جنبش حماس که حاکم بر نوار غزه است، از قصد خود برای اجرای حکم اعدام سیزده فلسطینی دیگر در ملاء عام خبر داده است.
حماس اعلام کرده که «اجرای احکام اسلام» را بر رعایت درخواستهای نهادهای حقوق بشری و محمود عباس رهبر تشکیلات خودگردانی برای خودداری از اجرای احکام اعدام ترجیح می دهد.
محکومین به «قتل» متهم شده بودند.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، بدرخواست دادستان حکومت حماس در غزه قرار است اجرای حکم اعدام «با حضور هر چه بیشتر حضار» صورت گیرد اما هنوز تاریخی برای آن تعیین نشده است.
اسماعیل جابر دادستان دیوان شرعی حماس در غزه یکشنبه دوم خرداد به خبرنگاران گفته بود، احکام باید در ملاء عام باشد تا «موجب درس عبرت» شود.
به گفته دادستان حماس، «خانوادههای فلسطینیهای قربانی» بر دستگاه قضایی غزه «فشار» می آورند و خواهان «قصاص اسلامی» هستند.
تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام الله تاکید کرده که تایید احکام اعدام در حیطه اختیارات محمود عباس است، اما نمایندگان حماس چهارشنبه پنجم خرداد در مجلس غزه با یک مصوبه این اختیارات آقای عباس را دور زدند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ابراز تردید کرده که معیارهای جهانشمول در مورد محاکمه عادلانه در ارتباط با سیزده محکوم رعایت شده باشد.
دیده بان حقوق بشر نیز با ظالمانه خواندن حکم اعدام، بر شکنجه متهمین تاکید کرده و حماس را به خودداری از اجرای احکام اعدام فرا خوانده است.
بنوشته نیویورک تایمز، حماس سه ماه و نیم پیش محمود اِشتیوی، ۳۴ ساله، یکی از فرماندهان اصلی میدانی خود را به اتهام رابطه جنسی با مردان اعدام کرد. اما در حکم او به «رفتارهای غیر اخلاقی» اشاره شده بود.
اِشتیوی فرمانده بخش حفر تونلها در شاخه نظامی حماس بود ولی رسانههای منطقه نوشته بودند او در مظان اتهام همکاری با اسرائیل و «لو» دادن برخی از این تونلها قرار گرفته بود.
حماس اندکی بعد از عملیات ۵۱ روزه در برابر ارتش اسرائیل در تابستان ۱۳۹۳، ایمن طه، سخنگوی پیشین حماس را به دو اتهام «جاسوسی» و «فساد» اعدام کرد.
همچنین بنوشته گاردین، حماس در جریان جنگ دو سال پیش، ۲۳ فلسطینی و از جمله سه زن را به اتهام همکاری و «خبرچینی» برای اسرائیل، بدون محاکمه، در ملاء عام اعدام کرد.
برخی از اعدامهای یاد شده در پایان نماز جمعه در برابر یک مسجد ضمن تشویق حامیان ملتهب حماس صورت گرفت.
اعدام فلسطینیها در جنگ دو سال پیش، تنها ساعاتی پس از بیرون کشاندن آنها از خانههایشان و در پی ضرب و شتم شدید علنی، انجام شد.
اعدام این فلسطینیها بویژه در پی بمباران ساختمان محل زندگی خانواده محمد ضیف فرمانده شاخه نظامی حماس، که به کشته شدن همسر و کودک او منجر شده بود، صورت گرفت.