بررسی روزنامه های صبح يک شنبه ايران

روزنامه جام جم ، از قول يک عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از وجود ۸۴ مورد بدهکاری ميلياردی اشخاص حقيقی و حقوقی به بانک ها خبرداده است.


به نوشته اين روزنامه عزت الله يوسفيان ملا گفته « اين اشخاص مجموعا ۸۵۰۰ ميليارد تومان به صورت وام از بانک‌های دولتی گرفته‌اند که اين تسهيلات هر کدام به ارزش بيش از ۱۰ ميليارد تومان به بالا برای هر فرد يا شرکت بوده که از ۲ بانک دولتی کشور خارج شده است. »


جام جم نوشته که اين عضوستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی همچنين خارج شدن چنين رقم بزرگی از بانک های کشور را متوجه بانک مرکزی و مديران بانک ها دانسته ، و گفته « برخی مديران با سليقه‌های متضاد و نداشتن تسلط کافی در ساماندهی بانک‌های دولتی کشور ، باعث دريافت وام‌های ميلياردی از سوی افراد خاص شده‌اند و پس از مدتی مشخص شده که وام‌گيرنده به هر علتی قصد پرداخت ندارد. »


آقای يوسفيان ملا در اظهارات خود از زمان دقيق اعطای اين وام ها و به وجود آمدن اين بدهکاری ها ابراز بی اطلاعی کرده است.


«آلودگی هوای تهران همچنان در وضعیت هشدار»


روزنامه سرمايه از ادامه آلودگی هوای تهران در هفته جاری خبر داده ، و نوشته «هوای تهران همچنان در وضعيت هشدار قرار دارد ، مسوولان شهر همچنان اظهارنظر می کنند و يکديگر را مسوول کنترل نشدن اين شرايط می دانند و سازمان ها هم بخشنامه های جديد صادر می کنند. »


اين روزنامه با اشاره به اين که مشکلات آلودگی هوای تهران تا سرحد تعطيلی مدارس پيش رفته ، نوشته « در پی ادامه وضعيت هشدار هوای تهران استانداری پيشنهاد تعطيلی همه مدارس تهران را مطرح کرد ، اما همزمان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران با ابلاغ بخشنامه ای به مدارس شهر تهران دانش آموزان تهرانی رابه استفاده از ماسک تنفسی و کاهش فعاليت های بدنی توصيه کرده است. »


به گزارش سرمايه براساس آمار و ارقام ارائه شده از سوی سازمان بهشت زهرا در يک هفته گذشته ۵۴۹ نفر در تهران بر اثر بيماری های قلبی ، ريوی و تنفسی جان خود را از دست داده اند.


«ورود بسيج به عمليات کوی و برزن »


روزنامه اعتماد ، اظهارات جانشين فرمانده نيروی انتظامی درباره ورود گشت های بسيج به جای پليس در برخورد با جرايم مختلف را مورد توجه ، و از قول وی نوشته « نيروی های بسيج حالا يک ماه است که در نبود پليس تامين امنيت محله ها را برعهده دارند. »


به گزارش اين روزنامه احمدرضا رادان گفته « گشت های نيروی بسيج در صورت مشاهده جرائم مشهود مانند سرقت ، اراذل و اوباش و مزاحمان نواميس و غيره وارد عمل شده و مجرمان را پس از دستگيری به پليس تحويل خواهند داد. »


احمدرضا رادان درباره علت دخالت بسيج در عمليات پليسی و قضايی نيز گفته « طبيعی است که پليس نمی تواند همه محله ها و کوی و برزن ها را تحت پوشش خود قرار دهد ، اما بسيج به عنوان يک نيروی مردمی و با توجه به دارا بودن امکانات مردمی مانند خودروی های شخصی و اطلاعات مناسب از رخدادهای احتمالی در محل ، اين امکان را دارد. »


«حذف صفرهای پول ملی به صلاح نيست»


روزنامه جمهوری اسلامی ، از قول معاون پارلمانی بانک مرکزی نوشته « حذف چند صفر از پول ملی در شرايط فعلی به صلاح اقتصاد کشور نيست. »


به نوشته اين روزنامه حيدر مستخدمين حسينی گفته « اين پيشنهاد در قالب يکی از محورهای هفت گانه طرح تحول اقتصادی مطرح شد و در بانک مرکزی بررسی هايی در مورد آن صورت گرفت که آخرين مراحل خود را طی می کند ولی هنوز به جمع بندی نهايی نرسيده است.»


به گفته معاون بانک مرکزی « حذف صفر از پول ملی بايد در شرايطی صورت بگيرد که نرخ رشد فزاينده نقدينگی کنترل شده و تورم نيز در سير نزولی قرار گرفته باشد ، چرا که اجرای اين برنامه در وضعيت تورم فزاينده به نتايج مطلوبی نخواهد رسيد. »


«اينترنت گرگ است»


روزنامه کيهان ، اظهارات دبيرکل اتحاديه انجمن های اسلامی دانش آموزان درباره خطرناک بودن گسترش استفاده از اينترنت در بين دانش آموزان را منتشر کرده است.


اين روزنامه از قول محمد تقی فخريان نوشته « ما داستان نفوذ اينترنت در خانه های ايرانی را مانند داستان گرگ می دانيم و دانش آموزان هم در اين قصه نقش شنگول و منگول را دارند. »


به نوشته اين روزنامه آقای فخريان با اشاره به اين که « رصد موضوعات مرتبط با اينترنت توسط جنبش دانش آموزی از جمله وظايف اتحاديه انجمن های اسلامی دانش آموزان است » ، گفته است : محتوای کار با اينترنت بر مبنای آنچه که مسئولان ادعا دارند ، نيست و ۷۴ درصد از مردم از اين ابزار اصلاً استفاده نمی کنند و ۶۰ درصد کاربران فعلی هم فقط برای سرگرمی و تفنن وارد دنيای اينترنت می شوند.