بررسی روزنامه های صبح پنج شنبه ايران

روزنامه سرمايه ، خبرداده يک نماينده مجلس شورای اسلامی که به اتهام فساد اخلاقی بازداشت شده بود ، آزاد شده است.


اين روزنامه به نقل از« يک منبع آگاه » نوشته است : با تلاش و لابی برخی از نمايندگان متنفذ مجلس شورای اسلامی يک نماينده مجلس شورای اسلامی که از چهارشنبه هفته گذشته به اتهام فساد اخلاقی و ارتباط نامشروع بازداشت شده بود، ، با قيد ضمانت آزاد شده است.


سرمايه درعين حال نوشته که اين نماينده مجلس هفته گذشته با شکايت برخی از افراد بازداشت شده بود و پرونده وی به رغم آزادی هم چنان مفتوح است.


نام این نماینده که از اعضای فارکسيون اکثريت اصولگرايان است تاکنون منتشر نشده ، اما روزنامه سرمايه در شماره پنج شنبه خود نوشته که وی نماينده يکی از شهرهای شمال غرب کشور در مجلس بوده، و به اتهام مسائل اخلاقی توسط دادسرای تهران بازداشت شده بود.


صیانت از خانواده با گشت امنیتی بسیج


روزنامه کيهان اظهارات فرمانده کلی سپاه پاسداران در مورد راه اندازی گشت های امنیتی بسيج و سپاه در محلات را مورد توجه قرار داده ، و از قول وی نوشته « سپاه پاسداران بايد همواره هوشياری خود را در قبال تهديدات خارجی و داخلی حفظ کند. »


به نوشته اين روزنامه محمد علی جعفری هدف از اجرای طرح امنيت محله ، و برقراری گشت از سوی بسیج را « برقراری امنيت در محله ها » اعلام کرده ، و گفته که بسيج و سپاه قصد دارند با اجرای اين طرح از حريم خانواده صيانت و حفاظت کند.


«اوج گرفتن گرانی در کشور»


روزنامه تهران امروز ، از اوج گرفتن گرانی در کشور خبر داده ، و نوشته که قيمت پودر لباسشويی به ۱۲۰۰ تومان رسيده است.


به نوشته اين روزنامه ، با حذف يارانه پودر لباسشويی ، قيمت هر بسته پودر لباسشوئی در بازار آزاد تهران به هزار تا ۱۲۰۰ تومان رسيد.


تهران امروز تاکيد کرده « حذف يارانه پودر لباسشويی موجب شد تا عده‌ای که به رانت‌های اطلاعاتی دولتی دسترسی داشته‌اند ، با احتکار پودر ، موجبات گرانی موقتی آن را فراهم آورند. »


اين روزنامه در عين حال از انکار گرانی ها از سوی وزير بازرگانی خبر داده ، و نوشته « وزير بازرگانی تاکيد دارد که قيمت‌ها افزايش نيافته و انجمن توليدکنندگان پودر شوينده بر قيمت اعلام شده نظارت خواهد کرد ، که اين خود بی‌اطلاعی وزير بازرگانی را از وضعيت بازار نشان می‌دهد.»


شوک های متعدد در بخش مسکن


روزنامه کارگزاران در گزارشی از بازار مسکن نوشته « با اعلام ورود شخص محمود احمدی‌نژاد به بخش مسکن ، می‌تـوان پيش‌بينی کرد که اين بخش در آينده‌ای نه چندان دور بايد منتظر چالشی تازه ‌باشد. »


به نوشته اين روزنامه « در تمام دو سال و نيم گذشته بخش مسکن بيش از آنکه با دردها و مشکلات درون‌زا و برون‌زای اقتصادی دست ‌به گريبان ‌باشد ، از فرط درمان‌های متفاوت و اجرای سياست‌های مختلف رنج می‌برد. »


کارگزاران نوشته است : امروز بخش مسکن علاوه بر مشکلات نهادينه شده‌ خود ، مسموميت ناشی از شوک‌های متعدد وارده بر اين بخش را نيز تحمل می‌کند. »


این روزنامه نوشته « ظاهرا عوامل و فعالان اين بخش ، آموخته‌‌اند که در کنار تمام ريسک‌ها و متغيرهای مورد بحث و بررسی در اين حوزه ريسک و متغير سياست‌های متغير ، متفاوت و گاه متضاد سياستگذاران اين بخش را نيز در تصميم‌گيری‌های خود لحاظ کنند ؛ ريسکی که به نظر می‌رسد تمامی ندارد و با ورود شخص رئيس دولت به اين بخش در ابعاد تازه‌ای خود را نمايان می‌سازد. »


مخالفت با توزیع شربت تریاک


روزنامه جام جم ، از مخالفت وزير بهداشت با عرضه شربت ترياک خبر داده است.


به نوشته اين روزنامه کامران باقری لنکرانی با اشاره به اين که « بحث شربت ترياک صرفاً يک مسئله درمانی نيست و بايد جنبه‌های اجتماعی آن هم در نظر گرفته شود » تاکيد کرده « اين تصور اشتباهی است که روزی شربت ترياک در داروخانه‌ها عرضه خواهد شد ، و ما قطعاً با چنين کاری مخالفيم. »


جام جم به نقل از وزير بهداشت نوشته « شربت ترياک با متادون متفاوت است. متادون به عنوان يک درمان جايگزين برای معتادان خاصيتی دارد که تمايل به مصرف مواد مخدر را کم می‌کند ، و کسی که متادون مصرف می‌کند ديگر دنبال مواد مخدر نمی‌رود ، اما شربت ترياک اين طور نيست. »


ستاد مبارزه با مواد مخدر که دبيرکلی آن را اسماعيل احمدی مقدم فرمانده نيروی انتظامی بر عهده دارد ، قبل از اين اعلام کرده بود که برای مقابله با اعتياد به مواد مخدر قصد دارد شربت ترياک را در کشور توزيع کند.


خاموشی در تهران هر روز؛ 1 تا 3 ساعت


روزنامه کيهان ، خبر داده که تهران روزانه 1 تا ۳ ساعت خاموشی برق خواهد داشت.


اين روزنامه به نقل از « يک منبع آگاه در وزارت نيرو » نوشته « تقسيم بندی های خاموشی برق در تهران انجام شده و به احتمال زياد هر خانواری روزانه بين يک تا سه ساعت خاموشی برق را تجربه خواهد کر د، و اين وضعيت چرخشی خواهد بود. »


کهيان به نقل از همين مقام وزارت نيرو مردم را مقصر خاموشی ها معرفی کرده ، و نوشته « بارها به مشترکان برق هشدار داده شده که برای جلوگيری از خاموشی برق بايد ۱۰ درصد صرفه جويی صورت بگيرد ، اما خبرها حاکی از اين است که اين صرفه جويی انجام نشده است ، و ناگزير هستيم برای جبران کمبود توليد برق خاموشی اعمال کنيم. »