادواردو دل بويی، معاون دبير کل سازمان ملل متحد، به نقل از بان گی مون گفت: «هرگونه حمله تروريستی يا ترور، اعم از ترور دانشمندان يا مردمان عادی، شديدا محکوم است.»

اين مقام سازمان ملل به نقل از بان کی مون اضافه کرده است: «اين مسئله قابل قبول نيست، حقوق بشر بايد مورد حفاظت قرار بگيرد.»

محمد خزاعی، نماينده ايران در سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه در نامه‌ای به دبيرکل و روسای شورای امنيت و مجمع عمومی سازمان ملل درخواست کرده بود که ترور مصطفی احمدی روشن را محکوم کنند.

رسانه‌های ايران روز چهارشنبه گزارش دادند که مصطفی احمدی روشن بر اثر انفجار بمبی که به خودروی او چسبانده شده بود، کشته شده است. دو نفر ديگر در اين حادثه مجروح شدند که به گزارش برخی از رسانه‌ها يکی از مجروحان در بيمارستان جان سپرده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، می‌گويد که مصطفی احمدی روشن، ۳۲ ساله و معاون بازرگانی سايت نطنز بوده است. وی در سال ۱۳۸۱ در رشته مهندسی شيمی از دانشگاه صنعتی شريف فارغ التحصيل شده بود.

در همين حال، وزارت خارجه ايران با ارسال دو يادداشت اعتراضی خطاب به آمريکا و بريتانيا اين دو کشور به نقش داشتن در ترور مصطفی احمدی روشن متهم کرده و گفته است، اين دو کشور در قبال ترور «دانشمندان هسته ای» ايران مسئول هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در يادداشت اعتراضی وزارت امور خارجه ايران خطاب به دولت بريتانيا که برای وزارت خارجه اين کشور ارسال شده است، با اشاره به سخنان «جان ساورز رييس سرويس اطلاعات خارجی اين کشور در پاييز سال گذشته» تصريح شده است: «ترور دانشمندان هسته ای ايران بلافاصله پس از سخنرانی ساورز درباره آغاز عمليات اطلاعاتی عليه ايران انجام شده است.»

طبق اين گزارش وزارت امور خارجه ايران همچنين در يادداشت اعتراضی خود به دولت آمريکا که تسليم سفارت سوييس حافظ منافع اين کشور در جمهوری اسلامی شده، آمده است:«براساس اسناد معتبر و اطلاعات موثق اين عمليات ترور با هدايت، پشتيبانی و برنامه‌ريزی سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا (سيا) و با دخالت مستقيم عوامل وابسته به آن سازمان به انجام رسيده است که مسئوليت مستقيم آن برعهده آن دولت می‌باشد که بايد براساس موازين و حقوق بين الملل و تعهدات دو جانبه پاسخگو باشد.»

درحالی وزارت امور خارجه ايران آمريکا و بريتانيا را به «نقش» داشتن در ترور مصطفی احمدی روشن متهم کرده است که مقامات اين دو کشور درهمان روز چهارشنبه اين ترور را محکوم کردند.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا روز چهارشنبه درواکنش به ترور «معاون بازرگانی» سايت نطنز با قاطعيت دست داشتن کشورش در هر گونه اقدام خشونت آميز در ايران را رد کرده بود.

تامی ويتور، سخنگوی شورای امنيت ملی آمريکا نيز روز چهارشنبه در واکنش به ادعای ايران در خصوص دخالت آمريکا درترور مصطفی احمدی روشن گفته بود: «ايالات متحده مطلقا در اين کار هيچ نقشی نداشته است. ما هر نوع عمل خشونت آميز، از جمله عمل خشنی مانند اين را شديدا محکوم می‌کنيم.»

در همين زمينه، ويکتوريا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، نيز گفته بود: واشينگتن «هرنوع ترور و حمله به افراد بی‌گناه» را محکوم می‌کند و با خانواده‌های قربانيان چنين اقداماتی ابراز همدردی می‌کند.

ترور «دانشمندان هسته‌ای» ايران در سال‌های اخير شدت گرفته و مقام‌های ايرانی کشورهای اسرائيل و آمريکا را مسئول اين ترورها دانسته‌اند.

در اوايل آذرماه سال ۱۳۸۹، دو موتور سوار بر روی خودروی حامل مجيد شهرياری، استاد فيزيک، عضو هيات علمی دانشگاه شهيد بهشتی و همچنين محقق جمهوری اسلامی ايران در پروژه سزامی، بمبی سوار کردند که موجب کشته شدن وی شد.

فريدون عباسی دوانی، رييس فعلی سازمان انرژی اتمی، نيز در همان روز در نقطه‌ای ديگر هدف سوء قصد قرار گرفت ولی از آن جان سالم به در برد.

در دی ماه سال ۱۳۸۸، مسعود علی محمدی، استاد فيزيک دانشگاه تهران، بر اثر انفجار بمب در جلوی منزل مسکونی‌اش کشته شد.