تحريم های تازه آمريکا عليه سپاه پاسداران

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران که گفته می شود دارای حداقل ۱۲۵ هزار نيرو است، قدرتمندترين بخش نيروی نظامی جمهوری اسلامی ايران به شمار می رود و بر بخش های زيادی از اقتصاد اين کشور سلطه دارد.(عکس: ایسنا)

آمريکا روز پنجشنبه به اتهام معاملات غير قانونی تکنولوژی سلاح های موشکی و کشتار جمعی، تحريم های تازه ای را عليه سپاه پاسداران ايران وضع کرد.


به گزارش خبرگزاری ها، آمريکا در سال گذشته میلادی، تحريم هايی عليه سپاه اعمال کرده بود، اما اقدام تازه وزارت امور خارجه آمريکا، کل تشکيلات سپاه پاسداران به همراه ۱۲ شرکت خصوصی و نظامی در کشورهای چين، کره جنوبی، کره شمالی، سوريه، روسيه، سودان و امارات متحده عربی را در بر می گيرد.


اين تحريم ها برای دو سال معتبر خواهند بود. بر اساس اين تحريم ها، هرگونه کمک، معامله، قرارداد و فروش سلاح دولت آمريکا با اين شرکت ها ممنوع شده است.


مشخص نيست که دولت آمريکا به چه ميزان با اين شرکت ها رابطه تجاری داشته است.


آمريکا به همراه سپاه پاسداران، شرکت چينی زينشيدا، شرکت چينی کشتی سازی و همکاری ساحلی، شرکت توسعه معادن کره شمالی، شرکت تجاری تئوسانگ کره شمالی، يولين يولان تکنولوژی کره جنوبی، و روس ابورون اکسپورت روسيه را مورد تحريم قرار داده است.


آمريکا همچنين شرکت های «آر. اند. ام» امارات متحده عربی، شرکت تکنولوژی سودان، شرکت مرکز تکنولوژی سودان، و شرکت عرضه نظامی سوريه را به دليل مشارکت در مبادله تکنولوژی موشکی و سلاح های کشتار جمعی مورد تحريم قرار داده است.


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران که گفته می شود دارای حداقل ۱۲۵ هزار نيرو است، قدرتمندترين بخش نيروی نظامی جمهوری اسلامی ايران به شمار می رود و بر بخش های زيادی از اقتصاد اين کشور سلطه دارد.


سپاه در حال حاضر دارای شرکت های مختلفی در بخش های نظامی و اقتصادی همچون نفت، داروسازی، ارتباطات، سد سازی و راه و ترابری است و منتقدين آن را متهم می کنند که توانسته است با نفوذ فراوان در ساختار سياسی جمهوری اسلامی، بويژه در دو سال اخير، ميلياردها دلار قرارداد در زمينه های تجاری به دست آورد.



مقامات آمريکايی سال گذشته میلادی پس از اعمال تحريم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته بودند این اقدام ايالات متحده را قادر خواهد کرد تا بخش بزرگی از نيروی نظامی جمهوری اسلامی ایران و هر کسی که در داخل و خارج از اين کشور با آن معامله می کند را از لحاظ مالی منزوی کند.

مقامات آمريکايی سال گذشته میلادی پس از اعمال تحريم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته بودند این اقدام ايالات متحده را قادر خواهد کرد تا بخش بزرگی از نيروی نظامی جمهوری اسلامی ایران و هر کسی که در داخل و خارج از اين کشور با آن معامله می کند را از لحاظ مالی منزوی کند.


به گفته این مقامات، اين تحريم ها بر معاملات تجاری صدها شرکت خارجی با ايران اثر گذاشته است که در صورت امتناع، آنها با تحريم های واشينگتن روبه رو خواهند شد.


در همین زمینه، در شهریور ماه سال جاری، مقام های فدرال آمريکا با صدور ادعانامه ای، ۱۶ فرد و شرکت خارجی را به ارسال غير قانونی قطعات حساس به ايران متهم و برای آنها قرار تعقيب صادر کردند.


مقام های ياد شده می گويند که اين قطعات می توانند در ساخت اسلحه مورد استفاده قرار گيرند و شامل برخی تجهيزات از جمله ميکروچيپ هايی هستند که در بمب های با قدرت انفجاری بالا که در عراق استفاده می شوند، به کار می رود و گزارش ها می گويند که بيش از ۱۲ هزار قطعه از اين محصول سفارش داده شده بود.


اين افراد و شرکت ها متهم شدند که با خريد کالا از آمريکا از طريق يک کشور سوم، آنها را به ايران ارسال کرده اند.


وزارت دادگستری آمريکا می گويد که متهمان در باره مقصد نهايی اين کالاها «دروغ» گفته اند.


گزارش خبرگزاری ها حاکی است که قطعات ارسالی، بيشتر کاربرد غير نظامی دارند، ولی در عين حال، از آنها می توان برای مصارف نظامی استفاده کرد.


اين وسايل شامل کالاهايی چون سيستم های موقعيت يابی جهانی، حافظه رايانه، فناوری تشخيص صدا و زمان سنج هستند.


گزارش شده که هزاران قطعه الکترونيکی از راه های مختلف به ايران ارسال شده است.


اعتراض مسکو به تحریم یک شرکت روسی



وزير امور خارجه روسیه، تصميم آمريكا در مورد تحریم یک شرکت تسلیحاتی این کشور را مغاير قوانين بين المللى خواند و هشدار داد كه اين اقدام برمناسبات دو كشور تاثير خواهد گذاشت.

در پى اقدام آمريكا در تحريم شركت دولتى صادرات اسلحه روسيه؛ روس ابارون اکسپورت، سرگى لاوروف، وزير امور خارجه اين كشور، تصميم آمريكا را مغاير قوانين بين المللى خواند و هشدار داد كه اين اقدام برمناسبات دو كشور تاثير خواهد گذاشت.


آمريكا مى گويد اين شركت با صدور فناورى و كالاهاى حساس، به برنامه هاى هسته اى و موشكى ايران، سوريه و كره شمالى كمك مى كند.


اما آقای لاوروف گفت: « تحريم های جديد از سوی آمريکا، بدون هیچ پايه و اساس بين المللی اعمال شده اند و ما اين موضوع را در روابط خود با آمريکا به حساب خواهيم آورد.