بررسی روزنامه های صبح شنبه ايران

روزنامه سرمايه ، از تغيير و تحولات در استانداری ها و ساختار وزارت کشور خبر داده ، و نوشته « سرپرست وزارت کشور پس از آنکه مدت ايام اقامتش در اين وزارتخانه به ۱۰ روز رسيد ، خبر تغيير و تحولات در ساختار تشکيلات وزارت کشور و استانداری ها را تاييد کرد. »


به نوشته اين روزنامه « مهدی هاشمی پيش از اين هرگونه تغيير و جابه جايی را به عنوان يک اصل و با در نظر گرفتن شرايط زمانی و مکانی پذيرفته بود ، اما تاکيد کرده بود ، جابه جايی در استانداری ها در دستور کار نيست. »


سرمايه همچنين به نقل از سرپرست وزارت کشور نوشته « بحث تغييرات ساختاری و تشکيلاتی در وزارت کشور و استانداری ها از حدود يک سال پيش آغاز شده است. »


اين روزنامه از قول عباس زاده مشکين ، مديرکل سياسی اين وزارتخانه نيز خبرداده که به دنبال برکناری مصطفی پورمحمدی وزير سابق کشور ، تغييرات تنها به رأس وزارت کشور محدود نشده ، و جابه جايی در بدنه وزارت کشور و استان ها نيز ادامه می يابد.


تاکسی ها مامور برخورد با بدحجابی شدند


روزنامه اعتماد ، از ماموريت جديد تاکسی ها خبر داده ، و نوشته « رانندگان تاکسی از اين پس موظف هستند به بدحجاب ها تذکر بدهند و همچنين از سوار کردن آنان به خودرو خودداری کنند. »


اين روزنامه به نقل از رئيس ستاد احيای امر به معروف اصفهان نوشته « از تاريخ ۱۵ خردادماه سال جاری ، تمامی مسافرکش های شهری موظف به تذکر و سوار نکردن مسافران بدحجاب در سطح شهر اصفهان هستند. »


«نسخه بانک ها پیچیده شد»


روزنامه تهران امروز ، حمله مجدد محمود احمدی نژاد به سيستم بانکی کشور را مورد توجه قرار داده ، و با اشاره به ابلاغ دستورالعمل های جديد از سوی معاون اول رئيس جمهوری اسلامی به بانک ها ، نوشته « نسخه بانک‌ها پيچيده شد. »


به نوشته اين روزنامه احمدی نژاد در جمع فرمانده سپاه پاسداران و بسيج ، بانک ها را مسئول تورم در کشور معرفی و ادعا کرده که « بانک ها، مسووليت خود را درباره تورم درست انجام ندادند. »


تهران امروز نوشته که همزمان بسته سياستی - نظارتی شبکه بانکی توسط پرويز داوودی ، به بانک‌ها ابلاغ شده که در آن نرخ سود بانکی در عقود مبادله‌ای برای فعاليت‌های کشاورزی و صنايع تبديلی ، صنعت و معدن و مسکن ۹.۵ درصد تعيين شده ، و دولت ملزم است تا اختلاف بين نرخ ۱۲ درصد کنونی و نرخ جديد را به صورت يارانه به بانک‌ها پرداخت کند.


اين روزنامه همچنين نوشته « ابلاغ بسته سياستی بانک مرکزی توسط داوودی در شرايطی صورت گرفته است که طهماسب مظاهری ، رئيس کل بانک مرکزی چند روز قبل اعلام کرده بود اين‌بسته تنها بايد توسط رئيس کل بانک مرکزی ابلاغ شود. »


مازاد تجاری 41 میلیارد دلاری ایران


روزنامه رسالت ، رسيدن مازاد تجاری ايران به ۴۱ ميليارد دلار در سال جاری را مورد توجه قرار داده است.


به نوشته این روزنامه « واحد اطلاعات اکونوميست رشد اقتصادی ، تورم و مازاد تجاری ايران برای سال جاری را به ترتيب ۲.۵ درصد ، ۱۹ درصد و ۴۱ ميليارد دلار پيش بينی کرده است.»


روزنامه رسالت نوشته که واحد اطلاعات اقتصادی اکونوميست در گزارشی چشم انداز اقتصاد ايران طی سال ها ی ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ ميلادی ، اعلام کرده دولت ايران تا حد زيادی از سرمايه گذاری خارجی اجتناب می کند و به دنبال خود کفايی و حمايت از شرکتهای داخلی به خصوص در بخش های انرژی و پتروشيمی است.


رسالت به نقل از تحليل گران اکونوميست نوشته است : اگر چه بعيد است که ايران از جذب سرمايه گذاری های خارجی در اين بخش ها منصرف شود ، ولی اين احتمال وجود دارد که مشکلات مربوط به پرونده هسته ای موجب کند شدن روند سرمايه گذاری خارجی در ايران شود.


«تعرفه های پزشکی فقط روی کاعذ»


روزنامه جام جم ، اعلام « تعرفه‌های پزشکی بخش خصوصی از سوی دولت » را مورد توجه قرار داده ، و این اقدام دولت را « تعرفه‌های پزشکی‌ فقط روی کاغذ » نام داده است.


اين روزنامه همچنين نوشته « تعرفه اعلام شده از سوی دولت ، سقف ويزيت پزشکان عمومی را 4100 تومان ، پزشکان متخصص را ۶۸۰۰ تومان ، و پزشکان فوق‌تخصص و روانپزشکان بخش غيردولتی را ۸۵۰۰ تومان تعيين کرده که حتی از تعرفه بخش خصوصی سال گذشته نيز کمتر است. »


حسين علی شهرياری ، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز به روزنامه جام جم گفته « طبق قانون ، اعلام تعرفه بخش خصوصی وظيفه سازمان نظام پزشکی است ، و به همين دليل تعرفه اعلام شده از سوی دولت زير سوال می‌رود. »


وی در عين حال با اشاره به اينکه « چنين اقدامی دولت را زير سوال می‌برد » ، تاکيد کرده که اعلام ارقام و اعدادی تا اين حد غيرواقعی ، بيش از پیش نظام سلامت و حق پرداخت از سوی مردم را نيز با مشکل مواجه خواهد کرد.


30 هزار کودک خیابانی کار


روزنامه خراسان ، به نقل ازمعاون سازمان بهزيستی گزارش داده که ۳۰ هزار کودک کار خيابانی در کشور وجود دارد.


اين روزنامه از قول معاون اجتماعی سازمان بهزيستی نوشته « بسياری از کودکان خيابانی خانواده و پدر و مادر دارند ، و نگهداری آن ها به لحاظ قانونی مشکل دارد ، و تعدادی از آن ها که مشکل مالی دارند بايد مورد حمايت قرار گيرند. »


خراسان به نقل از محمدی معاون سازمان بهزیستی نوشته « هم اکنون حدود ٣٠ هزار کودک کار خيابانی در کشور وجود دارد که ساماندهی به وضعيت آن ها از مهم ترين برنامه های امسال سازمان بهزيستی است. »