ارزیابی مثبت بوش و پوتين از مذاکرات درباره سپر موشکی

جورج بوش، و ولاديمير پوتين گفت و گو های خود را درباره سپر موشکی سازنده خواندند

جورج بوش رييس جمهوری آمريکا و ولاديمير پوتين رييس جمهوری روسيه، روز پنجشنبه ۷ ژوئن مذاکرات خود را درباره سپر دفاعی موشکی که قرار است در جمهوری چک و لهستان مستقر شود، سازنده خواندند.


آقای بوش که به پرسش های خبرنگاران پاسخ می گفت، مذاکرات خود با رییس جمهوری روسیه را، به ویژه در زمينه سپر دفاع موشکی، مثبت ارزیابی کرد.


رييس جمهوری آمريکا گفت همتای روس او نگرانی خود را به وی ابراز کرده است. به گفته آقای بوش روسيه بر این عقیده بوده که استقرار سيستم دفاع موشکی، اقدامی نيست که از جانب يک کشور دوست صورت گيرد.


در همين حال ولادیمیر پوتين پيشنهاد داده است که آمريکا و روسيه به طور مشترک، يک سيستم رادار را در جمهوری آذربايجان به کار گيرند. آقای پوتين گفته است سيستم رادار در جمهوری آذربايجان تمامی اروپا را پوشش خواهد داد.


ولادیمیر پوتين پيشنهاد داده است که آمريکا و روسيه می توانند به طور مشترک يک سيستم رادار را در جمهوری آذربايجان به کار گيرند. این سيستم رادار در جمهوری آذربايجان تمامی اروپا را پوشش خواهد داد

آقای پوتين گفته است که در مذاکره با رييس جمهور آذربايجان، اين کشور پذيرفته است که روسيه و آمريکا از پايگاه رادار آذربايجان استفاده کنند.


ولاديمير پوتين روز دوشنبه هشدار داده بود در صورتی که آمريکا برنامه ايجاد سپر دفاع موشکی در اروپا را به اجرا درآورد، روسيه اهداف جديدی را در اروپا برای موشکی های روسی تعيين خواهد کرد.


روز چهارشنبه آقای بوش در واکنش به اين سخنان گفته بود آمريکا با روسيه در جنگ نيست و اين کشور خطری برای آمريکا محسوب نمی شود.


جرج بوش، در حاشيه نشست G۸ تصريح کرده بود «اين موضوع بسيار مهم است که روسيه و روس ها بدانند که از نظر من جنگ سرد تمام شده و روسيه دشمن ايالات متحده آمريکا نيست و موضوعات بسياری وجود دارند که ما می توانيم بر سر آنها با هم همکاری کنيم.»


سران گروه G۸ به دنبال کنترل تهديدهای جهانی از جمله تنش های ميان روسيه و آمريکا هستند. این تنش ها به گفته کارشناسان می تواند سرآغاز «جنگ سرد» جديدی میان دو کشور باشد.


توافق سران G۸ برای مقابله با گرمايش زمين


آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، از توافق سران کشورهای گروه «G۸»، بر سر پيگيری جدی در مساله تقليل گازهای گلخانه ای و نحوه مقابله با گرمايش زمين خبر داد.


به گزارش رويترز، آلمان به عنوان ميزبان اين گفت وگوها، انتظار دارد بتواند که کشورهای شرکت کننده دراين کنفرانس را به پذيرش کاهش توليد گازهای گلخانه ای به ميزان ۵۰ درصد تا سال ۲۰۵۰ متقاعد کند، کاری که به نظر می آمد با توجه به روابط متشنح بعضی از اعضای اين گروه، بسيار سخت باشد اما خانم مرکل به رويترز گفته است که توانسته با وجود مقاومت آمريکا، نظر موافق ساير اعضا را در اين باره جلب کند.


در طرح پيشنهادی آلمان، کشورها متعهد می شوند تا نسبت به افزايش گرمای زمين و تصاعد گازهای گلخانه ای تعهد بيشتری به خرج دهند.


پيش ازبه رای گذاشتن اين پيشنهاد، صاحب نظران طرح خانم مرکل را «هدفی بلندپروازانه» توصيف کردند اما به نظر می رسد که صدر اعظم آلمان در متقاعد کردن ساير کشورهای بزرگ صنعتی موفق عمل کرده است.


به گزارش خبرگزاری رويترز خانم مرکل گفت:« ما با زبان روشنی در اين باره توافق کرديم به اين معنی که تصاعد گاز CO۲، ابتدا بايد متوقف شده و سپس به ميزان قابل توجهی کاهش يابد.»


بر متن ارايه شده به اجلاس، تاييد شده است که کشورهای صنعتی بزرگ جهان، بدنبال کاهش چشمگير گازهای گلخانه ای برای جلوگيری از افزايش ميزان گازهای موثر در گرمايش زمين اقدام خواهند کرد.


اين جدی ترين تعهد آمريکا، بزرگترين کشور عامل رو به افزايش دمای زمين، درزمينه مقابله با پديده گرمايش زمين است.


واشينگتن، در برابر تلاش های خانم مرکل برای تعيين اهداف مشخص در مقابله با خطر گرمايش زمين مقاومت کرده بود.


اما خانم مرکل، توافق بدست آمده در روز اول اين مذاکرات را گامی بزرگ توصيف کرد و گفته است.