تازه‌ترین تحريم‌های آمريکا صنايع پتروشيمی ايران را هدف قرار داد

وزارت خزانه داری آمريکا، دهم خرداد ماه اعلام کرد که هشت شرکت و موسسه وابسته به صنايع پتروشيمی ايران را در فهرست تحريم‌ها قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری رويترز،‌ وزارت خزانه‌داری آمريکا همچنين به مشتريان فرآورده‌های پتروشيمی ايران هشدار داد که در آينده، هرگونه دادوستد با شرکت ‌های تحريم شده، قابل تعقيب خواهد بود.

طبق اين گزارش، پتروشيمی بندر امام، شرکت پتروشيمی بوعلی سينا و شرکت پتروشيمی مبين از جمله هشت شرکت تحريم شده، هستند.

ديويد کوهن، معاون وزارت خزانه داری آمريکا در امور مبارزه با تروريسم و اطلاعات مالی، نيز در همين رابطه گفته است: «ما متعهديم که فشار بر ايران را تشديد کنيم ؛ نه تنها با اعمال تحريم‌های جديد، بلکه فعالانه اين تحريم ها را اجرا می‌کنيم و جلوی دور زدن آنها را نيز خواهيم گرفت.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ديويد کوهن در بيانيه ای تصريح کرده است: تا زمانی که ايران از اجرای تعهدات بين المللی خود سرباز بزند، فشار تحريم ها ادامه خواهد داشت.

اين نخستين باری است که آمريکا تحريم هايی را عليه صنايع پتروشيمی ايران اعمال می کند؛ در همين زمينه يک مقام دولت آمريکا که نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری رويترز گفته است که صنايع پتروشيمی بعد از در آمدهای نفتی مهم ترين منبع تامين مالی برنامه هسته ای ايران است.

اين مقام دولت آمريکا همچنين گفته است: «شرکت های (بين المللی ) می بايست بيدرنگ خريد محصولات پتروشيمی ايران را متوقف کنند.»

وی اضافه کرده است: طی ماه های اخير مقام های دولت آمريکا رايزنی هايی را با دولت ها و شرکت های مختلف در سراسر جهان انجام داده اند تا اين نکته را روشن کنند که خريد محصولات پتروشيمی، تحريم در پی خواهد داشت.

در همين حال، وزارت خارجه آمريکا هم شرکت «نيکسيما» يک شرکت خوراکی و آشاميدنی در امارات متحده عربی، را به دليل خريد و فروش فرآورده‌های پتروشيمی ايران، تحريم کرد.

شرکت پتروشيمی «جم» نيز تحريم شده است. طبق اين تحريم ها، دسترسی شرکت های تحريم شده به سيستم مالی آمريکا قطع خواهد شد.

اتحاديه اروپا و آمريکا در راستای کاهش در آمدهای نفتی ايران، تحريم های فراگيری را عليه اين کشور اعمال کرده اند. به دنبال اين تحريم ها،‌در آمدهای حاصل از فروش نفت ايران نزديک به ۴۰ درصد کاهش يافته و جمهوری اسلامی با مشکلاتی برای انتقال در آمدهای نفتی خود مواجه شده است.

کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که در پوشش برنامه هسته ای خود در صدد دستيابی به تکنولوژی لازم برای ساخت سلاح هسته است. ايران اين اتهام را رد می کند.