«سیاست آمریکا در رابطه با ایران تغییر نکرده است»

تونی اسنو می گویدما در تلاش برقرای مذاکرات دوجانبه با ایران نیستیم

تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه بیست و هشتم فوریه گفت حضور مشترک آمریکا و ایران در مذاکرات چند جانبه درباره عراق به معنی تغییر سیاست واشینگتن در رابطه با تهران نیست.


به گفته آقای اسنو، شرکت واشنگتن در کنفرانس مشترک با تهران و دمشق، به معنای تلاش آمریکا برای از سر گیری گفت و گوی دو جانبه با ایران نیست.


آقای اسنو گفت: «ما در تلاش برقرای مذاکرات دوجانبه با ایران نیستیم.»


ما در تلاش برقرای مذاکرات دوجانبه با ایران نیستیم
سخنگوی کاخ سفید

به گفته او، برخلاف تصور پیش آمده، که شرکت آمریکا در ملاقات منطقه ای به معنی تغییر سیاست این کشور در برخورد با ایران است، این موضوع واقعیت ندارد.


آقای اسنو این مطلب را تنها یک روز پس از آن ابراز کرد که کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که در کنفرانس منطقه ای در باره عراق شرکت می کند.


این کنفرانس قرار است در اوایل ماه آوریل برگزار شود و کشورهای منطقه همسایه عراق و نیز پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز جزو شرکت کنندگان آن هستند.


آقای اسنو گفت ما در مذاکراتی که از سوی حکومت عراق سازمان داده شده و به نگرانی ها و مسایل منطقه خواهد پرداخت، شرکت خواهیم کرد.


اما به گفته او، این به معنای تغییر خط مشی آمریکا در رابطه با ایران نیست.


تونی اسنو گفت ایالات متحده آمریکا پیشتر نیز در اجلاس های منطقه ای که در آن ایران و سوریه نیز حضور داشته اند، شرکت کرده است و شرکت واشنگتن در کنفرانس عراق، به معنی تغییر سیاست کنونی آمریکا نیست.


سخنگوی کاخ سفید بار دیگر موضع رسمی دولت جرج بوش را تکرار کرد که شرط هر گفت و گوی دوجانبه ای میان ایران و آمریکا، تعلیق فعالیت های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانیوم توسط ایران است .


در همین زمینه، نوری المالکی، نخست وزير عراق اعلام کرده است که کنفرانس امنيتی عراق روز دهم مارس در بغداد برگزار می شود.


به گزارش دفتر مطبوعاتی نخست وزير عراق، دعوت نامه رسمی شرکت در کنفرانس برای همه کشورها ارسال شده است.


موضع ایران برای شرکت در کنفرانس


در همین زمینه، علی لاریجانی ، رییس شورای امنیت ملی ایران، روز چهارشنبه گفت درصورتی که کشورش تشخیص دهد که اجلاس بغداد به «مصلحت عراق» است، در آن شرکت می کند.


آقای لاریجانی گفت: «برای کمک به حل مسائل عراق آنچه را که بتوانیم، انجام می دهیم.» او افزود:«كشورها ی همسایه و منطقه می ‌توانند در برقراری امنیت در عراق كمك كنند اما اصل، دولت عراق است كه باید دید چه تركیبی را در نظر می‌گیرد.»


دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در ادامه سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی از ایده همكاری منطقه‌ای برای حل مسایل عراق پشتیبانی می‌كند.


مذاکرات چند جانبه عراق با حضور نمایندگان پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و همسایگان این کشور قرار است در سطح وزیران اوایل ماه آوریل در بغداد انجام شود. پیش از این نشست قرار است در ماه مارس و در سطح پایین تری مقام های این کشورها با یکدیگر ملاقات کنند


به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام های عراقی گفته اند اولین دور این مذاکرات بر مساله پایان دادن به خشونت ها در عراق متمرکز خواهد بود.


بر اساس گزارش های رسیده، نمایندگان کشورهای ایران، اردن،عربستان، سوریه، ترکیه، مصر، بحرین، اتحادیه عرب و چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آمریکا در این مذاکرات حضور خواهند داشت .